από την Καίτη Φαρμάκη

Στις 2 Δεκεμβρίου ο Δίας σκαρφαλώνει στο πιο ψηλό σημείο του ζωδιακού κύκλου δημιουργώντας ένα μοναδικό παράδοξο: για όλο σχεδόν το 2020 θα είναι σαν να πατάμε γκάζι και φρένο ταυτόχρονα!
Ας υποδεχτούμε τον Δία στον Αιγόκερω κι ας είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε -και- τις… οδηγικές μας ικανότητες.

Ο Αιγόκερως σκαρφαλώνει σαν το… κατσίκι. Το μεγάλο του ταλέντο είναι να ανεβαίνει δύσβατες πλαγιές και τελικά, ακόμα κι αν συναντήσει το πιο δύσκολο έδαφος, να φτάσει στην κορυφή. Ο Αιγόκερως έχει το βλέμμα του τόσο το έδαφος όσο και την κορυφή. Γι’ αυτό και ό,τι κερδίζει δεν το χάνει ποτέ. Με την είσοδο του Δία στον Αιγόκερω οι ευκαιρίες αλλά και οι περιορισμοί, η χαρά αλλά και ο βαθύς προβληματισμός, η αισιοδοξία αλλά και η απογοήτευση θα πορευτούν δίπλα δίπλα. Στο τέλος θα κερδίσει αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη υπομονή και το καλύτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα επηρεάσει ο Δίας στον Αιγόκερω το δικό σου ζώδιο,
μπορείς
να
πατήσεις εδώ!

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας αλλά και της υπεραισιοδοξίας μπαίνει στον Αιγόκερω. Θα παραμείνει στον σοβαρό Αιγόκερω από τις 2 Δεκεμβρίου του 2019 έως και τις 19 Δεκεμβρίου του 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής ο Δίας θα έχει συναντήσεις με δυο πλανήτες με τους οποίους δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι, καθώς δεν ταιριάζουν τα ζητούμενα τους και οι χαρακτήρες τους. Θα συναντηθεί με τον πλανήτη των περιορισμών Κρόνο και τον πλανήτη του βάθους και της ουσίας, τον Πλούτωνα.

Η αστρολόγος – και Αιγόκερως- Εβίτα Ζαχαριάδου λέει για τον Δία στον Αιγόκερω.

 

“Έφτασε η εποχή για ένα υπολογισμένο ρίσκο. Δεν είναι η εποχή για να δράσουμε χωρίς σχέδιο. Όποιος θέλει να επεκταθεί και να πετύχει, βασικό ζητούμενο του Αιγόκερω, θα χρειαστεί να το κάνει βάσει σχεδίου. Θα χρειαστεί να χτίσει με σχέδιο και υπομονή.

 

Ο Δίας στον Αιγόκερω είναι σε πτώση, δηλαδή σε ένα ζώδιο στο οποίο δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου.

Ο Δίας θέλει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα ενώ ο Αιγόκερως θέλει, και έχει μάθει, να επεκτείνεται μέσα από ένα καλά υπολογισμένο σχέδιο και ρίσκο.

 

Είναι όντως μια κακή θέση για τον Δία όμως είναι όμως μια εξαιρετικά καλή για τον Αιγόκερω. Αν εργαστούμε έχοντας τη σωστή τακτική μόνο κερδισμένοι θα βγούμε.”

Τι έγινε στη ζωή σου το 2008; 

Ο Δίας αλλάζει ζώδιο κάθε χρόνο άρα μέσα σε δώδεκα χρόνια έχει ολοκληρώσει τη βόλτα του περνώτας από το καθένα από τα δώδεκα ζώδια Κανείς παραπονεμένος, λοιπόν.

Στη δική σου ζωή τι διαλύθηκε αλλά και τι έχτισες το 2008; Ποιο σύστημα αξιών σου κατέρρευσε ή ποιες ευκαιρίες εκμεταλλεύτηκες; Αν κάτι σημαντικό συνέβη τότε, το σίγουρο είναι ότι θα έχεις και τώρα γεγονότα της ίδιας φύσης, πιο ήπια ή πιο έντονα, ανάλογα με το πώς χειρίστηκες τότε την κατάσταση.

Πολιτικά, οικονομικά και κοσμικά έχουμε πολλά να μάθουμε από την προηγούμενη διέλευση του Δία από τον Αιγόκερω. Το 2008 που ο Δίας ήταν και πάλι στον Αιγόκερω ζήσαμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στο χρηματικοοικονομικό σύστημα.
Σαν προβολέας ο Δίας έδειξε όλα τα αδύναμα σημεία του τραπεζικού συστήματος με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τράπεζες, κυβερνήσεις, χρηματιοικονομικά ιδρύματα ακόμα και η Wall Street. Το κόστος ήταν μεγάλο.
Παράλληλα, το 2008 εκλέγεται πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος, που το πρώτο στοίχημα που έβαλε ήταν να διορθώσει ακόμα και να σώσει την οικονομία των ΗΠΑ.

Έτσι και τώρα μέσα στο 2020 θα έχουμε πολλές αλλαγές σε ό,τι αφορά στο χρήμα, στην εξουσία, στις δομές, στις συμμαχίες. Άραγε έχουμε γίνει πιο σοφοί, έχουμε μάθει από το παρελθόν ώστε να προλάβουμε μια κατάρρευση που θα έχει τόσο σοβαρές συνέπειες;
Τώρα πάντως θα δοθεί η ευκαιρία να διαλυθούν οι παλιές συμμαχίες, να δημιουργηθούν νέες και όλοι να δουλέψουμε πάνω σε έναν καλό σκοπό.

Ο Δίας λέει “Ελάτε. Κάνω πάρτι και είστε όλοι καλεσμένοι”

ενώ ο Αιγόκερως λέει “Κάνω πάρτι για λίγους και καλούς”,

και με το καλούς εννοεί σοβαρούς, επιτυχημένους, φιλόδοξους και ικανούς.

Σχέδια που “ξεκολλάνε”

Με τον Δία στον Αιγόκερω τα σχέδια που είχαν σκαλώσει για οποιονδήποτε λόγο θα ξαναξεκινήσουν. Όλοι θα νιώσουμε την ανάγκη, ίσως και το κάλεσμα, να γίνουμε καλύτεροι, πιο σοβαροί, να δουλέψουμε πάνω στους στόχους μας και να τους πετύχουμε. Θα ξυπνήσει η υγιής φιλοδοξία μας, ο ανταγωνισμός θα φουντώσει αλλά πολύ πιθανό ο ανταγωνισμός να γίνεται με θεμιτά και όχι με αθέμιτα μέσα, θα θελήσουμε να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες στα πλαίσια της εξέλιξης και της ανέλιξης μας.
Και σίγουρα θα δούμε αλλαγές στις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, στα οικονομικά, στην πολιτική των επιχειρήσεων, στην ιεραρχία σε θέματα δηλαδή στα οποία “προεδρεύει” ο Αιγόκερως.

Οι ευκαιρίες

Πάντως, αν θέλεις να φτιάξεις μια δική σου εταιρία ή δουλειά, ειδικά αν έχεις ήδη δουλέψει πάνω σε αυτό το project, θα έχεις την επιτυχία που σου αναλογεί και που σου αξίζει. Ο Δίας θα σου δώσει την ώθηση και τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι.

Ο Δίας στον δεσποτικό αλλά και δεξιοτέχνη, λόγω της εξάσκησης, Αιγόκερω σού δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις με μέντορες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις τη στρατηγική σου για να έχεις ανάπτυξη με διάρκεια.

Η μεγάλη παγίδα

Να θυμάσαι πάντα ότι ο Δίας δεν είναι ένας εύκολος πλανήτης
Ναι, είναι ο πλανήτης που φέρνει πολλά πολλά δώρα όμως είναι και ο πλανήτης της επέκτασης τόσο στο καλό όσο και στο κακό.

Δηλαδή, αν έχεις κάτι καλό να δείξεις θα το δείξεις σε όλο το μεγαλείο του αλλά αν έχεις ένα χρέος, μια ασθένεια, μια “άρρωστη” κατάσταση θα διογκωθεί επίσης. Π.χ. αν έχεις ένα χρέος είναι πολύ πιθανό αντί να σου έρθουν έξτρα χρήματα για να το ξεπληρώσεις να κάνεις κάτι λάθος και αυτό το χρέος να διογκωθεί. Το ίδιο και με θέματα υγείας, με προβλήματα σε σχέσεις και γενικότερα. Οπότε, θέλει προσοχή.

Πολλοί παραπονιούνται ότι ο Δίας στο ζώδιο τους δεν έφερε όσα δώρα περίμεναν.

Να θυμάσαι ότι αν στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιο σου ο Δίας δεν κάνει καλές γωνίες ή αν δεν έχει σημαντική θέση το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα σου φέρει όσα δώρα θέλεις.

Όμως, να είσαι σίγουρος ότι τα δώρα που σου αναλογούν θα έρθουν από άλλον πλανήτη και από άλλη διέλευση κάποια άλλη στιγμή. Το σύμπαν δεν ξεχνάει ποτέ τίποτα… 

Το περισσότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο

Η επέκταση και η ανάπτυξη είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο για την εποχή μας. Συνήθως το “δεν μπορώ και δεν θέλω να σταματήσω πουθενά” του Δία είναι ο κανόνας για την επιτυχία. Όμως, με την επίδραση του προσγειωμένου Αιγόκερω χρειάζεται αυτή η τάση για επέκταση να αποκτήσει χαλινάρι ώστε να πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το περισσότερο δεν είναι και καλύτερο με αυτή τη διέλευση. Ο Δίας στο δωρικό ζώδιο του Αιγόκερω θέλει όλοι να χειριστούμε με σύνεση την ενέργεια και τους πόρους μας.

 

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της δομής. Είναι ο αρχιτέκτονας του ζωδιακού. Αν ένα οικοδόμημα δεν έχει τη σωστή βάση σύντομα θα καταρρεύσει, σου λέει.

Ο Αιγόκερως δεν δημιουργεί μύθους. Δημιουργεί κληρονομιά!

Και τελικά…

Ο Δίας στον Αιγόκερω θα είναι σκληρός με όσους κυνηγούν το εύκολο κέρδος ακολουθώντας ανήθικες τακτικές. Όσοι θέλουν να φτάσουν στην κορυφή κόβοντας δρόμο, φυγοπονώντας και αδικώντας θα έχουν μα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Στελέχη θα αναγκαστούν σε παραίτηση κυρίως για οικονομικά σκάνδαλα αλλά για και θέματα διαχείρισης προσωπικού αφήνοντας έτσι ανοιχτό το πεδίο για νέους, ηθικούς και φιλόδοξους να καθίσουν στον θρόνο τους.
Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να εργαστείς σοβαρά πάνω στους στόχους σου, να χτίσεις πετραδάκι πετραδάκι το οικοδόμημα σου και να διεκδικήσεις τη θέση που σου αξίζει στην ιεαρχία και την κοινωνία.

Ευχαριστώ πολύ την αστρολόγο Εβίτα Ζαχαριάδου. Μπορείς να τη βρεις πατώντας εδώ!

Το άρρθρο είχε στοιχεία από το Αstrostyle.com

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα