Πρακτικές και ενεργειακές λύσεις για καλύτερα οικονομικά

Δεν μιλάω ως ειδική και ούτε καν ως πλούσια. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να βάλω στα οικονομικά μου την τάξη που θα ήθελα. Όταν με ρωτάνε πόσα χρήματα έχω στην τράπεζα πάντα λέω περισσότερα γιατί πραγματικά θα μπορούσα να έχω περισσότερα αποταμιευμένα. Κι ενώ δεν χρωστάω, είμαι κάθε τόσο στο όριο του να ρίξω μια μούντζα στον ΟΑΕΕ, ξέρεις από αυτές που είναι μπούμερανγκ και σου επιστρέφουν πολλαπλάσιες.

“Το εισόδημα μου αυξάνεται διαρκώς”
Louise Hay

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε ένα άρθρο της Leanne Jacobs πάνω στο βιβλίο της Beautiful Money. Γράφει για το πώς αντιμετώπισε με πρακτικούς αλλά και πνευματικούς ή ενεργειακούς τρόπους το χρέος που τη βάραινε.

Αυτά που έγραψε και αυτά που ξέρω, τα έβαλα να κοιμηθούν μαζί και τώρα που ξύπνησαν, να το αποτέλεσμα.

Δεν χρειάζεται να μιλάς συνέχεια για το χρέος σου

Βασικά δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι συνέχεια. Ασφαλώς και καθορίζει τη ζωή σου σήμερα, αλλά με το να το σκέφτεσαι συνεχώς σαν το μεγαλύτερο βάρος στη ζωή σου, είναι αβάσταχτο. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο το θρέφεις ενεργειακά. Του δίνεις τόση ενέργεια που διατηρείται ακμαιότατο. Ναι, είναι λογικό να σε απασχολεί αλλά μετά από ένα διάστημα φρόντισε την ενέργεια που του χαρίζεις να τη διοχετεύσεις σε ιδέες και σε δράση που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο.

Πλήρωσε και αυτό τον μήνα ακόμα και λίγα

Δεν θυμάμαι πότε το πρωτοάκουσα ή ποιος μου το πρωτοείπε αλλά από τότε το μεταφέρω σε όσους μπορώ γιατί πραγματικά πιστεύω ότι λειτουργεί.
Για να υπάρχει ροή στο χρήμα, χρειάζεται κάτι να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, να πληρώνεις κάτι από το χρέος σου. Έστω και 30 ευρώ το μήνα ή και λιγότερα.

Το να παγώσουν εντελώς οι πληρωμές μπορεί να σημαίνει και πάγωμα των εσόδων για εσένα.

Οι κάρτες: Λεφτά στο… πηγάδι

Ναι, οι περισσότεροι δεν τις κόψαμε απλά, μπορεί και να τις ρίξαμε στην πυρά για να μπορέσουμε να τις εκδικηθούμε για το κακό που μας έκαναν.
Καλό είναι, και για ενεργειακούς λόγους, να έχεις μια ή δύο κάρτες το πολύ. Οι περισσότερες από δύο κάρτες δημιουργούν ενεργειακά ένα “πηγάδι” που ρουφάει τα χρήματα σου.

Το μυστικό είναι να κάνεις αρκετές από τις συναλλαγές σου με χρήματα και όχι με κάρτες για να δίνεις το μήνυμα ότι δεν δίνεις και δεν παίρνεις αέρα, ότι τα λεφτά σου είναι απτά, πραγματικά και περνάνε από χέρι σε χέρι.

Το Βασιλικό σου Πορτοφόλι

Αν κυκλοφορείς με το ίδιο πορτοφόλι εδώ και χρόνια, μάλλον ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Δε χρειάζεται να πάρεις κάποιο πανάκριβο. Μπορείς και με 15 ευρώ να πάρεις ένα ολοκαίνουργιο, χρωματιστό, χαρούμενο πορτοφόλι.

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις, είναι να μπαίνουν σε αυτό το πορτοφόλι, τα χρήματα χωρίς να διπλώνονται.

Πέτα το παλιό πορτοφόλι που μπορεί να γνώρισε δόξες αλλά σίγουρα έχει ακούσει και πολλούς αναστεναγμούς. Η Leanne Jacobs μιλάει για ένα βασιλικό πορτοφόλι, έτσι για την αλητεία φαντάζομαι. Κάνε μια νέα αρχή έστω και έτσι.

Μέσα στο πορτοφόλι σου βάλε κάτι που εσύ το θεωρείς τυχερό. Εγώ έχω ένα γούρι του Λαλαούνη από το 1999 (!) που απεικονίζει το κέρας της Αμάλθειας, το κέρας της κατσίκας που έθρεψε τον Δία με όλα τα καλά του κόσμου χωρίς να στερεύει ποτέ.

Τους τελευταίους μήνες έβαλα και ένα χρυσό τοσοδούλικο κλειδί. Κάθε φορά που ανησυχώ για τα οικονομικά μου, αυτά τα δύο μου κλείνουν το μάτι και μου λένε ότι όλα είναι καλά. Παλαιότερα είχα έναν κρύσταλλο κιτρίνη που συμβολίζει την αφθονία.
Βάλε και εσύ κάτι που να σου υπενθυμίζει την καλή σου τύχη. Ναι, την έχεις και την αξίζεις!

Ζήτα

Ξέρεις τί συμβολίζουν τα χέρια μας;
Το δεξί είναι το χέρι που δίνει και το αριστερό είναι το χέρι που παίρνει.
Αν πονάει το ένα από τα δύο σου χέρια, τώρα μπορείς να έχεις μια ιδέα για το πού υπάρχει κάποια ανισορροπία στη ζωή σου ανάμεσα στο δούναι και στο λαβείν.

Καλό είναι να ζητάς. Και να ζητάς συγκεκριμένα. Διάβασε αυτό το άρθρο και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

Μπορείς να λές την… άχαστη φράση “Τα χρήματα θα επιστρέψουν σε εσένα από αναμενόμενες ή και μη αναμενόμενες πηγές” και θα δεις πόσα κέρματα θα βρεις στον δρόμο, έτσι για αρχή!

Το Μυστικό για Α-φθονία

Η αφθονία είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: η έλλειψη φθόνου. Οπότε ξεκίνα να ζεις με την αφθονία.

Η ζήλια είναι μια μεγάλη παγίδα στην οποία μπορείς να πέσεις τόσο εύκολα στις ημέρες μας. Θα της κάνεις τη χάρη; Μπορείς να ζεις χωρίς να έχεις φθόνο ή ζηλίτσα για οτιδήποτε.

Έτσι λοιπόν αν σκέφτεσαι και αισθάνεσαι “άφθονα”, η αφθονία θα έρθει και πρακτικά στην υλική σου ζωή.
Είναι θέμα χρόνου πια. Πίστεψε το.

Πλήρωνε τους λογαριασμούς σου με χαρά

Σαν να σε βλέπω… Γίνεσαι έξαλλος και μόνο στη σκέψη. Αλλά κοίτα τί εννοώ:
Δεν θυμάμαι αν το διάβασα στο Μυστικό ή στο Ξύπνα Τον Γίγαντα Μέσα Σου.
Λοιπόν, για να σου έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος σημαίνει ότι έχεις ρεύμα! Και το σύμπαν που όλους μας αγαπά και μας φροντίζει θεωρεί ότι είσαι ικανός να πληρώσεις αυτόν τον λογαριασμό.

Μπορεί το σύμπαν να ξέρει ή να μην ξέρει για τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις αλλά η δική σου και η δική μου δουλειά είναι κάθε φορά που πληρώνουμε έναν λογαριασμό να λέμε ένα ευχαριστώ που έχουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, σπίτι, αγαθά και χρήματα και για λογαριασμούς..

Και θα με ρωτήσεις άντε και χαμογελάω πληρώνοντας το λογαριασμό, και τί θα κερδίσω; Πρώτον, καλύτερη διάθεση και δεύτερον υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να λειτουργεί αυτός ο νόμος. Γιατί να μην του δώσεις την ευκαιρία να σου δείξει το καλό του πρόσωπο;

Μια μικρή αστεία ιστορία
Μια ημέρα μιλώντας με τη μαμά μου στο τηλέφωνο της μετέφερα αυτή τη θεωρία.
Τη λέει στη φίλη της την Αθηνά, που ήταν μαζί στο σπίτι μας, και ακούω την Αθηνά να γελάει σπαρταριστά λέγοντας μου:
“Δηλαδή σήμερα που πλημμύρισε το μπάνιο να είμαι διπλά χαρούμενη! Και που έχω νερό και που έχω λεφτά να τα φτιάξω τη διαρροή”.

Γέλασα με την καρδιά μου. Αλλά κάπως έτσι, μια 70χρονη με έκανε να καταλάβω ότι είναι πιο εύκολο από όσο πίστευα να υιοθετήσουμε αρκετοί αυτή την τακτική.

Σεβάσου κάθε ευρώ που βγάζεις

Ναι, ίσως τα χρήματα που βγάζεις είναι λιγότερα από όσα αξίζεις και από όσα χρειάζεσαι αλλά κάπου στην πορεία ξέχασες να λες “Ευχαριστώ”. “Ευχαριστώ για τα έσοδα που φέρνεις στο δρόμο μου και για όσα έχεις ήδη δρομολογήσει να μου φέρεις”. Αντί αυτού λες συνεχώς “Θέλω περισσότερα, χρειάζομαι περισσότερα, πεθαίνω για περισσότερα”. Ένα Ευχαριστώ, θα ήταν μια ωραία αλλαγή ενέργειας.

Η απόλυτη συμβουλή: Μάθε τα νούμερα σου

Υπάρχουν πολλοί που δεν αισθάνονται καλά με το να έχουν χρήματα και επιπλέον δεν αισθάνονται ότι αξίζουν πολλά γενικότερα. Το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσεις να αλλάζεις την οικονομική σου κατάσταση είναι να γνωρίζεις τα νούμερα σου.

Λέει η Leanne Jacobs:

“Χωρίς να σε κρίνεις καθόλου, κάνε μια λίστα με τα σημερινά έσοδα και έξοδα σου. Αγάπα τον εαυτό σου ανεξάρτητα από αυτό που θα δείξει η λίστα.

Εάν τα έσοδα σου απέχουν πολύ από τα έξοδα σου, είναι ΟΚ.

Με το δεσμευτείς σε αυτή την άσκηση δείχνεις το Σύμπαν ότι είσαι έτοιμος για θετικές αλλαγές στο εισόδημα σου.

 

Ειλικρινά αυτή ήταν η πιο σημαντική άσκηση που έκανα γι’ αυτό το θέμα.

Την ημέρα που υπολόγισα το πόσο αξίζω, μπόρεσα να αλλάξω τη ζωή μου, πνευματικά και οικονομικά.

Όταν είμαι εναρμονισμένη με αυτό που αξίζω, τα έσοδα μου αυξάνονται. Όταν αφήνω τη λογική να με οδηγήσει, τρώω μια κλωτσιά προς τα κάτω για να ξυπνήσω”

Έχε στρατηγική

Για να τα φέρεις όλα σε μια σειρά, διάβασε βιβλία, άρθρα, συμβουλέψου κάποιους που τα κατάφεραν, σκέψου για το πώς μπορείς να αναδιοργανώσεις τα οικονομικά σου. Κόψε τα έξοδα σου, πούλησε, κάνε ό,τι χρειαστεί με πρόγραμμα, σχέδιο και στρατηγική.

Κάνε μικρά βήματα, κέρδισε μικρές νίκες, ζήσε μικρές ήττες και οδήγησε τα οικονομικά σου σε ένα καλύτερο επίπεδο. Κάνοντας αυτά και φροντίζοντας και το… ενεργειακό της υπόθεσης σύντομα και σίγουρα θα έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.