“Θέλω πολύ να πάω γυμναστήριο αλλά είναι μακριά και κυρίως δεν έχω καμία διάθεση”. Αν σου θυμίζει κάτι αυτή η πρόταση τότε χρειάζεται να διαβάσεις αυτό το άρθρο.
Πέντε έξυπνοι τρόποι για να κάνεις την αρχή, να ξεκινήσεις γυμναστήριο και να το ευχαριστηθείς.

Το μυστικό για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι και να διατηρήσεις αυτό το πάθος σου είναι ένα:
Να σου το κάνεις όσο πιο εύκολο γίνεται. Να βρεις το δρόμο της μικρότερης αντίστασης που λένε όσο το έχουν φιλοσοφήσει γενικότερα. Να λοιπόν, όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Μην περιμένεις να νιώσεις έτοιμος… δε θα συμβεί σύντομα

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μα ποτέ δε θα νιώσεις έτοιμος να σηκωθείς από την καρέκλα, να ξεβολευτείς, να ιδρώσεις και να παιδευτείς κάνοντας ένα σπορ ή πηγαίνοντας στο γυμναστήριο. Μην πιστέψεις όμως ότι είσαι μόνος σε αυτό. Κάπως έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη φύση -στα τεμπέλικα της-. Οπότε χρειάζεται απλά να πάρεις απόφαση και “να βάλεις μπροστά” τη μηχανή που λέγεται σώμα και οργανισμός.
Bonus tip: Δράσε άμεσα. Μόλις το πάρεις απόφαση, κάνε την εγγραφή ή προμηθεύσου τα απαραίτητα. Κάνε άμεση δράση γιατί αν το πολυσκεφτείς θα νιώσεις ήδη κουρασμένος και δε θα κάνεις το απαραίτητο πρώτο βήμα.

Βρες ένα γυμναστήριο κοντά σου

Αυτό είναι ίσως και το “κλειδί” του να αρχίσεις να γυμνάζεσαι συστηματικά. Σκέψου έξυπνα και πρακτικά και αποφάσισε αν θέλεις να γυμνάζεσαι πρωί ή βράδυ και βρες το γυμναστήριο που είναι κοντά στο σπίτι σου. Αν θέλεις να γυμνάζεσαι μετά τη δουλειά και πριν επιστρέψεις σπίτι, βρες το γυμναστήριο που είναι κοντά στη δουλειά.
Το μυστικό είναι να βρίσκεται τόσο κοντά σου, που η απόσταση να μην αποτελεί εμπόδιο ή διακαιολογία. Θα υπάρξουν ημέρες που θα θέλεις να οδηγήσεις μισή ώρα για να βρεθείς σε ένα πολύ καλό γυμναστήριο αλλά για όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αυτό που βρίσκεται πιο κοντά σε εσένα είναι η καλύτερη λύση.
Bonus tip: Αν μένεις σε μέρος που υπάρχει κοντά ένα άλσος, πόσο τυχερός είσαι;! Μπορείς καθημερινά να κάνεις εκεί βάδισμα ή τρέξιμο. Αρκετοί δήμοι πάντως σε πλατείες ή άλση έχουν τοποθετήσει υπαίθρια όργανα που μπορείς να τα εκμεταλλευθείς.

Προγραμμάτισε το

Ναι, εδώ άλλοι προγραμματίζουν το σεξ ή τον τοκετό, δε θα προγραμματίσεις εσύ την άσκηση σου; Η καλύτερη λύση όλων είναι να γράφεις κάθε βράδυ τα βασικά που έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα και να τα προγραμματίζεις. Έτσι, θα βάλεις στην ημέρα σου και την άσκηση.
Αν σου είναι πολύ δύσκολο να γυμναστείς μέσα στην ημέρα, με κάθε θυσία, προγραμμάτισε την άσκηση σου νωρίς το πρωί. “Φάε τον απεχθέστερο βάτραχο πρώτο το πρωί”, λέει αυτό το βιβλίο και έχει δίκιο. Μπορείς να το βάλεις και στο google calendar αν χρειάζεσαι μια ακόμα υπενθύμιση.
Bonus tip: Τις ημέρες που θα σου είναι πολύ δύσκολο να τηρήσεις το πρόγραμμα σου, δωροδόκησε τον εαυτό σου με κάτι που θέλει πολύ. Σίγουρα έτσι και θα γελάσεις με τον εαυτό σου, και θα αποφασίσεις να πας στο γυμναστήριο για να κερδίσεις την ανταμοιβή. Αυτό που έχει σημασία σε αυτό το στάδιο, είναι να “πάρει μπρος” η μηχανή σου. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξεις σταδιακά.

Παντού παρέα

Είναι τόσο παλιό κόλπο όσο και ο άνθρωπος. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου, ζήτα βοήθεια και κάν’ το παρέα με κάποιον φίλο. Μπορεί να σου φαίνεται απλοϊκό, όμως αν έχεις κάποιο φίλο που θέλει κι αυτός να ξεκινήσει γυμναστήριο, θα σε βοηθήσει πολύ στο να μείνεις σταθερός στην απόφαση σου. Όταν δε θα μπορεί ο ένας θα τον παρακινεί ο άλλος και το “βουνό” της άσκησης θα το ανέβετε πιο εύκολα παρέα μέχρι να πάρετε φόρα και να να μη σας σταματάει πια τίποτα!

Επανάληψη -η μήτηρ των κοιλιακών-

Το να πηγαίνεις δύο φορές το μήνα στο γυμναστήριο είναι ένα μικρό βήμα για εσένα και ένα ακόμα μικρότερο για το σώμα σου και την ανθρωπότητα. Το πιο δύσκολο στάδιο είναι να μείνεις πιστός στην απόφαση σου να γυμναστείς. Σου δίνω το λόγο μου ότι μετά από ένα μήνα τακτικής άσκησης δε θα μπορείς χωρίς να γυμνάζεσαι. Μέχρι τότε όμως θα χρειαστεί να πηγαίνεις τακτικά ακόμα και αν βρίσκεις χίλιες δικαιολογίες για το αντίθετο.
Bonus tip: Το να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο θα κάνουν το σώμα σου και τον εγκέφαλο σου να αντιδράσουν θετικά και να νιώθεις αλλά και να φαίνεσαι πολύ πολύ καλύτερος. Ακόμα να ξεκινήσεις;

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.