Καλημέρα, ταπεινό χαμομηλάκι.

Υπάρχουν ημέρες που νιώθεις στην κορυφή του κόσμου και κάποιες άλλες που νιώθεις πιο ταπεινά και από το πιο ταπεινό χαμομηλάκι. Για αυτή τη δεύτερη φάση, είναι αυτό το άρθρο. Έχεις πετύχει αρκετά. Κι αν δεν το πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου, το πιστεύουμε εμείς για εσένα.

Σκέψου σε ποιό σημείο ήσουν 5 χρόνια πριν.

Βέβαια στην Ελλάδα της εποχής μας μπορεί 5 χρόνια πριν να ήσουν πολύ καλύτερα επαγγελματικά ή οικονομικά. Αλλά και πάλι βλέποντας πίσω, σίγουρα θα αναγνωρίζεις κι εσύ ότι ήσουν μια λιγότερο ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού σου. Πιθανώς να είχες αντιδράσεις με τις οποίες σήμερα κλαίς ή γελάς…
Από τότε όμως, αλλάξες αρκετά, αντιμετώπισες πολλά, έμαθες στα δύσκολα και να ‘σαι σήμερα, στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσες να είσαι. Δεν είναι αυτό επιτυχία;
Κι αν ακόμα κάτι δε σου πηγαίνει καλά, μόλις νιώσεις ευγνώμων για όσα κατάφερες, ξεκίνα να αλλάζεις όσα δε σου αρέσουν.

Νέες συνήθειες=Νέα αποτελέσματα.

Ας γίνει αυτή φράση, το νέο σου μάντρα. Αυτό που θα σου δίνει δύναμη να εδραιώσεις μια νέα λειτουργική συνήθεια, όταν το παλιό θα σε κρατάει εγκλωβισμένο στα ίδια και τα ίδια. Άλλαξε τον τρόπο που ντύνεσαι, που εργάζεσαι, που σχετίζεσαι, που γυμνάζεσαι και θα αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι, ο τρόπος που αισθάνεσαι και ο τρόπος που ζεις. Αν έχεις ήδη καταφέρεις κάτι από τα παραπάνω, γιόρτασε μια επιτυχία σου ακόμη. Κια προχώρα.

Έμαθες από τα λάθη σου; Συγχαρητήρια.

Συνήθως αγαπάμε να μαθαίνουμε από τις θετικές εμπειρίες μας. Απο το διάβασμα, από ένα ταξίδι, από ένα κατόρθωμα, από μια καλή σχέση. Όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι σημαντικότερες εμπειρίες έρχονται από τα λάθη μας και από τις πιο δύσκολες σχέσεις μας. Κοίτα γύρω σου πόσοι δεν αντέξαν να μάθουν από τα λάθη τους και έκαναν τη ζωή τους μίζερη. Αν έχεις μάθει έστω και κάτι μικρό από κάθε λάθος σου κι έχεις προχωρήσει, αυτό ναι είναι επιτυχία.

Έβαλες τις σωστές προτεραιότητες.

Το να μένεις όρθιος ενώ γύρω σου επικρατεί τόση αναστάτωση, είναι από μόνο του μια μεγάλη νίκη. Το να καταφέρνεις να περνάς χρόνο με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένας μικρός άθλος! Το να θέτεις τους στόχους σου και να τους ακολουθείς είναι μια ακόμη νίκη. Αλλά ακόμα κι αν κάτι σε ζορίζει σε αυτόν το τομέα, ξεκίνα να βάζεις στόχους. Αυτό και μόνο αν το θεωρήσεις ως προσωπική σου επιτυχία, έχεις βρει τα καύσιμα που θα σου χρειαστούν για να επιτύχεις όσα επιθυμείς.

Μικρές και μεγάλες νίκες.

Συνήθως γιορτάζουμε μια νίκη μας, όταν αυτή είναι μεγάλη. Όμως οι φαινομενικά μικρές νίκες είναι αυτές που αθροίζονται και οδηγούν στη μεγάλη νίκη. Μάθε να γιορτάζεις κάποιες από τις μικρές σου νίκες. Τάισε την αίσθηση της επιτυχίας με κάτι χειροπιαστό. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να πάρεις δυνάμεις και να κατακτήσεις και τον μεγάλο στόχο.

Παίξε τη συναισθηματική νοημοσύνη στα δάχτυλα.

Η αιώνια πάλη του ανθρώπου, είναι με τα συναισθήματα του. Όλοι θέλουμε να ελέγχουμε το θυμό, τα νεύρα μας, το άγχος, τον ενθουσιασμό μας. Το πρώτο βήμα για να επιτύχεις κάτι τέτοιο είναι να αναγνωρίζεις με ακρίβεια το τι νοιώθεις. Γνωρίζοντας το, έχεις μια καθαρή εικόνα της ζωής σου.
Αν έχεις καταφέρει όχι μόνο να είσαι σε επαφή αλλά να είσαι και η αρχηγός κάποιων συναισθημάτων σου, έχεις ήδη πετύχει κάτι για το οποίο σου αξίζει να σε θαυμάζουν. Αν πιστεύεις ότι μπορείς και καλύτερα, τί σε σταματάει;

Κι όμως είσαι ακόμα εδώ.

Που σημαίνει ότι δεν τα παράτησες. Που σημαίνει ότι τα κατάφερες. Πολλοί είναι αυτοί που τα παρατάνε ακριβώς πριν φθάσουν στη γραμμή του τερματισμού ή ακριβώς πριν κατακτήσουν το στόχο στον οποίο επένδυσαν τόσο κόπο, χρόνο και προσπάθεια. Αυτό το κάνουν οι άλλοι. Όχι εσύ…Εσύ είσαι ακόμα εδώ προσπαθώντας για το καλύτερο. Κάθε ημέρα ό,τι και να έχει συμβεί, κάνεις βήματα που σε οδηγούν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου σου. Και αυτό από μόνο του, είναι κατόρθωμα. Και είναι δικό σου.

 

bravo-exeis-kataferei-arket

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.