από την Μαίρη Μάρκου
Progressor της Κοσμοενεργειακής Θεραπευτικής
Αν πιστεύεις ότι τα λεφτά γίνονται με κάποιον από τους «κανονικούς» τρόπους που σου έμαθαν στο σπίτι και στο σχολείο, τότε σίγουρα θα πεινάσεις.
Τα χρήματα έρχονται σε σένα με δυο τρόπους. Είτε συμμετέχοντας στο γελοίο και καταστροφικό σύστημα με όλες τις γνωστές συνέπειες είτε προσκαλώντας τα, σχεδόν, από τον καναπέ του σπιτιού σου αλλάζοντας ενεργειακή ροπή στο σκεπτικό και στα αισθήματα σου.
Οι άνθρωποι βασανίζονται γιατί δε λένε να κατανοήσουν με κανένα τρόπο ότι ο υλικός ορατός κόσμος δημιουργείται από το μη ορατό ενεργειακό σύστημα που περιβάλει και που ενεργοποιεί τον πλανήτη μας και όλο το σύμπαν. Τους το λες, τους το ξαναλές, τίποτα αυτοί. Πότε κλείνουν τα αυτιά τους, πότε σε κοροϊδεύουν και πότε σε παίρνουν για τρελό και αναξιόπιστο. Το μεγάλο μέρος των κατοίκων της γης βρίσκεται σε πολύ χαμηλό αντιληπτικό επίπεδο.
Δεκάδες δημόσια πρόσωπα, φυσικοί, γιατροί, συγγραφείς, ενεργειακοί θεραπευτές γράφουν και μιλάνε ανοιχτά για τα ενεργειακά πεδία που μας περιβάλλουν και για τη λειτουργία τους σε σχέση και σε συνδυασμό με τον εγκέφαλο μας. Προσδιορίζουν επακριβώς το πώς η ενέργεια δημιουργεί ύλη και το πως παίρνει μέρος ο εγκέφαλος μας σε αυτό. Δυσνόητο; Πάμε πάλι!!!
Τα πάντα γύρω μας ζουν, υπάρχουν, παίρνουν νόημα, υπόσταση και μορφή σύμφωνα με το πώς εμείς οι ίδιοι κατευθύνουμε την ενέργεια.
Πρωτόνια, φωτόνια, ηλεκτρόνια, περιμένουν πώς και πώς με τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, να τους δώσουμε υπόσταση και να τις εμφανίσουμε στον τρισδιάστατο κόσμο. Όπως ακριβώς περιμένει ο καμβάς με υπομονή τον ζωγράφο από σκέτο πανί να τον μεταμορφώσει σε έναν πίνακα με θέμα που ο ίδιος (ο καμβάς) αγνοεί. Ακριβώς αυτό περιμένουν από μας και όλα τα γνωστά πράγματα στον κόσμο. Να τους πούμε ποιο ρόλο να παίξουν.
Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια το χρήμα έχει δαιμονοποιηθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν πως για να έχεις πολλά λεφτά πρέπει να έχεις κάνει άσχημα πράγματα και να έχεις αδικήσει κόσμο. Επίσης πιστεύουν ότι μπορεί να σου φέρουν γρουσουζιά και ότι μπορεί να πάθεις μεγάλες καταστροφές και δυστυχίες αν είσαι πολύ πλούσιος. Το αστείο είναι μάλιστα ότι αυτό το πιστεύουν ακόμα και οι πλούσιοι και πολλοί από αυτούς ζουν με τον φόβο μήπως κάτι άσχημο τους συμβεί μόνο και μόνο επειδή έχουν χρήματα και ανέσεις.
Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε λίγο μια σειρά στα γεγονότα. Το χρήμα δημιουργήθηκε από εμάς τους ίδιους πριν από πολλά πολλά χρόνια, ως μέσο ανταλλαγής, αλλά και αξιολόγησης. Όταν κάποια στιγμή η ανθρωπότητα διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να εξελιχθούν αν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές στις μέχρι τότε συνήθειες, αποφάσισε να θεσπίσει τον θεσμό της ανταλλαγής μέσω νομισμάτων.
Στην αρχή τα νομίσματα ήταν μεταλλικά και η ανταλλακτική τους δύναμη οριζόταν σύμφωνα με την σπανιότητα τους στην φύση (ασήμι, μπρούντζος, χρυσός) κλπ. Από τότε κιόλας άρχισε να γίνεται ένας φανερός διαχωρισμός ανάμεσα στον πληθυσμό και να υπάρχει διαβίωση δυο ταχυτήτων. Αυτοί που αντάλλασσαν μόνο νομίσματα μεταξύ τους και αυτοί όπου αντάλλασσαν πολύ λίγα νομίσματα και συνέχισαν κυρίως με προϊόντα που είχαν στην κατοχή τους. Η πρώτη ομάδα ήταν αυτή που «έκανε» παιχνίδι ενώ η δεύτερη αγωνιούσε για την επιβίωση.
Η πεποίθηση, λοιπόν, ότι το χρήμα είναι κακό πράγμα και κατά συνέπεια το κατέχουν μόνο όσοι είναι κακοί δημιουργήθηκε από την αρχή του εγχειρήματος.
Σκεφτείτε τους διεθνείς ροκ σταρ. Είναι πραγματικά πολλοί πλούσιοι κάνοντας μάλιστα το χόμπι τους. Πιστεύετε πως ο καθένας από αυτούς έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο; Όχι βέβαια. Απλά προσφέρει σε όλους εμάς ευχαρίστηση και έμπνευση. Όσο πιο πολλούς από εμάς υπηρετεί με τα ταλέντα του, τόσο πιο πλούσιος γίνεται. Εμείς τον κάνουμε πλούσιο για να τον ανταμείψουμε.
Όσο λοιπόν συνεχίζετε να πιστεύετε πως τα χρήματα βγαίνουν δύσκολα, ο πλούτος πηγαίνει μόνο σε απατεώνες και κακούς, όσο συνεχίζετε να φθονείτε τον διπλανό σας με το ακριβό αυτοκίνητο, όσο πιστεύετε ότι η καλοτυχία δεν είναι για σας, όσο πιστεύετε σε γνωμικά του τύπου, “ποιος τα έχασε για να τα βρούμε εμείς;”, όσο κοιτάζετε τις βιτρίνες με τα ακριβά πράγματα και κατηγορείτε αυτούς που τα αγοράζουν, όσο εστιάζετε στο τι σας λείπει καταλήγοντας ότι θα συνεχίσει να σας λείπει… θα δυστυχείτε.
Η αρχική ιδέα όμως δεν ήταν αυτή. Ήταν η αξιολόγηση του παραγωγικού ή δημιουργικού έργου κάποιου ανθρώπου. Κάνεις ένα όμορφο και χρήσιμο πράγμα; Πρέπει να σου δώσουμε ένα βραβείο που θα σου δώσει χαρά, διευκολύνσεις και θα σε παρακινήσει να κανείς και άλλα ωραία πράγματα για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου. Μέσα από όλες αυτές τις προοπτικές θα ήταν δυνατόν η ζωή να εξελισσόταν συνεχώς με εντελώς απρόσμενο και δημιουργικό τρόπο.
Στην βάση της, λοιπόν, η ανταλλαγή χρήματος είναι μια διαδικασία έξυπνη, δημιουργική, φέρνει χαρά, έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και είναι φαινόμενο συνεχούς εξέλιξης. Πληροί δε όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το σύμπαν ώστε να ανήκει στις έννοιες με θετικό πρόστιμο.
Δημιουργεί ροή, ευνοεί την ισορροπία, προάγει την εξέλιξη και την ευγενή άμιλλα. Είναι φαντάζομαι απολύτως κατανοητή η μεγάλη ενεργειακή δύναμη που παράγεται από ένα τέτοιο μέσο.
Φανταστείτε ένα παιγνίδι, όπου όποιος αποδειχθεί περισσότερο δημιουργικός, είναι εμπνευσμένος, προσφέρει στην κοινωνία που ζει μόρφωση, εφευρέσεις, λύσεις, ψυχαγωγία, διευκολύνσεις, να αμείβεται πλουσιοπάροχα. Όλοι θα έβαζαν τα δυνατά τους να ξεπερνούν τον εαυτό τους συνεχώς προς το καλύτερο.
Όλοι θα ήταν χαρούμενοι, υγιείς, ξέγνοιαστοι και ελεύθεροι.
Τι έγινε όμως και από της γενέσεως αυτής της ιδέας το πράγμα στράβωσε και δημιουργήθηκε τέτοια συναισθηματική και πρακτική ασφυξία;
Διάβασε εδώ στο www.marymarkou.gr τη συνέχεια του κειμένου
με πρακτικές οδηγίες και με το τι μπορείς να καταφέρεις σε 2 χρόνια
