Φωτεινό, λαμπερό, ελαστικό, σφριγηλό, ενυδατωμένο, απαλό, τονωμένο, νεανικό, καθαρό, λαμπερό, τονωμένο, λείο και η λίστα δε φαίνεται να τελειώνει. Όλα αυτά και κάτι παραπάνω θέλουμε να είναι το δέρμα μας. Όμως τί κάνουμε καθημερινά για να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση; Αυτές είναι οι 10 συμβουλές που σου δίνει ένας από τους καλύτερους δερματολόγους, για υπέροχο δέρμα σε κάθε ηλικία.

 1. Καλό πλύσιμο του προσώπου, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ώστε να αποβάλλονται οι συσσωρευμένοι στην επιδερμίδα ατμοσφαιρικοί ρύποι και το πρόσωπο να παραμένει καθαρό.
 2. Καθημερινά χρήση ενυδατικής κρέμας, ώστε το πρόσωπο να διατηρεί καλό τόνο και απαλή υφή. Ένα αφυδατωμένο πρόσωπο τείνει να εμφανίσει ρυτίδες νωρίτερα και να φαίνεται πιο γερασμένο. Επίλεξε μία ενυδατική κρέμα που θα είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος σου αλλά και για την ηλικία σου. Ούτε πιο δυνατή ούτε πιο απλή. Και να θυμάσαι ότι η ακριβή κρέμα δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη.
 3. Το ντεμακιγιάζ χρειάζεται να γίνεται καθημερινά, σωστά και αλλά και σχολαστικά. Για κάθε τύπο επιδερμίδας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα κατάλληλα προϊόντα. Καλό είναι να χρησιμοποιείς δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα.
 4. Μία φορά την εβδομάδα βάλε στο πρόγραμμα σου τη μάσκα περιποίησης προσώπου. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο, διατηρώντας το φρέσκο κι αναζωογονημένο.
 5. Για πρόσωπα με έντονους μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια, ο ορός ματιών αποτελεί μια καλή λύση. Το πρόβλημα δε θα εξαφανιστεί, όμως θα περιοριστεί ενώ θα αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωσή του.
 6. Σε καμία περίπτωση, δεν ξεχνάς τη χρήση αντηλιακής κρέμας και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας, 365 ημέρες τον χρόνο, ακόμα και κατά τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.
 7. Σημαντικό είναι να μην ξεχνάς τη φροντίδα του λαιμού. Είναι ένα ευαίσθητο σημείο που επηρεάζεται αρκετά από το χρόνο. Συνεπώς έχει ανάγκη από δύο πράγματα: από καλή ενυδάτωση με ενδεδειγμένα προϊόντα καθώς επίσης και από κάποιες εξειδικευμένες θεραπείες, που θα συστήσει ο δερματολόγος σου.
 8. Προκειμένου να αναπνεύσει το δέρμα, καλό είναι να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας καλός καθαρισμός προσώπου, καθώς και κάποια θεραπεία ενυδάτωσης.
 9. Πρέπει να γίνεται χρήση σωστών και δερματολογικά ελεγμένων προϊόντων μακιγιάζ, ώστε να αποφεύγονται τυχόν αλλεργίες. Να θυμάσαι ότι είναι απαγορευτική η χρήση καλλυντικών προϊόντων, που έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα άτομα, ακόμα και αν πρόκειται για συγγενείς σου.
 10. Ενημερώσου για τις σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης -ήπιες ή πιο εξελιγμένες- από τον δερματολόγο σου. Γιατί όσον αφορά στο πρόσωπο σου και στο δέρμα του, ποτέ δεν είναι νωρίς.

Από τον δερματολόγο Στέλιο Βουδούρη, Dermedica

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

 • Κατερίνα (03/04/2019)

  Ένα παιδί σε ηλικία 11 χρονών μπορεί να ξεκινήσει θεπαρεια σε δερματολόγο??

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.