Είναι ένα διασκεδαστικό κείμενο που θα σε κάνει να γελάσεις αλλά και να μάθεις βασικά μυστικά στην επικοινωνία που θα σε κάνουν άμεσα πιο συμπαθή, ελκυστικό και απαραίτητο. Δοκίμασε τα σήμερα κιόλας για να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη!

1.
Όταν συναντάς για πρώτη φορά κάποιον φρόντισε να τον κοιτάξεις στα μάτια τόσο ώστε να προσέξεις το χρώμα των ματιών του. Αυτό θα σε βοηθήσει να πετύχεις την επαφή με τα μάτια που είναι το μυστικό για να νιώσει ο απέναντι σου ότι υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ σας.

2.
Ο άνθρωπος θυμάται καλά την πρώτη και την τελευταία φορά που έκανε κάτι. Οι ενδιάμεσες φορές, εκτός κι αν είναι εξαιρετικές, ατονούν στη μνήμη του. Οπότε αν μια συνάντηση ή ένα interview είναι σημαντικό για εσένα, φρόντισε να είσαι πρώτος ή τελευταίος που θα συναντήσουν.

3.
Τα πόδια… τα λένε όλα. Αν πλησιάζοντας δυο ανθρώπους που συνομιλούν αυτοί γυρίσουν τον κορμό τους αλλά όχι και τα πόδια τους προς εσένα, τότε προτιμούν να μείνουν μόνοι. Να θυμάσαι ότι το ίδιο κάνεις ασυναίσθητα κι εσύ κάθε φορά που θέλεις να δραπετεύσεις από μια συνάντηση, ένα ραντεβού ή μια συζήτηση.

4.
Όταν σε μια ομάδα ή παρέα, οι άνθρωποι γελάσουν με κάτι, ο καθένας υποσυνείδητα θα ψάξει το βλέμμα αυτού με τον οποίον έχει έρθει πιο κοντά. Ακολούθησε τα βλέμματα τους και θα εντοπίσεις εύκολα τις… κρυφές σχέσεις στο γραφείο ή στην παρέα.

5.
Όπως και ο ψυχολόγος, έτσι κι εσύ, χρησιμοποίησε τη δύναμη της σιωπής σου. Αν κάποιος σου δώσει μια απάντηση που δεν σε καλύπτει, κοίταξε τον στα μάτια χωρίς να μιλήσεις. Συνήθως ο απέναντι σου νιώθει μια πίεση να συνεχίσει να μιλάει και θα το κάνει.

6.
Αν ξέρεις ότι κάποιος θα σου επιτεθεί λεκτικά κατά τη διάρκεια μια συνάντησης ή ενός meeting, φρόντισε να καθίσεις ακριβώς δίπλα του και να μιμηθείς κάποιες από τις κινήσεις του. Η εγγύτητα και ο καθρεφτισμός -δηλαδή το να κάνεις κάποιες ίδιες κινήσεις ή να χρησιμοποιήσεις κάποιες ίδιες εκφράσεις με αυτόν- δε θα του επιτρέψουν να είναι όσο επιθετικός υπολόγιζε και ήθελε.

7.
Με το να ζητάς μικρές χάρες από τους ανθρώπους, τους κάνεις να σε συμπαθήσουν λίγο γρηγότερα και λίγο περισσότερο, γλυκούλικο…

8.
Είναι δύσκολο να το καταφέρεις αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλεις κάποιος να σε συμπαθήσει αυτόματα. Προσπάθησε να θυμηθείς το όνομα κάποιου ακόμα και αν τον έχεις συναντήσει μια ακόμα φορά και ανάφερε το κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Θα σε λατρέψει.

9.
Το να καθρεφτίζεις τη γλώσσα του σώματος ή το να μιμηθείς τον τόνο και την ταχύτητα ομιλίας του συνομιλητή σου θα χτίσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Φρόντισε μόνο μην το παρακάνεις και πιστέψει ότι απλά τον κοροϊδεύεις,

10.
Όταν θέλεις να ανοίξεις δρόμο ανάμεσα σε πλήθος, φρόντισε να εστιάζεις το βλέμμα σου στα κενά ενδιάμεσα στους ανθρώπους και όχι στα πρόσωπα τους. Μαγικά, σχεδόν, θα κάνουν χώρο για να περάσεις.

11.
Αν θέλεις κάποιος να σε βρει ακαταμάχητο, φρόντισε το ραντεβού σας να έχει και λίγη δράση. Rollercoaster, kart, ταινίες με αγωνία, συναυλία, αναπάντεχη εκδρομή που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη και θα έχεις κερδίσει τις εντυπώσεις και την συμπάθεια του.

12.
Φρόντισε να έχεις ζεστά χέρια πριν κάνεις μια χειραψία με κάποιον που σε ενδιαφέρει. Τα ζεστά χέρια κάνουν καλή εντύπωση στο… υποσυνείδητο.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.