με στοιχεία και αριθμούς

Μπορεί να μην σου έχει περάσει ούτε σαν σκέψη από το μυαλό το να μην καταναλώνεις ζωικά προϊόντα για μια ημέρα ή για μια ζωή, όμως αν το αποφασίσεις η επίδραση στο περιβάλλον θα είναι εντυπωσιακή. Αν το κάνεις σωστά θα δεις και μεγάλη διαφορά στην κατάσταση της υγείας σου. Η αλήθεια είναι ότι καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες κρέατος. Τόσες που η γη φωνάζει ότι δεν αντέχει άλλο. Διάβασε σε αριθμούς τι πρόκειται να συμβεί όταν καταναλώσουμε μικρότερες ποσότητες από κρέας και από ζωικά παράγωγα.

Οι αριθμοί που θα διαβάσεις εδώ είναι αποτέλεσμα της έρευνας της Kathy Freston όπως αυτή δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά στο τι θα συμβεί αν κάθε αμερικανός πολίτης υιοθετήσει μια vegeterian διατροφή για μόλις μια ημέρα την εβδομάδα. Να έχεις υπόψιν σου ότι οι αριθμοί θα είναι διαφορετικοί και καλύτεροι, αν οι άνθρωπποι γίνονταν vegan για μια ημέρα.

Ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα στους χορτοφάγους (vegetarian) και στους αυστηρά χορτοφάγους (vegan);
Η αυστηρά χορτοφάγοι καταναλώνουν μόνο φυτικές τροφές και κανένα ζωικό παράγωγο. Επίσης δεν επιλέγουν δερμάτινα ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ.
Οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας αλλά μπορεί να τρώνε αυγά, τυρί, μέλι, ψάρια. Η βάση της διατροφής τους είναι τα φυτικά προϊόντα αλλά επιλέγουν να έχουν στη διατροφή τους και τα παραπάνω σε κάποιες ποσότητες.

Θα εξοικονομοιθούν:
-100 δισεκατομμύρια γαλόνια νερό, αρκετά για να υδροδοτηθεί κάθε νοικοκυριό στην Νέα Αγγλία για 4 μήνες
-680.000 τόνοι σιτηρών, που θα τροφοδοτούσαν το Νέα Μεξικό για ένα χρόνο.
-70 εκατομμύρια γαλόνια αέριο, ικανά να τροφοδοτήσουν όλα τα αυτοκίνητα στον Καναδά και το Μεξικό και να μείνει και απόθεμα.
-3 εκατομμύρια εκτάρια γης, περιοχή διπλάσια σε έκταση από το Delaware
-33 τόνοι από αντιβιοτικά
-1,2 εκατομμύρια τόνοι από διοξείδιο του άνθρακα, όσους παράγει ολόκληρη η Γαλλία
-4,5 εκατομμύρια τόνοι από κόπρανα ζώων, τα οποία προκαλούν σχεδόν 7 τόνους αμμωνίας που αποτελεί σημαντικό παράγοντα μόλυνσης του αέρα.

«Τίποτα δεν θα ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στη Γη, όσο η μετάβαση μας σε μια χορτοφαγική διατροφή». Άλμπερτ Αϊνστάιν

Τι θα συμβεί αν δεν καταναλώνεις ζωικά προϊόντα για έναν μόλις μήνα

  • Θα έχεις συμβάλει στο να θανατωθούν 33 ζώα λιγότερα
  • θα έχουν εξοικονομηθεί 33.000 γαλόνια νερό από το πότισμα και την εκμετάλλευση των ζώων
  • Θα βοηθήσεις να σωθούν 84 στρεμμάτων δάσους
  • Θα μειωθεί η παραγωγή CO2 κατά 272 λίτρα
  • και θα εξοικονομηθούν 540 κιλά σιτηρών που θα μπορέσουν να ταΐσουν ανθρώπους που λιμοκτονούν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Διάβασε εδώ, πώς μπορείς να γίνεις vegan για μια ημέρα

Meatlees Monday

Υπάρχει το κίνημα Meatlees Monday σε 44 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες καλούνται να μην καταναλώσουν κρέας και κάποιο παράγωγο του, για την ημέρα Δευτέρα.
Παράλληλα, γίνεται και μια ενημέρωση για το πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον από την κατανάλωση και την υπερκατανάλωση κρέατος όπως και από την εντατική μεγακτηνοτροφία.
Γίνεται ενημέρωση για το πόσο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία και στη ζωή σου η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής και διατροφής που θα είναι μακριά από τη βαναυσότητα των ζώων, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της επίπτωσης στην υγεία από τη χρήση αντιβιοτικών και ορμονών στα ζώα.

Όποια και να είναι η προσέγγισή σου στο συγκεκριμένο θέμα,
σκέψου, νιώσε και αποφάσισε τι είναι καλό για το δικό σου σώμα, για τον δικό σου οργανισμό και για τη Γη στην οποία όλοι ζούμε.
Κάνε τις αλλαγές που μπορείς για να βοηθηθείς και να βοηθήσεις
και είναι σίγουρο ότι θα ζήσεις και θα κοιμάσαι πολύ καλύτερα.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.