Ο Robin Sharma στο βιβλίο του “Για μια υπέροχη ζωή” μοιράζεται μαζί μας απλές τακτικές για εκπληκτικές ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις. Αν τον είχες μπροστά σου μάλλον θα σου έλεγε το πολύ απλό “Για αρχή, γίνε εσύ το θετικότερο άτομο που ξέρεις”. Διάβασε τις 10… παραπλανητικά απλές τακτικές του για να πάρουν οι σχέσεις σου άλλο δρόμο.

Οποιοσδήποτε καλός ψυχολόγος θα σας πει ότι μια από τις βαθύτερες ανθρώπινες ανάγκες είναι η ανάγκη να ανήκουν. Νιώθουμε χαρά όταν αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους – όταν είμαστε μέρος κοινότητας. Οι κορυφαίοι στον επιχειρηματικό κόσμο θέτουν ως προτεραιότητα το να χτίσουν σχέσεις με τους συναδέλφους και τους πελάτες τους. Δεν βλέπουν τη σύνδεση με τους γύρω τους ως χάσιμο χρόνου. Αντιθέτως, είναι μια εξαιρετικά έξυπνη χρήση του χρόνου τους.

Ως ειδικευμένος στην ηγεσία, συνεργάζομαι με τους εταιρικούς μας πελάτες για να δημιουργήσουμε κουλτούρες όπου προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτό προάγει την επικοινωνία, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους εκτιμούν, διαπρέπουν. Ακολουθούν δέκα παραπλανητικά απλές ιδέες για να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, οι οποίες έχουν βοηθήσει υπαλλήλους των εταιριών που μας προσλαμβάνουν να φτάσουν σε πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης:

 

Να είστε το θετικότερο άτομο που ξέρετε.

Να είστε ευθείς και να μιλάτε με ειλικρίνεια.

Να είστε στην ώρα σας.

Να λέτε “παρακαλώ” και “ευχαριστώ”.

Να δίνετε λίγες υποσχέσεις και να ξεπερνάτε κάθε προσδοκία.

Να βελτιώνετε τους άλλους.

Να είστε καλοί και να νοιάζεστε.

Να ακούτε με προσοχή.

Να δείχνετε έντονο ενδιαφέρον για τους άλλους.

Να χαμογελάτε πολύ.

 

Και μια επιπλέον ιδέα: να φέρεστε στους άλλους με σεβασμό, πάντα. Έχω ανακαλύψει έναν πανίσχυρο νόμο που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που φέρεστε ως ηγέτες και τον τρόπο που ζείτε: για να εισπράξετε σεβασμό, δώστε σεβασμό. Μερικές φορές διηγούμαι την ιστορία ενός καταξιωμένου συμβούλου επιχειρήσεων που προσελήφθη -έναντι αδράς αμοιβής- για να μοιραστεί τη σοφία που είχε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα μάνατζμεντ ενός μεγάλου οργανισμού. Ο σύμβουλος μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων και κοίταξε επίμονα τους παρευρισκόμενους. Έπειτα πήρε έναν μαρκαδόρο κι έγραψε στον πίνακα πίσω του: “Να σέβεστε τους άλλους”. Χαμογέλασε στα στελέχη και έφυγε.

Το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.