24 φωτογραφίες που γράφουν ιστορία

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού The New York Times Magazine είναι αφιερωμένο στην αγάπη στη Νέα Υόρκη. Κυκλοφόρησε με 24 διαφορετικά εξώφυλλα με 24 ζευγάρια που φωτογραφήθηκαν μέσα σε μια μόνο ημέρα στη Νέα Υόρκη. Πόσο κοντά μπορεί να νιώθει ένα ζευγάρι μέσα σε μια πολύβουη πόλη;

Όλες οι φωτογραφήσεις έγιναν μέσα σε μια μόνο ημέρα, στις 19 Μαΐου 2018 ανάμεσα στις 12 το μεσημέρι και τις 23:59.

Η φωτογράφηση έγινε από τον ταλαντούχο Ryan McGinley. Αρχικά, το τμήμα φωτογραφήσεων του περιοδικού άρχισε να ψάχνει για τα ζευγάρια που θα φωτογραφίζονταν. Πολλά ζευγάρια ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα από τα social media. Το μόνο που τους ζητούσαν ήταν να δείξουν το πάθος τους με το να φιληθούν μπροστά στον φωτογραφικό φακό.
Οι αιτήσεις έφτασαν τις 1.000 και τελικά το περιοδικό κατέληξε σε 37 ζευγάρια.

Η φωτογράφηση έγινε στην καρότσα ενός φορτηγού που διέσχιζε την πόλη της Νέας Υόρκης.

Τα ζευγάρια ανέβαιναν στην καρότσα και ξεκινούσαν να φιλιούνται. Και όσο ο Ryan McGinley φωτογράφιζε και οι περαστικοί χειροκροτούσαν από τα πεζοδρόμια, τα ζευγάρια επικέντρωναν ακόμα περισσότερο ο ένας στον άλλον, κοιτάζονταν ακόμα περισσότερο στα μάτια και κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου, σαν να μην υπήρχε σε μια πόλη εκατομμυρίων, κανένας μα κανένας άλλος εκτός από αυτούς τους δυο.

Εδώ, είδες 14 από τα 24 εξώφυλλα. Δες τα υπόλοιπα στο www.nytimes.com

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.