... και μας δίνει τα καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα σε μια πρωτάρα και σε μια… βετεράνο λεχώνα και μαμά!

 

Prince George 2013

Σε αυτή τη φωτογραφία, η Kate κρατάει το νεογέννητο και με τα δύο της χέρια, πιέζοντας το ώστε να το φέρει κοντά στον θώρακα της. Κρατάει το μωρό σαν να είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο γι΄ αυτήν, λέει η Blanca Cobb, ειδική στη γλώσσα του σώματος.
Κρατώντας κάτι κοντά στο στήθος και την καρδιά σου, δείχνεις πολλή αγάπη και προστατευτικότητα γι’ αυτό.
Επιπλέον, τα δάχτυλα της έχουν αρκετή ένταση και μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει ότι κρατάει το νεογέννητο σφιχτά.

Κι ενώ το χαμόγελο της δε δείχνει καμία νευρικότητα, η στάση του σώματος της δείχνει ότι όντως πιέζεται.


Για παράδειγμα, δε στέκεσαι με τα πόδια σου τόσο κοντά το ένα στο άλλο όταν αισθάνεσαι ασφαλής.
Όταν νιώθεις ασφάλεια τα πόδια απέχουν όσο και το άνοιγμα των γοφών.
Πολύ πιθανό να ένοιωθε νευρικότητα και ανησυχία ή απλά να τη βόλευε σωματικά μια τέτοια στάση καθώς είχε γεννήσει μόλις πριν από λίγες ώρες.

Princess Charlotte 2015

Σε αυτή τη φωτογραφία τα πόδια της Kate Middleton απέχουν όσο ακριβώς χρειάζεται και έτσι η ίδια δείχνει περισσότερο σίγουρη.
Άλλωστε είναι το δεύτερο παιδί της και είναι ήδη μαμά εδώ και δυο χρόνια. Άρα, υπάρχει μια άλλου είδους αυτοπεποίθηση σε σχέση με το πώς κρατάει και πώς χειρίζεται ένα νεογέννητο.
Η Kate κρατάει την Charlotte πιο χαμηλά στο στήθος της και με το ένα της χέρι. Δεν το έχει αγκαλιάσει και με τα δυο χέρια όπως στη φωτογραφία του πρώτου της μωρού. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δε σημαίνει ότι αγαπάει αυτό το μωρό λιγότερο. Απλά, ξέρει πια ότι το μωρό δεν πρόκειται να πέσει και ότι και η ίδια έχει βρει τον τρόπο να το κρατάει με ασφάλεια.
Επίσης, ίσως ο πρίγκιπας George να ήταν πιο ήρεμος όταν τον κρατούσε περισσότερο σφιχτά.


Με το ελεύθερο της χέρι απλά να ακουμπάει το μωρό και με τα δάχτυλα της να είναι χαλαρά και χωρίς κενά μεταξύ τους ξέρει ότι το μωρό της είναι ήσυχο και ότι έχει βολευτεί.
Σε αυτή τη φωτογραφία η Kate είναι σίγουρη ότι κρατάει το μωρό της πολύ καλά.

Prince Louis 2018

Η Blanca Cobb βρίσκει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στον τρόπο που κρατάει ηKate Middleton το τρίτο της μωρό με τον τρόπο που κρατούσε τον πρίγκιπα George. Κρατάει το τρίτο της μωρό πολύ κοντά στο στήθος της όμως με πιο χαλαρό τρόπο. Δεν το σφίγγει τόσο πολύ όσο τον πρίγκιπα George.
Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στην έκφραση του προσώπου της Kate Middleton. Κοίταξε το χαμόγελο της, λέει η η Cobb. Τα μάγουλα της έχουν ανέβει από το χαμόγελο της και τα μάτια της είναι πιο κλειστά εξαιτίας αυτού του χαμόγελου. Σίγουρα είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή γι’ αυτήν.


Μπορείς επίσης να παρατηρήσεις ότι τα πόδια της είναι κάπως πιο σταθερά από όσο στο πρώτο της παιδί αλλά όχι και τόσο σταθερά όσο στο δεύτερο.
Βέβαια, δεν ξέρουμε πώς ένοιωθε το σώμα της τόσο λίγες ώρες μετά τον τοκετό.
Πάντως, με το να είναι υγιής και δυνατή ώστε να εμφανιστεί δημόσια, της αξίζει μετάλλιο, καταλήγει η Cobb.

 

Μπορείς να διαβάσεις το πρωτότυπο άρθρο, στο womenshealthmag.com

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.