Κάψε το σενάριο και ξαναγράψτο με λίγη βοήθεια από το… κοινό

Τα ελαττώματα μας τα ξέρουμε όλα ένα ένα και με αλφαβητική σειρά. Τί γίνεται όμως με τα προτερήματα και τα ταλέντα μας;

Το να ανακαλύψεις το πραγματικό σου ταλέντο, είναι δύσκολο. Αν νομίζεις ότι δεν το έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, δοκίμασε να παίξεις ένα παιχνίδι. Συνάντησε έναν καλό φίλο σου, και για κάποια ώρα αυτοσχεδιάστε ανακαλύπτοντας τα δυνατά σου σημεία.

 

Έτοιμοι για την “άσκηση”;

Ονόμασε το παιχνίδι, “Διορθώνω το σενάριο της ζωής μου” και ξεκινήστε!

  1. Ζήτησε από το φίλο/φίλη σου, να σου πει 3 δυνατά σου σημεία. Οι λέξεις στη φωτογραφία μπορεί να δώσουν κάποια έμπνευση.
  2. Τώρα, πες εσύ στο φίλο σου, ποιό είναι το νούμερο ένα πάθος σου, το όνειρο σου, αυτό που θέλεις να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις. Άφησε τον να τα καταγράψει και να σου πει π.χ.: “Είσαι οργανωτική, δημιουργική, φιλική και το ταλέντο σου είναι να μαγειρεύεις και να φωτογραφίζεις. Φτιάξε λοιπόν μια επιχείρηση στην οποία θα μαγειρεύεις, θα βγάζεις υπέροχες φωτογραφίες και θα έχεις με τους πελάτες σου την καλύτερη σχέση και επικοινωνία για αυτό που χρειάζονται”
  3. Κλείσε τα μάτια σου για ένα λεπτό και φαντάσου αυτό να συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Πες στο φίλο σου ποιο κομμάτι, σου αρέσει περισσότερο. (“Το να βγάζω φωτογραφίες τις τάρτες που θα φτιάχνω είναι υπέροχο!) αλλά και τι σε κάνει να δυσανασχετείς (“Δε θα ξεκινούσα ποτέ δική μου επιχείρηση. Η σκέψη του να μπλέξω με την εφορία με τρελαίνει”).
  4. Τώρα ο φίλος σου αλλάζει λίγο το σενάριο. (Εντάξει, μπορείς να συνεργαστείς με το καφέ που σου αρέσει, και να δίνεις εκεί τις γλυκές και αλμυρές τάρτες σου”).
  5. Συνεχίστε τη συζήτηση αλλάζοντας το σενάριο μέχρι η ιστορία να σου αρέσει και να σου ταιριάζει απόλυτα. Μιλήστε για κάθε λεπτομέρεια, για κάθε χρώμα, για κάθε τι που συμπληρώνει την ιδανική εικόνα. Αυτό μπορεί να πάρει και 10-15 γύρους. Αλλά ποιός βιάζεται όταν ονειρεύεται;
  6. Ο φίλος σου μπορεί συζητώντας να προτείνει τρελά σενάρια. Μην αφήσεις την πραγματικότητα να ανακόψει τη δημιουργικότητα σας. (“Μα αυτό θα κοστίσει πολύ!”, “Μα που θα βρω χρόνο;”) Είναι ένα σενάριο που φτιάχνεται από δύο φίλους πάνω στα δυνατά σου σημεία και τα ταλέντα σου, όχι πάνω στην όποια πραγματικότητα. Άλλωστε η ζωή δε γράφει τα πιο τρελά σενάρια;
  7.  Σταματήστε το παιχνίδι όταν η ιστορία που έφτιαξες σε καλύπτει πλήρως, και σε κάνει όταν τη σκέφτεσαι να είσαι ευτυχισμένη.
  8. Συγχαρητήρια. Μόλις έβαλες το πάθος σου σε λέξεις και ξεκαθάρισες το τι σου αρέσει και τι όχι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα.
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.