Τι μπορείς να κάνεις για να περάσετε καλά και εσύ και το δέρμα σου

Υπολογίστηκε ότι αν μείνεις για 3-5 ώρες στον ήλιο κάτω από μια ομπρέλα έχεις 78% πιθανότητες να καείς από τον ήλιο. Αν μείνεις χρησιμοποιώντας αντηλιακό, το νούμερο αυτό πέφτει στο 25%. Οπότε, το αντηλιακό είναι απολύτως απαραίτητο. Αν βρεις και μια ομπρέλα, το καλοκαίρι αυτό θα περάσετε υπέροχα και εσύ και το πολύτιμο δέρμα σου.

Βρες το κατάλληλο

Μάλλον δε χρησιμοποιείς αντηλιακά με τον κατάλληλο, για εσένα, δείκτη προστασίας. Αν πιστεύεις ότι τα αντηλιακά με μεγάλο δείκτη προστασίας είναι παχύρρευστα και απλώνονται δύσκολα, τότε μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί πρόσφατα. Υπάρχουν αντηλιακά που μπορούν να σε προστατεύσουν αποτελεσματικά και που απλώνονται χωρίς προβλήματα και δυσκολία. Κυκλοφορούν αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50+ με τα οποία μπορείς να μαυρίσεις μέχρι και 25% περισσότερο μέσα σε 11 ημέρες σε σύγκριση με τα απλά αντηλιακά.
Να κοιτάς τα συστατικά στο αντηλιακό σου και αν μπορείς καλό είναι να αποφεύγεις όσα περιέχουν oxybenzone, ένα χημικό συστατικό που καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Πόσο μπορείς να καθίσεις στον ήλιο;

Υπάρχουν πολλές οδηγίες. Η βασική είναι να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο 11- 4 καθημερινά. Ή να κάθεσαι μόνο για δυο ώρες φορώντας αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας. Μπορείς να βάζεις ειδοποίηση στο κινητό σου ώστε στις 2 ώρες να μετακινείσαι στη σκιά και να αναεώνεις το αντηλιακό σου.
Πρόσφατα κυκλοφορήσαν στο εξωτερικό, άρα σύντομα και στην Ελλάδα, αυτοκόλλητα που “διαβάζουν” την αντίδραση του δέρματος σου στον ήλιο και ειδοποιούν μέσω app στο κινητό σου, πότε πρέπει να μαζέψεις τα κουβαδάκια σου και να πας σε άλλο μέρος -πιο σκιερό- της παραλίας.

Τι να κάνει ένα t-shirt;

Ασφαλώς και όταν ο ήλιος καίει, είναι απαραίτητο να φορέσεις ένα μπλουζάκι μόλις νιώσεις την ανάγκη. Μπορεί να σε προστατεύσει από το να καείς αλλά δεν μπορεί να είναι το μόνο που θα χρησιμοποιείς κάτω από τον ήλιο. Μην ξεχνάς ότι αν βραχεί το μπλουζάκι τότε θα κάνει περισσότερο κακό από καλό. Να ξέρεις ότι υπάρχουν μπλουζάκια με δείκτη προστασίας που μπορείς να βρεις στην αγορά σχετικά εύκολα.

Διάβασε εδώ, 5 περίεργες ενδείξεις ότι έχεις αφυδατωθεί

Καπέλο: Το μέγεθος μετράει

Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό να έχει γείσο ώστε να μην πέφτουν οι ακτίνες του ήλιο στο πρόσωπο και να είναι αρκετά πυκνό στην ύφανση του ώστε να προστατεύει και από την ηλίαση. Πολλά, αν ψάχνεις αυτό το κάτι παραπάνω, έχουν και δείκτη προστασίας.

Προετοιμάσου σαν πρωταθλητής… για την ηλιοθεραπεία

Αυτό σημαίνει να φοράς το αντηλιακό σου μισή ώρα προτού βγεις στον ήλιο στο πρόσωπο και το σώμα. Αν θέλεις να κάνεις και κάτι επιπλέον, μπορείς να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου για ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής που θα βοηθήσει αρκετά το δέρμα σου αυτή την απαιτητική περίοδο.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.