Το… πολυτραγουδισμένο σωστό μονοπάτι για εσένα, δεν φτιάχνεται από μόνο του και δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Δεν εμφανίζεται μπροστά σου εκλιπαρώντας σε να το ακολουθήσεις.
Συχνά το σωστό μονοπάτι είναι και το πιο δύσκολο. Κι όσο πιο πολύ έχεις απομακρυνθεί, τόσο πιο δυνατό είναι το ταρακούνημα που θα σε αναγκάσει να αλλάξεις πορεία για να βρεθείς στο δικό σου δρόμο. Όμως πώς θα αναγνωρίσεις ότι είσαι στο δρόμο σου;
Δεν έχει…πινακίδες και μάλλον δε θα σου το πει και κανένας. Όμως. υπάρχουν σημάδια. Και εδώ θα βρεις 12 από αυτά.

-Το πρωί ανυπομονείς να σηκωθείς από το κρεβάτι σου
Ένα σίγουρο σημάδι ότι είσαι στο δρόμο σου, είναι ότι δε θέλεις πια να κρύβεσαι κάτω από τα σκεπάσματα αλλά ότι θέλεις να ζήσεις κάθε λεπτό κάνοντας πράγματα που σε εξελίσσουν.

-Είσαι ήρεμος
Αν νιώθεις συνεχώς θυμωμένος, αγχωμένος και δυστυχισμένος τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με όσα έχεις επιλέξει να κάνεις στη ζωή σου. Αντιθέτως, αν όσα συμβαίνουν γύρω σου -ακόμα και τα δύσκολα-, δεν έχουν μεγάλη επίδραση μέσα σου γιατί έχεις βρει την ισορροπία σου, τότε είναι πολύ πιθανό, η σύνδεση σου με τον σκοπό σου να είναι όσο δυνατή χρειάζεται για να μπορέσεις να προχωρήσεις.

-Συμβαίνουν καλά πράγματα στη ζωή σου
Ναι!!! Συμβαίνουν καλά πράγματα στη ζωή σου! Παλαιότερα ίσως να φοβόσουν να το παραδεχτείς ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Όμως τώρα πια συμβαίνει να συναντάς τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, να έχεις βοήθεια, να εξελίσσεσαι πνευματικά, να γίνεσαι περισσότερο υγιής και οικονομικά πιο ανεξάρτητος. Αν και το σωστό μονοπάτι δεν είναι πάντα χωρίς εμπόδια, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι και ακόμα και οι δυσκολίες, εξυπηρέτησαν κάποιο δικό σου σκοπό εξέλιξης.

-Κάνεις τα πράγματα να συμβαίνουν, αντί να περιμένεις σε μια γωνία να συμβούν μόνα τους ή να τα κάνουν άλλοι για εσένα.
Επιχειρείς! Και ναι, σίγουρα θα έχεις και αποτυχίες αλλά ποιος μετράει; Οι επιτυχίες που θα έρθουν θα σε γεμίσουν όχι μόνο αυτοπεποίθηση αλλά και ικανοποίηση.

-Ξαφνικά σκέφτεσαι λιγότερο το παρελθόν και περισσότερο το μέλλον
Κάποιες φορές κοιτάζεις παλιές φωτογραφίες και αναρτήσεις σου στο facebook, και ανακαλύπτεις ότι θυμάσαι πολύ λίγα από αυτά. Το να είσαι ενθουσιασμένος με αυτό που ασχολείσαι τώρα και με όσα θα φέρει στο μέλλον, είναι πολύ πιο συναρπαστικό από το να ασχολείσαι με τις αναμνήσεις.

-Κάνεις πολλές ερωτήσεις
Που απλά σημαίνει ότι δε θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα. Και ότι έχεις ένα μυαλό ανοιχτό σε ό,τι καινούργιο.

-Κάποιες φιλίες σου απλά τελειώνουν
Ενώ κάποιες σχέσεις θα κρατήσουν για πάντα στη ζωή σου, κάποιες άλλες σβήνουν σα τη φλόγα ενός κεριού. Μη στεναχωριέσαι γι’ αυτό. Δεν είσαι ο άνθρωπος που ήσουν πριν πέντε ή ακόμα και πριν ένα χρόνο. Όταν συντελείται μια τέτοια αλλαγή, οι δύο ψυχές ξέρουν ότι είναι ώρα να χωρίσουν, συχνά χωρίς τσακωμούς ή προδοσίες, και να προχωρήσουν.

-Κάνεις νέες φιλίες
‘Η κρατάς και τις παλιές που εξελίχθηκαν. Έλκεσαι πλέον από ανθρώπους από τους οποίους έχεις κάτι να μάθεις, που επεκτείνουν τους ορίζοντες σου ή που απλά φέρνουν τη χαρά στη ζωή σου από μια όψη που δεν είχες βιώσει ποτέ πριν.

-Αναρωτιέσαι αν κάνεις το σωστό
Και αυτό γιατί αντί να διαλέξεις το σίγουρο, τον άνετο δρόμο, ακολουθείς την εσωτερική σου φωνή και ξεκινάς το ταξίδι σου στο άγνωστο και στο αχαρτογράφητο. Δε θέλεις να ακολουθήσεις τον πεπατημένο δρόμο. Θέλεις να χαράξεις τον δικό σου.

-Ο τρόπος που σκέφτεσαι έχει αλλάξει
Συχνά συγκρίνεις τον τρόπο που σκεφτόσουν και αντιδρούσες λίγα χρόνια πριν και εκπλήσσεσαι. Σου κάνει εντύπωση όχι μόνο το πώς σκεφτόσουν τότε αλλά και το πόσο δρόμο έχεις διανύσει για να βλέπεις πλέον τα πράγματα περισσότερο φιλοσοφημένα, λιγότερο διαστρεβλωμένα και πιο καθαρά.

-Τα όνειρα σου είναι ζωντανά
Και δεν εννοώ μόνο τα όνειρα που έχεις για τη ζωή σου, αλλά και τα όνειρα που βλέπεις τη νύχτα όταν κοιμάσαι. Ο εγκέφαλος σου τώρα πια δουλεύει και εκπέμπει σε άλλο επίπεδο. Έτσι και τα όνειρα σου είναι πιο ζωντανά και με νέα μηνύματα από αυτό το…άλλο επίπεδο.

-Και πάντα μα πάντα, το σύμπαν σου στέλνει μηνύματα ότι είσαι στο δρόμο σου
Όσο θα προχωράς τόσο θα γίνεται πιο καθαρή ματιά σου και θα ξεχωρίζεις τα μηνύματα και τα δείγματα που θα έρχονται σχεδόν…μαγικά στο δρόμο σου και θα σου ¨μιλάνε” για την πορεία σου. Αυτή είναι η αξιολόγηση σου και η επιβεβαίωση που θα χρειάζεσαι ειδικά τις δύσκολες στιγμές. Δεν είσαι μόνος.

από την Καίτη Φαρμάκη

Και εδώ, διάβασε για τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στο λάθος μονοπάτι…

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.