Συνήθως γίνεται ως εξής: μέσα σου μπορεί να τρέμεις αλλά πρέπει να δείξεις ότι είσαι δυνατή και ότι έχεις τον έλεγχο.
16 τρόποι για να φαίνεται ότι έχεις αυτοπεποίθηση όταν δεν έχει ούτε ίχνος από αυτήν, σε κάποιες σημαντικές στιγμές στη ζωή σου. Δοκίμασε κάποια από τα τρυκ που λειτουργούν σίγουρα.

 • 1. Να είσαι στα καλύτερα σου

  Προτού αρχίσεις να ανησυχείς για τη γλώσσα του σώματος στο ραντεβού που θα πας, φρόντισε την εμφάνιση σου. Ετοιμάσου για την επιτυχία φορώντας τα κατάλληλα για την περίσταση ρούχα, που θα είναι και άνετα και θα σε κολακεύουν. Μπορείς να πας και κομμωτήριο. Αυτή η προεργασία θα σε κάνει να νοιώθεις περισσότερο έτοιμη και σίγουρη για τη συνάντηση.

 • 2. Να στέκεσαι ίσια

  Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι περπατούν με ένα βιβλίο στο κεφάλι για να μάθουν πώς να περπατούν σωστά. Η καλή στάση σώματος προσδίδει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Μάθε λοιπόν να περπατάς και να κάθεσαι με ίσια πλάτη.

 • 3. Ώμοι πίσω

  Είτε κάθεσαι, είτε είσαι όρθια, το να είναι οι ώμοι γυρτοί μπροστά, σε κάνει να φαίνεσαι ντροπαλή και στεναχωρημένη. Τετραγώνισε τους ώμους σου και κράτησε τους μακριά από τα αυτιά.

 • 4. Κάνε μεγάλα βήματα

  Ή τουλάχιστον μην κάνεις μικρά. Το να σέρνεις τα πόδια σου ή να κάνεις μικρά βηματάκια σε κάνει να φαίνεσαι αδύναμη ίσως και άρρωστη. Έτσι περπάτησε με αυτοπεποίθηση και με μεγάλα βήματα.

 • 5. Στάσου ακίνητη

  Όταν έχεις άγχος για κάτι, κάνεις νευρικές κινήσεις. Οπότε εκπαιδεύσου στο να κάθεσαι ακίνητη χωρίς να είσαι σφιγμένη, να μην παίζεις με τα μαλλιά σου, να μην πιάνεις το πρόσωπο σου, να μην κουνάς τα πόδια σου και να μην αλλάζεις θέση στην καρέκλα σου κάθε 2 λεπτά. Το να κάθεσαι σιωπηλή και σταθερή χωρίς να είσαι σφιγμένη, προσδίδει αυτοπεποίθηση και έλεγχο.

More Body Language: Για τα μυστικά της καλύτερης πρώτης εντύπωσης στο γραφείο και όχι μόνο, διάβασε εδώ! 

 • 6. Πάρε το χώρο σου

  Κάθησε άνετα στην καρέκλα σου. Μην κάθεσαι στην άκρη της καρέκλας με τους αγκώνες κολημμένους στα πλευρά σου κρατώντας την τσάντα σου στα γόνατα σου. Δείξε άνετη στο χώρο που σου αναλογεί.

 • 7. Τα μάτια ψηλά

  Μην κοιτάς το πάτωμα. Δε θα βρεις εκεί αυτό που χρειάζεσαι και επιπλέον σε κάνει να μοιάζεις φοβισμένη. Το να κοιτάζεις όσο χρειάζεται ψηλά, δείχνει άνεση.

 • 8. Κάνε επαφή με τα μάτια

  Είναι σημαντικό να κοιτάζεις το συνομιλητή σου στα μάτια αλλά χωρίς να μην καρφώνεσαι. Ο χρυσός κανόνας είναι να κοιτάς τον άλλον στα μάτια στο 50% του χρόνου που μιλάς, και 70% του χρόνου που μιλάει εκείνος. Δε χρειάζεται να κρατάς χρονόμετρο. Τώρα που ξέρεις αυτό το tip θα καταφέρεις τη σωστή αναλογία.

 • 9. Δείχνε τα χέρια σου

  Όταν είμαστε νευρικοί ή όταν λέμε ψέμματα, συνηθίζουμε να κρύβουμε τα χέρια μας σε τσέπες, το ένα μέσα στο άλλο ή πίσω από την πλάτη μας. Σε μια συνάντηση αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ανειλικρίνια, ότι κάτι κρύβεις. Αν δεν ξέρεις τί να κάνεις με τα χέρια σου, απλά ακούμπησε τα στα πόδια σου.

 • 10. Χειραψία

  Η χειραψία είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Ίσως να χρειαστεί να κάνεις λίγη εξάσκηση με κάποιον φίλο σου. Χρειάζεται να βάλεις τόση δύναμη, ώστε να μην είναι χλιαρή ή πολύ δυνατή. Καλύτερα να μη βάλεις το αριστερό χέρι στη φάση της χειραψίας. Το δεξί φτάνει.

 • 11. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου

  Δώσε έμφαση σε αυτά που λες κάνοντας χειρονομίες. Οι όσο πρέπει ανοιχτές κινήσεις των χεριών, δίνουν έμφαση σε αυτά που λες, κάνοντας τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά. Αν δεν μπορείς να κινείς άνετα τα χέρια σου, τουλάχιστον φρόντισε να μην μπλοκάρεις το σώμα σου με αυτά.

 • 12. Καμπαναριό

  Το να πλέκεις τα δάχτυλα σου κρατώντας τους αντίχειρες ενωμένους ψηλά, αυτό είναι το “καμπαναριό”. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες κινήσεις που δείχουν εξουσία και σιγουριά. Μπορείς να το κάνεις όταν έχεις κάτι να πεις που είναι σημαντικό να ακουστεί.

 • 13. Κράτησε τα πόδια στο έδαφος

  Όταν έχουμε αγωνία συνήθως σταυρώνουμε τα πόδια μας χαμηλά ή στα γόνατα ή καθόμαστε περίεργα. Φρόντισε τα πόδια σου να ακουμπάνε και τα δύο στο έδαφος και μη σταυρώνεις τα χέρια σου εκτός κι αν θες να δείξεις ότι διαφωνείς με το σχέδιο που συζητάτε εκείνη την ώρα.

 • 14. Σωστά όρθιος

  Κάποιοι έχουν το χάρισμα να στέκονται σωστά κάθε στιγμή. Στέκομαι σωστά όρθια, σημαίνει ότι έχω τα πόδια μου ελαφρώς ανοιχτά ενώ πατώ καλά στο έδαφος. Αυτό δείχνει δύναμη και σταθερότητα.

 • 15. Μην ξεχνάς να χαμογελάς

  Ένα ωραίο χαμόγελο τις σωστές στιγμές σε δείχνει ταυτόχρονα φιλική και σίγουρη.

 • 16. Χαλάρωσε!

  Η γλώσσα του σώματος απλά δείχνει αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Φρόντισε πριν από τα σημαντικά σου ραντεβού να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν. Κάνε γιόγκα, τρέξιμο, διάβασε ένα καλό βιβλίο, κάνε διαλογισμό, γενικά κάνε ό,τι μπορείς για να φύγει ένα μέρος του άγχους από πάνω σου.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.