Αν και τίποτα δε συγκρίνεται με το τρέξιμο και με το να κάνεις ασκήσεις με βάρη, μην υποτιμάς καθόλου το πόσα μπορεί να προσφέρει το περπάτημα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφορτωθείς το περιττό λίπος είναι να περπατάς κάθε μέρα και περισσότερο.

Το περπάτημα είναι χρυσή λύση για πολλά θέματα σωματικής αλλά και συναισθηματικής υγείας. Άνθρωποι με ζάχαρο το ρυθμίζουν -ακόμα και χωρίς φάρμακα- όταν περπατάνε συστηματικά, άνθρωποι μετά από εγχειρήσεις καρδιάς περπατούν καθημερινά για να μείνουν οι αρτηρίες ανοιχτές ενώ άλλοι με… αισθηματικά θέματα έχουμε περπατήσει όλα τα βόρεια προάστια ξεπερνώντας με το περπάτημα και το τελευταίο ίχνος ερωτικής απογοήτευσης.

Ο διάσημος γυμναστής Harley Pasternak, λέει στο PopSugar ότι καις περισσότερο λίπος όταν περπατάς παρά όταν τρέχεις. Αιτία είναι ο τρόπος που το σώμα χρησιμοποιεί τις ενεργειακές του αποθήκες. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, όταν περπατάς το σώμα παίρνει ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος ενώ όταν τρέχεις από τους υδατάνθρακες. Μάλιστα όσο πιο γρήγορα τρέχεις τόσο πιο πολύ υδατάνθρακα καις αφήνοντας το λίπος σχεδόν ανενόχλητο.

Το να κάνεις καθημερινά περίπου 10.000 βήματα, το χιλιόμετρο είναι κατά μέσο όρο 1400 βήματα, είναι αυτό που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εάν περπατάς με μέτρια ένταση τότε θα κάνεις αυτά τα βήματα σε περίπου μιάμιση ώρα. Αν το πας πιο γρήγορα θα έχεις κάνει τα 10.000 βήματα σε 75 λεπτά.

Να θυμάσαι ότι είναι απολύτως απαραίτητο το να κινείσαι κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας.

Το καλύτερο είναι να περπατάς για 10 λεπτά 3 φορές μέσα στην ημέρα ή για 30 λεπτά συνεχόμενα καθημερινά. Αυτή η τακτική είναι προτιμότερη από το να πηγαίνεις γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα ενώ κάθεσαι τις περισσότερες ώρες της κάθε ημέρας σου.

Με το να περπατάς όχι μόνο καις θερμίδες αλλά βρίσκεσαι έξω, μακριά από τον καναπέ, την ακινησία, τις σκέψεις. Αυτή η ενεργοποίηση σε συνδυασμό με τον θαυματουργό ήλιο μια καλή ημέρα ή με τη δροσιά αν περπατάς βραδάκι, ανεβάζουν αυτόματα και την ψυχική σου διάθεση.

Καίτη Φαρμάκη

Διάβασε εδώ “Δε θέλεις να τρέξεις; Εδώ είναι το πρόγραμμα για να ξεκινήσεις το βάδισμα τώρα!”

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.