Ναι, τελείωσε το καλοκαίρι και όλα όσα συμβαίνουν στις Αττική δεν σε εμπνέουν για ένα καλό, υπέροχο, αναζωογονητικό, αποτοξινωτικό, χαλαρωτικό… αμμόλουτρο. Η Έρη Χατζηστυλιανού έκανε δεκάδες αυτοσχέδια αμμόλουτρα το καλοκαίρι και σου λέει πώς το κατάφερε και πόσο φανταστικά πέρασε! Πάρε ιδέες, βρες την παραλία σου, αποτοξινώσου, αναγεννήσου!

Παρά θίν’ αλός

Φως, αλμύρα, θαλασσινή αύρα, αμμουδιά. Φωτιά, νερό, αέρας, γη. Περπατώντας σε μια ερημική αμμουδιά της Τήνου, όλες οι αισθήσεις αποκρυπτογραφηθήκαν. Ήταν δεν ήταν 8 το πρωί. Η πρωινή θαλασσινή αύρα μου έστελνε το μήνυμα.

Ξάπλωσα στην αμμουδιά. Ήθελα να νοιώσω τι θα μου πει. Άρχισα να σκεπάζομαι με υγρή και στεγνή άμμο, με κάποιο τρόπο τελετουργικό σαν να ήμουν συνδεδεμένη με την ίδια τη φύση.  Άρχισα από τα πόδια και κατέληξα ως το λαιμό όσο μπορούσα. Η θαλπωρή που νιώθεις είναι μια γεμάτη αγκαλιά από τη μητέρα φύση.

Κάθισα τουλάχιστον μισή ώρα ξαπλωμένη με τα χέρια σε έκταση και αφέθηκα. Δεν σκεπτόμουν τίποτα, μόνο ένοιωθα. Μετά από μισή ώρα αποφάσισα να σηκωθώ. Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πόσο ανάλαφρη ένοιωθα. Πώς όταν πας γυμναστήριο και μετά από το ντουσάκι νιώθεις ανάλαφρος; Πώς νοιώθεις μετά το κολύμπι σε θαλασσινό νερό; Ε, έτσι και ακόμη καλύτερα.

Ό,τι μικροενοχλήσεις είχα εξαφανίστηκαν! Όλες οι τοξίνες είχαν απορροφηθεί από τη γη. Δεν περπάταγα, πέταγα.

Από εκείνη τη στιγμή το εφάρμοσα καθ’ όλη την διάρκεια των διακοπών μου όπου έβρισκα ευκαιρία. Γενική αναζωογόνηση. Πνευματικά ,Συναισθηματικά, Σωματικά. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ SPA ever! Να ‘σαι καλά αγαπημένη Καίτη Φαρμάκη που μου έδωσες ιδέα με το άρθρο σου, πριν ξεκινήσω τις διακοπές μου!

Να και μερικές… οδηγίες αν τις χρειάζεσαι

-Μπορείς να σκάψεις μόνος σου, όχι πολύ, και να μπεις. Ίσως να χρειαστείς μια μικρή βοήθεια σε σημεία που δε φτάνεις, όπως τα δάχτυλα των ποδιών.
-Στην κεντρική φωτογραφία ασφαλώς και χρειάστηκα βοήθεια. Αλλά σε αυτή που θα δεις παρακάτω και μόνη μου μια χαρά το κατάφερα.
-Μια ημέρα, με είδαν κάποια παιδάκια να σκεπάζομαι και ήρθαν να με βοηθήσουν. Διασκέδασα κι εγώ και αυτά. Ωραία αίσθηση.
-Πολλές φορές η παραλία είχε κόσμο αλλά δεν με πείραζε. Κανείς δε φάνηκε να ενοχλήθηκε ή να αιφνιδιάστηκε. Ίσως και να έδωσα μια ωραία ιδέα σε αρκετούς για το τι να κάνουν την επόμενη φορά στην παραλία.
-Εγώ έκανα τελικά έκανα… αμμοαποτοξίνωση 3-4 φορές την εβδομάδα. Ένοιωθα ότι το βάρος που κουβαλούσα μετουσιωνόταν σε απελευθέρωση σκέψης, συναισθήματος αλλά και δράσης. Αν δεν το είχα δοκιμάσει και είχα κολλήσει σε πρακτικά θεματάκια ή σκέψεις μου, δε θα είχα καταφέρει να νιώσω κάτι τόσο πολύτιμο μέσα στις διακοπές;

Σε φιλώ
και
σου εύχομαι να έρθεις σε επαφή με ό,τι σε αναζωογονεί

Έρη Χατζηστυλιανού

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.