Ο πιο απλός τρόπος για να αλλάξεις τη διάθεση σου αυτόματα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις την ενέργεια σου να ανέβει. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς περιγράφεται εδώ μέσα από ένα κείμενο του Tony Robbins. Τι να κάνεις όταν νιώθεις αδύναμος, κουρασμένος, πληγωμένος ή απελπισμένος για να αλλάξεις άμεσα τη διάθεση σου; Προσπάθησε να νιώσεις καλύτερα γιατί κανείς δεν πήγε μακριά με το να είναι χάλια…

“Μπορείτε να θυμηθείτε μια φορά που νιώθατε εντελώς εξαντλημένος; Πώς αντιλαμβανόσασταν τον κόσμο; Όταν νιώθετε σωματικά κουρασμένοι ή ότι οι μύες σας είναι αδύναμοι ή πονάτε, αντιλαμβανόσαστε τον κόσμο αρκετά διαφορετικά απ’ όταν νιώθετε ξεκούραστοι, γεμάτοι σφρίγος και ζωντάνια Ο επιδέξιος χειρισμός της φυσιολογίας είναι ένα πανίσχυρο όπλο ελέγχου του ίδιου σας του εγκεφάλου…

Κανείς δε λέει συνειδητά “Προτιμώ να είμαι σε κατάθλιψη από το να είμαι χαρούμενος”. Όμως, τι κάνουν όσοι βρίσκονται σε κατάθλιψη;
Σκεφτόμαστε την κατάθλιψη ως μια νοητική κατάσταση, όμως συνοδεύεται από μια σαφή και αναγνωρίσιμη φυσιολογία. Δεν είναι δύσκολο να φανταστείτε κάποιον σε κατάθλιψη.
Συχνά, όσοι βρίσκονται σε κατάθλιψη περπατούν με χαμηλωμένο βλέμμα. Ρίχνουν τους ώμους τους. Παίρνουν αδύναμες, ρηχές αναπνοές. Κάνουν πράγματα που βάζουν το σώμα τους σε φυσιολογία κατάθλιψης.
Αποφασίζουν να νιώθουν έτσι; Φυσικά. Η κατάθλιψη είναι ένα αποτέλεσμα και απαιτεί συγκεκριμένες σωματικές εικόνες για να τη δημιουργήσετε.

Δε χρειάζεται να ψάξετε τις εικόνες που σχηματίζει κάποιος που έχει κατάθλιψη στο μυαλό του. Απλώς αλλάξτε τη φυσιολογία του και, μπαμ, θα αλλάξετε και την κατάσταση του.

Αν στέκεστε με ίσια την πλάτη και τους ώμους προς τα πίσω, αναπνέετε βαθιά από τον θώρακα και κοιτάζετε πάνω -αν, δηλαδή υιοθετήσετε μια παραγωγική φυσιολογία- είναι αδύνατον να νιώσετε κατάθλιψη. Δοκιμάστε το. Ισιώστε την πλάτη και αφήστε πίσω τους ώμους, αναπνεύστε βαθιά, κοιτάξτε ψηλά και κινηθείτε. Δείτε αν μπορείτε να νιώσετε κατάθλιψη σε αυτή τη στάση. Θα διαπιστώσετε ότι είναι σχεδόν αδύνατον, γιατί ο εγκέφαλος σας παίρνει μήνυμα από τη φυσιολογία σας ότι βρίσκεστε σε εγρήγορση, να δείχνει ζωντάνια και παραγωγικότητα – και αυτό ακριβώς κάνει.

…Παίρνω λοιπόν το άτομο που κλαίει και το βάζω να κοιτάξει ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να αποκτά πρόσβαση στις οπτικές πτυχές της νευρολογίας του αντί για τις κιναισθητικές. Σχεδόν αμέσως σταματά να κλαίει. Δοκιμάστε το κι εσείς αν είστε αναστατωμένοι ή κλαίτε και θέλετε να να σταματήσετε, κοιτάξτε πάνω. Τα συναισθήματα θα αλλάξουν σχεδόν αμέσως. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με τα παιδιά σας. “

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Tony Robbins “Απεριόριστη δύναμη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.