Επειδή η ζωή που λέμε είναι και η ζωή που ζούμε, ήρθε η ώρα να περάσεις από μια “ακτινογραφία” το λεξιλόγιο σου και να ξεκινήσεις να λες, άρα και να ζεις, μια καινούργια καλύτερη ζωή με λιγότερη καταπίεση και… αυτογκαντεμιά.

Πνίγομαι

Σε ρωτάνε τι κάνεις και απαντάς “πνίγομαι” και αυτ΄συμβαίνει πολλές φορές μέσα σε μια ημέρα μαζί με το “πεθαίνω στην κούραση”, “έλιωσα στη δουλειά”, “τι να κάνω η κακομοίρα” και άλλα τέτοια… θετικά.
Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι οι υποχρεώσεις ελέγχουν εσένα και όχι εσύ τις υποχρεώσεις. Ακόμα κι αν είναι αλήθεια, μην τους δίνεις κι άλλη δύναμη με τον λόγο σου.
Επίσης, και κυριολεκτικά η λέκη “πνίγομαι” δεν είναι μια λέξη/εμπειρία που θα ήθελες να τη ζήσεις.
Μπορείς να πεις “έχω πολλά να κάνω και τα καταφέρνω”, “τα βάζω όλα σε μια σειρά και τα τελειώνω”. Ναι, δεν είναι τόσο δραματικές και περιγραφικές φράσεις όσο το “πνίγομαι” αλλά εκεί είναι η ουσία.

Πάω να πέσω

Είναι η γνωστή φράση όταν κάποιος πάει να κοιμηθεί. Μα, να πέσεις ρωτάω τη μαμά μου που χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη φράση. Μάλιστα, χρησιμοποιεί τόσο αυτή τη φράση που πριν δυο χρόνια όντως έπεσε και έσπασε και τους δυο αστραγάλους της. Γιατί η ζωή που λέμε είναι τελικά και η ζωή που ζούμε.
Μπορείς να λες “πάω να κοιμηθώ”, “πάω να ξεκουραστώ”, πάω να ονειρευτώ”, “φιλάκια” και άλλα τόσα.

Κλαίω

Όντως η θλίψη θέλει εκτόνωση, όμως γιατί να χρησιμοποιείς τη λέξη “κλαίω¨όταν γελάς πολύ. Το ότι δακρύζεις από το γέλιο δε σημαίνει ότι κλαις κιόλας.
Μπορείς να λες “γελάω”, “χαίρομαι”, “δάκρυσα από τα γέλια”, “τι χαρά μου έδωσες”, “με έκανες να γελάσω” και να είσαι και κυριολεκτικός και θετικός.
Άφησε το κλάμα για τη θλίψη και τη χαρά σου κράτησε τη καθαρή και δυνατή.

Πρέπει

Αχ, αυτό το πρέπει. Το ξέρεις ότι όταν λες ότι πρέπει να κάνεις κάτι, αυτόματα το σώμα σου αντιδρά φέρνοντας αντιστάσεις; Υπάρχουν διάφορα σωματικά τεστ που δείχνουν ότι η λέξη “πρέπει” αποδυναμώνει τη θέληση σου.
Προσπάθησε να βγάλεις αυτή τη λέξη από το λεξιλόγιο και τη σκέψη σου. Δεν είναι εύκολο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και δύσκολο.
Κάθε φορά που θα σκέφτεσαι ή θα λες “πρέπει”, κάνε αντικατάσταση με το “χρειάζεται ναι..” ή ακόμα καλύτερα με το “καλό είναι να…”. Και όλο σου το σύστημα θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις αντί να σου φέρει αντίσταση. Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Ποιος τα έχασε τα λεφτά για να τα βρω εγώ;

Γελάς, ε; Ναι, είναι μια φράση από τις πολλές που λέμε και αφορά στα λεφτά και που φυτεύει στο μυαλό σου ότι τα λεφτά δεν είναι για εσένα. Ακόμα κι αν δεν έχεις μια… τύχη στα χρήματα, γιατί να κάνεις τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα με το να το τονίζεις;
Μπορείς να λες: “Λεφτά; Πολλά για να κάνω ό,τι θέλω και χρειάζομαι”, “Πάντα έχω ή βρίσκω λεφτά”, “Τα χρήματα έρχονται σε εμένα από γνωστές και άγνωστες πηγές”.  Από τότε που ξεκίνησα να λέω καθημερινά την τελευταία φράση βρίσκω σχεδόν κάθε μέρα κέρματα στον δρόμο. Θα μου πεις σιγά τα λεφτά, όμως σκέψου εσύ πόσον καιρό έχεις να βρεις χρήματα αναπάντεχα;

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.