Δε λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός; Αν ισχύει, που ισχύει, γιατί να ξεκινάς την ημέρα σου με μούτρα, γκρίνια και δηλητήρια στον οργανισμό; Σου δείχνουμε τον τρόπο για να ξεκινήσει η ημέρα σου καλά και δυνατά δίνοντας σου φόρα για να περάσεις μια καλή μέρα!

Μην αφήνεις τη συνήθεια ή τη διάθεση σου να οδηγήσουν την ημέρα σου.
Γίνε εσύ ο αρχηγός της διάθεσης σου. Ίσως να θέλει λίγη προσπάθεια παραπάνω το να χαμογελάσεις το πρωί ειδικά αν έχεις πειστεί ότι το πρωί είσαι κακοδιάθετος. Όμως είσαι πραγματικά;Όπως και να έχει, μπορείς να το αλλάξεις από αύριο το πρωί κιόλας. Υπάρχουν τρόποι. Μη χάνεις άλλο χρόνο!

Χαμόγελο αγουροξυπνημένο; Ακαταμάχητο

Τη στιγμή που θα ξυπνήσεις, άνετα ή με το ζόρι, χαμογέλασε. Ναι, μπορεί να το θεωρείς πολύ χαζό, δύσκολο και ανώφελο, ειδικά αν δεν το αισθάνεσαι, όμως οι αμερικανοί λένε το σοφό “fake it until you make it”.
*Οπότε, χαμογέλασε,
πες στον εαυτό σου ή στον διπλανό σου μια καλή, ζεστή, “γεμάτη” καλημέρα
και έτσι θα είναι σαν να δίνεις εντολή στον εγκέφαλό σου να ξυπνήσει, να είναι θετικός, δυνατός και πλέον στην υπηρεσία σου.
Δε θα οδηγήσει η διάθεση σου εσένα αλλά εσύ τη διάθεση σου.

Γειώσου

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στην καθημερινότητα σου καθώς δεν έχεις μια καλή αντίληψη της πραγματικότητας επειδή πετάς στα σύννεφα. Όχι στα σύννεφα της φαντασίας και της χαράς αλλά στα σύννεφα της πλάνης και της κακής κρίσης.
*Οπότε, με το που θα ξυπνήσεις,
πάτησε γερά τα πόδια σου στο πάτωμα και νιώσε να γειώνεσαι.
Ίσιωσε το σώμα σου, νιώσε τον κορμό σου να θέλει να φτάσει τον ουρανό
ενώ οι πατούσες σου πατάνε γερά στη γη.
Πάρε μια βαθιά αναπνοή για να χαρούν τα κύτταρα σου και για να πάει οξυγόνο στον εγκέφαλο σου. Άλλη αίσθηση!

Το νερό, νεράκι ή ποιος χρειάζεται καφέ για να ξυπνήσει;

Θα το ξέρεις σίγουρα αλλά το ξέρω, είναι κάπως δύσκολο να το κάνεις. Το πρωί ο οργανισμός σου δε χρειάζεται καφέ. Χρειάζεται νερό για να ξυπνήσει. Δε χρειάζεται επίσης ζάχαρη ή τσιγάρο. Σκέψου τα αγαπημένα σου κύτταρα που μετά από τη νηστεία του ύπνου, περιμένουν κάτι για να δροσιστούν, να τραφούν και να πάρουν δύναμη. Θα τους δώσεις δηλητήρια και θα περιμένεις να νιώσεις καλά; Δύσκολο.
*Οπότε, ένα ποτήρι νερό,
ένα ποτήρι νερό με λεμόνι
ή ένας δροσερός φυσικός χυμός είναι το δώρο που θα κάνεις στον οργανισμό σου.
Ένα φρούτο ή λίγη βρώμη με φυτικό γάλα θα σου δώσουν τη δύναμη που χρειάζεσαι.
Αυτό το δώρο που θα κάνεις στον οργανισμό σου, θα γυρίσει σε εσένα πολλαπλάσιο.\

Διάβασε εδώ, 8 ενδείξεις ότι ο οργανισμός σου δεν αντέχει άλλη ζάχαρη

Μουσική στα αυτιά σου

Μπορείς να ξυπνήσεις και να βάλεις να δεις στην τηλεόραση ενημερωτικές εκπομπές. Μα πόσο ωραίο ξεκίνημα… Φόροι, φωνές, καταστροφές, αντιπαραθέσεις, όλα στο σαλόνι του σπιτιού σου! Τους κάλεσες και ήρθαν να σου χαλάσουν τη διάθεση. Οπότε, κάλεσε κάποιους άλλους. Τη μουσική που σου φτιάχνει το κέφι για παράδειγμα.
*Οπότε, βάλε μουσική.
Μουσική που αρέσει σε εσένα, στα παιδάκια σου ή σε όποιον με τον όποιον ζεις μαζί.
Χόρεψε, τραγούδησε ή απλά κουνήσου για να κινητοποιηθούν οι ορμόνες, η λέμφος, το σύστημα σου ολόκληρο για να ξεκινήσει η ημέρα θετικά.

Συμπληρώσου

Κάποιες φορές ο οργανισμός σου χρειάζεται μια μικρή βοήθεια για να λειτουργήσει καλά. Ο τρόπος ζωής, ο οργανισμός, οι συνδυασμοί μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες ελλείψεις σε βιταμίνες και στοιχεία.
*Οπότε, πάρε βιταμίνη C που τη χρειαζόμαστε όλοι σε κάθε περίπτωση,
μαγνήσιο και βιταμίνη Β για τα νευράκια μας.
Και οι ελλείψεις θα ξεκινήσουν να εξαφανίζονται.

από την – έμαθα κι εγώ να ξυπνάω με κέφι το πρωί- Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.