Η Suzy Welch είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας σε θέματα καριέρας και αναφέρει πέντε σημάδια ότι ετοιμάζονται να σου δείξουν την έξοδο στη δουλειά.

Την τελευταία, που ήταν και η μόνη φορά που απολύθηκα, δεν είχα καταλάβει τίποτα γιατί απλά δεν είχε αλλάξει τίποτα στη συμπεριφορά ή στην κανονικότητα. Αυτό μάλλον ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Πάντως, ο καθένας μπορεί, ειδικά αν έχει τις κεραίες του τεντωμένες, να αντιληφθεί πότε έρχεται μια εργασιακή αλλαγή.

Κάποιες φορές το να είσαι προετοιμασμένος είναι και αυτό που φέρνει καλύτερες εξελίξεις. Από την άλλη το να μην έχεις αντιληφθεί τι θα συμβεί έχει τα θετικά του, όπως την έλλειψη άγχους. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχεις καθαρή κρίση, να αξιολογείς αντικειμενικά τις ενδείξεις και να μην τα βλέπεις όλα ροζ ή όλα μαύρα. Γιατί κάπου ανάμεσα στο ροζ και το μαύρο υπάρχει η πραγματικότητα και τα γεγονότα της.

Η Suzy Welch, σαφώς αναφέρεται στην αμερικανική business πραγματικότητα που όσο να ‘ναι έχει αρκετές διαφορές από τη δική μας. Όμως, όσα λέει ευσταθούν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

1. Έχεις λιγότερη δουλειά από όλους τους άλλους στο γραφείο, γιατί κανείς δε σου αναθέτει κάτι σημαντικό εδώ και λίγο καιρό.

2. Ο διευθυντής σου σού ζητά τα πάντα γραπτώς. Κάθε κίνηση, ενημέρωση ή αναφορά σου ενώ αυτό γινόταν κυρίως προφορικά το περασμένο διάστημα.

3. Σου αναθέτουν κάτι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον, ώστε να μην το καταφέρεις.

4. Όλοι, ο διευθυντής και οι συνάδελφοι σου, γίνονται απόμακροι.

5. Νιώθεις και φέρεσαι ως αναντικατάστατος και αυτή η στάση σου ενδέχεται να φέρει πιο σύντομα την απομάκρυνση.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.