Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να ακούσεις, πόσο μάλλον να εμπιστευθείς, αυτή την αχνή φωνούλα που αγνοεί τη λογική και που έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις όχι από το μυαλό σου αλλά από το πιο καθαρό μέρος του είναι σου.
Η διαίσθηση είναι κάτι που όλοι έχουμε. Μόνο που για να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος χρειάζεται αρχικά εμπιστοσύνη.
Εδώ είναι 10 τρόποι με τους οποίους η διαίσθηση σου μιλά. Την ακούς;

Αν ψάξεις λίγο στα λεξικά θα δεις ότι η διαίσθηση ορίζεται ως η ικανότητα κάποιου να έχει συνείδηση πραγμάτων που δεν είναι αντιληπτά με τις φυσικές αισθήσεις, που δεν μπορεί να αποδειχθεί με τη λογική ή αυτού που δεν υπάρχει ακόμα.

Ή ακόμα, ότι η αντίληψη και η γνώση κάποιων πραγμάτων που δεν προκύπτει από τις αισθήσεις ή τη λογική αλλά με απροσδιόριστο τρόπο.

Με κάποιο… απροσδιόριστο τρόπο η ύπαρξή σου παίρνει πληροφορίες για το τι συμβαίνει, όχι από τις αισθήσεις αλλά από έναν δρόμο ανάμεσα στις αισθήσεις.

Υπάρχει η θεωρία ότι οι άνθρωποι τα ξέρουμε όλα: όσα έχουν συμβεί και όλα όσα πρόκειται να συμβούν. Την πρόσβαση σε αυτή την τεράτια βιβλιοθήκη πληροφοριών μας την προσφέρει κατά κύριο λόγο η διαίσθηση, η επικοινωνία μας με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας.
Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του τρόπο επικοινωνίας με τη διαίσθηση του.

Ενδέχεται να:

  • Ανατριχιάζεις ακούγοντας κάτι
  • Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει πιο δυνατά
  • Να βλέπεις κάτι και να το συνδέεις με κάτι που σε απασχολεί.

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που συνδέεσαι μαζί της, να ξέρεις ότι θα χρειαστεί κυριολεκτικά να ανοίξεις τα αυτιά σου και τα μάτια σου για να δεις και να ακούσεις πραγματικά.

Συχνή πρακτική, ευγνωμοσύνη, εμπιστοσύνη και σύνδεση με τον εσωτερικό σου οδηγό, είναι τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια δυνατή και ανεκτίμητη σχέση με τη διαίσθηση σου.

Όνειρα

… που τα αναγνωρίζεις ως προφητικά. Πολλές φορές επειδή η λογική αρνείται να ακούσει οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό της, η διαίσθηση βρίσκει το δρόμο να σου μιλήσει μέσω των ονείρων. Όταν χαλαρώνει το αριστερό μέρος του εγκεφάλου και παίρνει τα ηνία το δεξί!

Οι “πεταλούδες”

Ή αλλιώς μία αναστάτωση στο στομάχι σου. Πολλές φορές το σώμα ανταποκρίνεται σε κάτι που το μυαλό δεν αντιλήφθηκε καν. Στο δικό σου σύστημα, που είναι το σώμα σου, μπορεί να βρίσκει διέξοδο στην περιοχή του στομάχου σου.

Παρατήρησε στο εξής αυτό το σύμπτωμα που δεν έχει να κάνει με πόνο ή δυσφορία από το φαγητό ή την έλλειψη του και ξεκίνα να το αντιλαμβάνεσαι περισσότερο συνειδητά.

Να βλέπεις συγκεκριμένα νούμερα

Πολλοί ξέρουν ότι αν μέσα σε μία ημέρα θα δουν πολλές φορές κάποιο νούμερο θα συμβεί κάποιο γεγονός συγκεκριμένης ποιότητας. Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι “πέφτουν” επάνω σε αριθμούς “πύλες’. Το 11 11 είναι ένας από αυτούς.

Το μήνυμα είναι πολύ πιθανό να είναι ότι μπήκες σε μία περίοδο μετάβασης, αλλαγής, αναβάθμισης. Ή ότι αν κάνεις μία ευχή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της πύλης. Ή ότι χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις κάτι που δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα.

Κράτα την επικοινωνία σου με τους αριθμούς ανοιχτή, παρατήρησε τι συμβαίνει μέσα στην ημέρα και προχώρα κρατώντας τις κεραίες σου σε ετοιμότητα.

Πινακίδες

“God acts in mysterious ways” λένε οι αγγλόφωνοι και δεν έχουν και άδικο. Θα μπορούσαμε να τους απαντήσουμε ότι το σύμπαν έχει χιούμορ και η συζήτηση να μην τελείωνε σχεδόν ποτέ. Πολλές φορές όταν σε απασχολεί έντονα ένα θέμα, συμβαίνει να σου έρχεται η ίδια απάντηση σε πολλές μορφές και από διάφορες πηγές.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι καθώς οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν αναρωτιέσαι τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα. Να πας το γιατρό ή να κάνεις διακοπές; Καθώς οδηγείς, βλέπεις παντού μία αφίσα για διακοπές, π..χ στην Κύπρο. Στο αυτοκίνητο ακούς ένα τραγούδι για διακοπές ενώ πηγαίνοντας σπίτι και ανοίγοντας την τηλεόραση πέφτεις σε ένα θέμα που έχει να κάνει και πάλι με τις διακοπές. Άρα, η απάντηση σε αυτό που σε απασχολεί είναι η ξεκούραση και οι διακοπές. Μπορεί βέβαια να συμβεί η ιστορία και στην άλλη της εκδοχή.

Το βουητό

Το να έχεις ένα βουητό στα αυτιά σου, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος, μπορεί να είναι ένα σημάδι να ησυχάσεις, να δίνεις σημασία στο “έξω” και να αφοσιωθείς για να ακούσεις αυτό που προσπαθεί να σου πει  το “μέσα” σου. Μπες για λίγο σε σιωπή και περίμενε να “ακούσεις”.

Η απάντηση

Πολλές φορές η απάντηση σε κάτι που ζητάς δεν μπορεί να έρθει κατευθείαν σε εσένα γιατί δε θα την ακούσεις ή θα την αγνοήσεις. Έτσι, το σύμπαν χρησιμοποιεί κάποιον άλλον άνθρωπο, γνωστό ή άγνωστο σε εσένα, για να σου περάσει την πληροφορία.

Χρειάζεται, μετά από την έκπληξη που θα νιώσεις, να συνειδητοποιήσεις όσα άκουσες και να προχωρήσεις με εμπιστοσύνη, καθώς το μήνυμα μόλις ελήφθη!

Ο διαλογισμός

Κάποιες φορές όταν το μαϊμουδάκι που λέγεται μυαλό σταματήσει να πηδάει από τη μία σκέψη στην άλλη, ζεις στιγμές πραγματικής ευδαιμονίας και φώτισης. Είναι οι στιγμές που η πληροφορία που χρειάζεσαι έρχεται στο συνειδητό σου χωρίς να χρειαστεί να παλέψει με τη φασαρία ή με τη λογική. Οπότε, διαλογισμό όσο πιο συχνά, όσο πιο βαθιά.

Το μπάνιο

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί έχουν στιγμές φώτισης, την ώρα που κάνουν μπάνιο ή ντουζ. Καθαρίζοντας από τα σκουπίδια της ημέρας, καθαρίζει και ενέργεια από τα περιττά και η διαίσθηση βρίσκει την κατάλληλη στιγμή να έρθει στο συνειδητό σου.

Ο πονοκέφαλος

Όταν συμφιλιώνεσαι και συνεργάζεσαι με τη διαίσθηση σου, δεν νιώθεις άβολα και δεν έχεις κανένα σωματικό πόνο. Όμως πολλές φορές τα μηνύματα που έρχονται σε εσένα “δεν τα χωράει το κεφάλι σου”, οπότε ο πονοκέφαλος είναι ένα φυσικό επακόλουθο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που έχεις πονοκέφαλο ταλαιπωρείσαι από το μήνυμα που εσύ ζήτησες να έρθει. Όμως, όντως, αρκετές φορές ο πονοκέφαλος είναι το μέσον για να παραμερίσεις τη λογική και να ανοίξεις το δίαυλο επικοινωνίας με τη διαίσθηση σου.

Ο δικός σου μοναδικός τρόπος

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του σημάδια μέσα από τα οποία κρατά επαφή με τη διαίσθηση του. Εγώ προσωπικά έχω τα αεροπλάνα, τις πεταλούδες, τα ρόδα, κάποια τραγούδια στο ραδιόφωνο ή όταν κάποιος μου ανοίγει μία πόρτα όταν δεν το περιμένω. Ξέρω ότι αν δω, αν ακούσω ή αν συμβεί κάτι από αυτά βγαίνοντας το πρωί από το σπίτι, τα πράγματα θα πάνε μία χαρά.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

  • Γιάννης Ιωάννου (16/09/2022)

    Διαίσθηση είναι η αρμονική συλλειτουργία στο χώρο του υποσυνείδητου, των εμπειριών της ζωής του ατόμου, θετικών και αρνητικών με τις δεύτερες να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό διάκρισης και κατάταξης σε θετικό ή αρνητικό ως προς κάτι που συμβαίνει σε παρόντα χρόνο ή αναμένεται να συμβεί, με το επίπεδο αντίληψης (κρίσης, οξυδέρκειας) το οποίο έφερε στη ζωή το άτομο διαμορφωθέν στη συνέχεια της με βάση την αντίκριση των τετελεσμένων εμπειριών, με το επίπεδο αντίληψης να συνδέει, βρίσκοντας ομοιότητες, εκείνες τις εμπειρίες με συμβάντα σε παρόντα χρόνο και να εξάγει συμπεράσματα για τα συμβάντα αυτά υπό μορφή κατάταξης τους σε θετικά ή αρνητικά, αυτοπροειδοποίησης ως προς το χειρισμό τους και επαλήθευσης η οποία λόγω των προαναφερθέντων είναι σφόδρα πιθανή. Η διαίσθηση δεν έχει να κάνει με τη φαντασία, ήτοι με σκέψεις μη συνδεόμενες με πραγματικά περιστατικά, ούτε με οτιδήποτε συνιστά προκατάληψη. Αυτά λέει η δική μου πείρα στη ζωή!

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.