Έχετε μια δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας. Πού είναι λοιπόν; Πώς θα τη βρούμε; Όλοι ξέρουμε ότι για να έχουμε νέα αποτελέσματα πρέπει να κάνουμε νέες πράξεις, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες μας οι πράξεις πηγάζουν από μια απόφαση: η δύναμη της απόφασης είναι η δύναμη της αλλαγής.

Και πάλι, είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε όλα τα γεγονότα στη ζωή μας, όμως μπορούμε να ελέγχουμε αυτό που αποφασίζουμε να σκεφτούμε, να πιστέψουμε, να νιώσουμε και να πράξουμε γι’ αυτά τα γεγονότα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε λεπτό που ζούμε, είτε το παραδεχόμαστε στον εαυτό μας είτε όχι, μια νέα μορφή επιλογών, μια νέα μορφή πράξεων και μια νέα μορφή αποτελεσμάτων είναι απλώς μια δυο αποφάσεις μακριά.

Οι περισσότεροι ξεχνάμε ότι έχουμε τη δύναμη της επιλογής.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. Το πώς ζήσατε σήμερα είναι αποτέλεσμα μαι σειράς αποφάσεων: με ποιον αποφασίσατε να περάσετε χρόνο, τι αποφασίσατε να μάθετε και τι όχι, τι αποφασίσατε να πιστέψετε, αν αποφασίσατε να πιστέψετε, αν αποφασίσατε να τα παρατήσετε ή να επιμείνετε, αν αποφασίσατε να παντρευτείτε και να κάνετε παιδιά, τι αποφασίσατε να φάτε, αν αποφασίσατε να καπνίσετε ή να πιείτε, τι αποφάσεις πήρατε για το ποιοι είστε και για το τι είστε ικανοί – όλα αυτά ελέγχουν και καθοδηγούν τη ζωή σας.

Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τη ζωή μας, τότε πρέπει να πάρουμε μερικές νέες αποφάσεις γι’ αυτά που υποστηρίζουμε και για αυτά που πρόκειται να κάνουμε.

‘Οταν χρησιμοποποιώ τη λέξη απόφαση, εννοώ μια πραγματική και συνειδητή επιλογή. Πολλοί λένε “Λοιπόν, αποφάσισα να χάσω βάρος”, όμως αυτό είναι πολύ γενικό και καθόλου συγκεκριμένο. Απλώς δηλώνουν μια προτίμηση, με άλλα λόγια λένε: “Θα ήθελα να είμαι πιο αδύνατος”.

Πραγματική απόφαση παίρνετε όταν αποκλείετε κάθε άλλη πιθανότητα εκτός από αυτό που έχετε ήδη δεσμευτεί να κάνετε, όταν δεν κοιτάτε πίσω, όταν δεν σας περνάει καν από το μυαλό η εναλλακτική να τα παρατήσετε.

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ και μπορείς να το βρεις εδώ!

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.