Ο διάσημος σκηνοθέτης που κάνει κάθε μέρα δυο φορές διαλογισμό από την 1η Ιουλίου του 1973 χωρίς να έχει χάσει μια ημέρα ή μία φορά, μιλάει για τον διαλογισμό και πώς αυτός μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις καλύτερα.

Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας είναι το να διαλογιζόμαστε τακτικά. Είναι σαν να έχεις χρήματα στην τράπεζα.

 

Κάθε φορά που κάνουμε μια βουτιά μέσα μας κάνουμε βήματα μπροστά. Κάνοντας κάθε μέρα δυο φορές την ημέρα διαλογισμό από το 1973 χωρίς να χάσω ούτε μέρα ανακάλυψα ότι δεν είναι δύσκολο το να διαλογίζομαι κάθε μέρα.

 

Απλά το βάζω στη ρουτίνα μου. Κάθε φορά που βρίσκομαι κάπου που δεν έχει ησυχία βρίσκω τον τρόπο, ακόμα κι αν χρειαστεί να ζητήσω από κάποιον να με βοηθήσει, στο να υπάρξει κάποια απομόνωση μου. Όπως ξέρεις, ο θόρυβος δεν είναι πρόβλημα. Κάποιοι από τους πιο δυνατούς διαλογισμούς που έχω κάνει έχουν γίνει σε ένα μικρό δωμάτιο δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο που έκαναν έργα. Και κάθε θόρυβος ήταν ένα δώρο για εμένα γιατί χρειαζόταν να συγκεντρωθώ περισσότερο.

 

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος “φεύγει” με τον διαλογισμό φέρνει ενέργεια στη γη. Για εμένα, με τον διαλογισμό οι λύσεις στα προβλήματα έρχονται πιο εύκολα, έχω αγάπη εαυτού, έχω περισσότερη ενέργεια για να κάνω τη δουλειά, έχω περισσότερη χαρά κάνοντας τη δουλειά, έχω την αίσθηση ότι αγαπώ τους ανθρώπους περισσότερο, έχω την αίσθηση ότι η εικόνα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, είμαι πιο σίγουρος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ότι, τελικά, η ζωή είναι περισσότερο ένα παιχνίδι παρά ένα βασανιστήριο.

 

Κάθε φορά που κάνεις διαλογισμό και υπερβαίνεις τον εαυτό και τον λογικό νου φέρνοντας όλες αυτές τις θετικές ποιότητες το αποτέλεσμα είναι ότι η αρνητικότητα φεύγει μακριά. Είναι όπως όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ανάβεις το φως. Το σκοτάδι εξαφανίζεται τόσο απλά…

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα