Το σύστημα που λέγεται “η ζωή σου”

Ίσως κάποιοι από τους τρόπους που θα διαβάσεις να σου φανούν υπερβολικοί ή απλοϊκοί για να είναι αποτελεσματικοί. Όμως η αλήθεια είναι ότι τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι, τακτοποιώντας απλά πράγματα σε έναν τομέα είναι σαν να δίνεις εντολή στο σύστημα που λέγεται “η ζωή σου” να τακτοποιηθούν κι άλλα περισσότερο σημαντικά θέματα.

Σε προηγούμενο άρθρο, μιλήσαμε για 9 απλούς τρόπους που είχαν να κάνουν με την ψυχολογία σου, για να φέρεις ροή στην ημέρα σου. Εδώ θα δούμε τι μπορείς να κάνεις επιπλέον σε πρακτικό επίπεδο, στο σώμα και στο σπίτι σου για να διώξεις τα εμπόδια και να επανέλθει η ροή στην ημέρα και τη ζωή σου.

Ξεκίνησε από αυτό που σου φαίνεται περισσότερο εύκολο και τα άλλα θα έρθουν…νεράκι.

Ενεργοποιήσου

Η αίσθηση της ροής έρχεται όταν κάνεις κάτι στο οποίο αφoσιώνεσαι απόλυτα κάνοντας αυτό που αγαπάς. Όταν ακούς μουσική, όταν πλένεις τα πιάτα, όταν γυμνάζεσαι, όταν ασχολείσαι με τα φυτά σου, ακόμα και όταν αφοσιώνεσαι σε κάτι απαιτητικό στη δουλειά σου. Πολύ σπάνια κάποιος αισθάνεται ότι είναι στη ροή κάνοντας κάτι παθητικό, όπως το να βλέπει τηλεόραση στον καναπέ.

Η αίσθηση της ροής έρχεται όταν βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με τους σωστούς για τη στιγμή ανθρώπους, κάνοντας ακριβώς αυτό που χρειάζεται να γίνει.

Τακτοποίησε το σπίτι σου

Το να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις άλματα πάνω από ρούχα, παπούτσια και τσάντες του σούπερ μάρκετ για να μπορέσεις να ετοιμαστείς είναι ο απολύτως λάθος τρόπος για να νιώσεις ευθυγραμμισμένη και γεμάτη ενέργεια.

Πώς θέλεις να υπάρξει ροή στη ζωή σου όταν βρίσκεις εμπόδια παντού στο σπίτι;

Βάλε μια τάξη στο χάος

Το να ανοίγεις τη ντουλάπα και να αντικρίζεις το χάος, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να συγχυστείς. Ναι, ναι, το ξέρω εσένα έτσι σου αρέσει. Όμως να σου πω μια αλήθεια; Σε κανέναν δεν αρέσει πραγματικά, το να ζει τόσο περίπλοκα.

Οπότε, εαν θέλεις να υπάρξει ροή σε ενέργεια, αγάπη, χρήματα, επιτυχία θα χρειαστεί να δείξεις με πράξεις ότι είσαι σε θέση να διώξεις τα εμπόδια, να ξεκαθαρίσεις και να ανοίξεις το δρόμο για όσα θέλεις να έρθουν.

Αλάτι παντού 

Αν πηγαίνεις σε χώρους όπου γίνονται ολιστικές θεραπείες ίσως να έχεις προσέξει κάποια μπωλ με αλάτι στο πάτωμα. Αυτή είναι μια τακτική που την εφάρμοζα για πολλά χρόνια στο σπίτι μου και που πιστεύω ότι έφερνε αποτέλεσμα.
Το αλάτι είναι από τα δυνατότερα καθαριστικά της αύρας και των χώρων μας. Γι΄αυτό, όταν έχεις στεναχώρια ή απογοήτευση, μια βόλτα ή μια βουτιά στη θάλασσα, είναι το καλύτερο φάρμακο. Βάλε σε ένα γυάλινο μπωλ, ίση ποσότητα από χοντρό αλάτι και νερό, και τοποθέτησε το μπώλ σε κάποια γωνία του σπιτιού ή κάτω από το κρεβάτι σου.

Τις ημέρες που κάτι εμποδίζει τη ροή, θα παρατηρήσεις ότι νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα.

Οραματίσου: Η άσκηση

Αν πιστεύεις ότι κάτι κάνεις εσύ και μπλοκάρει η ροή μπορείς να κάνεις έναν απλό οραματισμό ή διαλογισμό:

Κλείσε τα μάτια, κάθισε με ίσια τη σπονδυλική στήλη και οραματίσου ένα ρυάκι. Εσύ είσαι μέσα στο ρυάκι ή κάθεσαι στις όχθες του και βλέπεις το νερό να ρέει καθαρό, αποφασιστικό και ανεμπόδιστο. Άκου τον ήχο, μύρισε το χώμα, δες τη ροή, νοιώσε την ήρεμη δύναμη του, γεύσου τις σταγόνες. Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να νοιώσεις τη ροή με κάθε κύτταρό σου. Υπάρχει μουσική στο youtube ή app με ήχους από νερό, θάλασσα, ρυάκια, ποτάμια, συντριβάνια, που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Η αίσθηση της ήπιας ροής θα νοιώσεις ότι σε ξεμπλοκάρει αποτελεσμάτικά.

Το θαύμα της σταγόνας

Πίνεις νεράκι; Θα με ρωτήσεις μα τί σχέση έχει το νερό που πίνω, με τη ροή στη ζωή μου; Για ξανασκέψου το. Το νερό μπαίνει στον οργανισμό μας καθαρίζει και παρασύρει ό,τι δε χρειαζόμαστε πια. Οπότε, πιες νερό συχνά, αλλά και με μέτρο, γιατί ό,τι μπαίνει σαν καταρράκτης, βγαίνει σαν καταρράκτης.

Άφησε να φύγει ό,τι δε σου χρειάζεται και ενυδατώσου γιατί η ενυδάτωση φέρνει καθαρότητα, δύναμη και αποκαθιστά τη ροή και στη ζωή σου.

Στο ντους

Και τέλος, μια καλή πρακτική είναι να κάθεσαι κάτω από το ντους με ανοιχτή την τάπα ώστε να βγαίνουν τα νερά από τη μπανιέρα. Κάνε το shower meditation αν θέλεις, αλλά το σημαντικότερο είναι να νιώσεις ότι μπαίνεις  στη “ροή”. Φέρε τη ροή ακόμα και σε αυτή την καθημερινή συνήθεια.

Γιατί αν υπάρχει ροή στις απλές καθημερινές πράξεις σου, σύντομα θα έρθει και στους τομείς της ζωής σου που τη χρειάζεσαι περισσότερο.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.