Η Αθηνά εγκατέλειψε όσα ήξερε, για να κάνει το Hot Asram Yoga

Είμαι η Αθηνά και τώρα είμαι καλά. Πριν από 5 χρόνια όμως δεν ήμουν και τόσο. Ήμουν ενδυματολόγος σε μεγάλα κανάλια και όλη μέρα οδηγούσα, κουβαλούσα, έντυνα και ξέντυνα.
Και οδηγούσα τόσες ώρες που νόμιζα ότι με ρουφάει το κάθισμα.
Kαι κουβαλούσα τόσο ρουχομάνι που μελάνιαζαν τα χέρια μου.
Και φυσικά το βράδυ, μετά από ατελείωτη οδήγηση και κουβάλημα και γυρίσματα και ψυχοθεραπεία στον κάθε καλλιτέχνη, γυρνούσα σπίτι μου άδεια και διαλυμένη.
Εκείνο το καλοκαίρι τελειώνοντας η σεζόν, τελείωσα κι εγώ με εκείνο το παραμύθι.

 Ξεκινούσε για εμένα μια καινούρια εποχή. Τότε έκανα το πρώτο μου τατουάζ.
Για να ξεδώσω και να γυμναστώ, ξεκίνησα να κάνω hot yoga. Ήταν μια καινούρια κατάσταση τότε. Έμπαινα στο καμίνι με τους 40 βαθμούς και έβγαινα αναγεννημένη. Και όσο περισσότερο ίδρωνα και κουραζόμουν, τόσο πιο ανάλαφρη ένιωθα. Πώς συμβαίνει αυτό, αναρωτιώμουν;
Τότε αποφάσισα να το τερματίσω. Θα έκανα την απαραίτητη εκπαίδευση και θα άνοιγα το δικό μου στούντιο hot yoga.
Είχα στη διάθεση μου ένα σώμα πρόθυμο να κουραστεί και ένα μυαλό ανοιχτό στο να εκπαιδευτεί.
Στην αρχή δε μπορούσα ούτε τα χέρια μου να δέσω πίσω απ την πλάτη μου. Και πονούσε όλο το σώμα μου και τίποτα δε μπορούσα να κάνω και εκνευριζόμουν και απογοητευόμουν. Μου έλεγε ο δάσκαλος, ηρέμησε, χαλάρωσε, ανάπνευσε και όλα θα γίνουν. Τώρα, το ίδιο λέω κι εγώ στους μαθητές μου…
7 φορές θα πέσεις, 8 θα σηκωθείς. Σιγά μην τα κάνω ποτέ εγώ αυτά τα δύσκολα, σκεφτόμουν… Με ένα σώμα άκαμπτο και ένα μυαλό κολλημένο. Φυσικά, ο δάσκαλος είχε δίκιο.
Μόνο που χρειάστηκε πολύ κούραση, ιδρώτας και σωματικός πόνος. Όμως όλα έγιναν και προχώρησαν.
Κάπου εκεί αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου στούντιο Ηot yoga. Το είχα “δει”. Πώς ήθελα να είναι, τι ήθελα να κάνω. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Να έρχεται κόσμος και να κάνει yoga και hot yoga.
Απλά και τίμια.
Βρήκα το χώρο και τους ανθρώπους που είδαν το ίδιο πράγμα με εμένα, και ξεκίνησα. Και ειδικά την συνεταίρο μου Αντζελίνα που τυχαία μπλέχτηκαν οι δρόμοι μας και από τότε είμαστε οικογένεια.
Από την πρώτη μέρα λοιπόν που αποφάσισα να αλλάξω διαδρομή, ο απολογισμός έχει ως εξής:
Χρειάζεται απόφαση και στόχος. Υπομονή και θάρρος. Πολλές φορές αμφισβήτησα τον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου.
Θέλει και λίγη τρέλα για να λέμε την αλήθεια, γιατί τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα πια.
Η σωματική κούραση είναι ανυπολόγιστη, αλλά αυτό περνάει. Υπάρχει τεράστια οικονομική ανασφάλεια και φόβος. Αλλά και αυτό έμαθα να το διαχειρίζομαι. Τίποτα δε χαρίζεται έτσι κι αλλιώς.
Απ’ την άλλη πλευρά, σε αυτή τη διαδρομή, γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου, έκανα φιλίες και δεσμούς με ανθρώπους, και φυσικά έμαθα να πετάω αλλά και να διαλέγω βάρη.
Κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Και είμαι χαρούμενη που έχω φτιάξει ένα ωραίο στούντιο, με ωραία ενέργεια και διάθεση για να έρχονται οι φίλοι πια, γιατί δεν τους αντιμετωπίζω σαν πελάτες.
Κάνουμε yoga και hot yoga και είμαστε μια παρέα που στηρίζει ο ένας τον άλλον.
Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με αυτό που θέλω, γιογκάρω και γουστάρω, γυμνάζω το σώμα μου και το μυαλό μου γιατί δε θέλω να γεράσω και ποτέ!!! Και παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζω, νιώθω καλά και στηρίζω την επιλογή μου!
Δε θα άλλαζα τίποτα από όλο αυτό το ταξίδι. Το απολαμβάνω κάθε μέρα κι ας μην ξέρω ακόμα τον προορισμό του.
Μέχρι να το ξεκαθαρίσω σκέφτομαι ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι… Μπορείς να παίξεις με τους όρους των άλλων ή απλά να παρακολουθείς!
Ένα πράγμα είναι το μόνο σίγουρο. Με πάσο δεν κέρδισε κανείς! Namaste και Cheers!
Με αγάπη
Αθηνά

Η Αθηνά Γιακαλή στο HOT ASHRAM YOGA στο κέντρο της Αθήνας Μητροπόλεως 62

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.