Τυχαίο;

Ναι, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο συμπανάκι που τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί και θέσπισε ως Διεθνή Hμέρα Aυστηρής Xορτοφαγίας, την ημέρα των γενεθλίων μου. Μετά από ενδελεχή έρευνα, μπήκα στη wikipedia για λίγα λεπτά, ανακάλυψα ότι η γέννηση μου προηγήθηκε της θέσπισης της World Vegan Day. Όχι ότι θα πάθαινα κάτι αν είχα γενέθλια στη Διεθνή ημέρα Μπρι-τ-ζόλας αλλά τώρα έχω κάτι να συζητάω με τους φίλους μου και να γουρλώνουμε τα μάτια με αποριοενθουσιασμό! Έχω κάτι να σκέφτομαι το βραδάκι με το ζεστό γάλα καρύδας στον καναπέ μου και να χαμογελάω σαν παιδάκι που του έκαναν ένα μεγάλο δώρο…

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι από τους γενναίους vegan. Που αποφάσισαν για ηθικούς λόγους να βγάλουν το κρέας από τη διατροφή τους και τα ζωικά παράγοντα και το έκαναν κι ας δυσκολεύτηκαν αρχικά.
Εγώ γεννήθηκα… vegeterian και στην πορεία της ζωής μου μου υπήρξε πολύ πιο εύκολο και φυσικό το να γίνω vegan από το να τρώω κρέας, τυριά, γάλα, ψάρι και άλλα ζωικά.

Δεν είμαι από εκείνους τους γενναίους που αντιμετώπισαν αντιδράσεις από την οικογένεια ή το περιβάλλον τους και τις ξεπέρασαν. Εμένα, με δέχτηκαν όλοι με έναν τρόπο απόλυτα φυσικό, για να μην πω συγκινητικό. Μου φτιάχνουν βραστές πατάτες και πρασόρυζο στα τραπέζια των Χριστουγέννων με χαμόγελο και δε συζητάνε τίποτα μπροστά ή πίσω από την πλάτη μου.

Δεν είμαι από αυτούς που ήρθαν σε επαφή με τον φόβο της έλλειψης πρωτεΐνης ή με το ενδεχόμενο ζαλάδων, αδυναμίας, περιθωριοποίησης, Η, σαν από πάντα, σιγουριά μου με κάνει να απορώ, εντάξει και να με θαυμάζω λίγο…

Δεν ξέρω αν ζω καλύτερα ή χειρότερα από εσένα.
Δεν ξέρω αν αισθανόμαστε διαφορετικά λόγω των τοξινών που κυλάνε περισσότερες ή λιγότερες στο αίμα μας.
Δεν ξέρω αν θα ασθενήσουμε, πότε και από τι.

Ξέρω σίγουρα ότι είμαι ευτυχισμένη και με την τάση μου και την επιλογή μου. Ξέρω επίσης σίγουρα ότι δε θα ξαναφάω ποτέ κάτι ζωικό. Δε θέλω κανείς να χάσει τη ζωή του για εμένα.

Καθημερινά βιώνω την ελευθερία που έρχεται όταν είσαι στο σωστό μέρος και σημείο για εσένα. Όταν κάνεις αυτό που ταιριάζει με το σώμα, με τον οργανισμό σου αλλά και με την ηθική και την ευθύνη σου απέναντι στον κόσμο.

Όσο μπορώ να είμαι μακριά από τη βία, τη μόλυνση, το αίμα, τα δόντια στις σάρκες, τον βαθύ ύπνο, θα είμαι.

Απλά να σου πω ότι αν γίνεις vegan έστω και για έναν μόλις μήνα:

Θα έχεις συμβάλει στο να θανατωθούν 33 ζώα λιγότερα
θα έχουν εξοικονομηθεί 33.000 γαλόνια νερό από το πότισμα και την εκμετάλλευση των ζώων
Θα βοηθήσεις να σωθούν 84 στρεμμάτων δάσους
Θα μειωθεί η παραγωγή CO2 κατά 272 λίτρα
Θα εξοικονομηθούν 540 κιλά σιτηρών που θα μπορέσουν να ταΐσουν ανθρώπους που λιμοκτονούν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αν δεν μπορείς για έναν μήνα, γίνε vegan για μια ημέρα την εβδομάδα. Θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά στην ενέργεια και στη διάθεση σου και θα κάνεις και κάτι καλό για τη Γη μας!

*Στη φωτογραφία σβήνω 2 κεράκια. Ένα για εμένα και ένα για τον πρώτο χρόνο του αγαπημένου μου A NeW LiFe. Σκορπιοί και οι δυο… Και η τούρτα είναι vegan από τις Vegan Fairies <3

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που έναν χρόνο τώρα περπατάμε παρέα
Καίτη 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.