Το βρήκα ξεχασμένο σε μια τσάντα μαζί με ένα ακόμη βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μόλις διάβασα τον τίτλο γέλασα με την καρδιά μου. Λες να είναι αλήθεια, αναρωτήθηκα. Αν χρειάζεσαι μια ένεση αυτοεκτίμησης, μόλις βρήκες το μάντρα σου.

-Είτε είσαι μόνος είτε έχεις σύντροφο, ποτέ μην απαρνιέσαι τον εαυτό σου.
Μάθε να είσαι ευτυχισμένος. Ερωτεύσου τον εαυτό σου όπως δε θα το κάνει ποτέ κανείς.
Να είσαι ευχαριστημένος με εσένα και θα ζήσουν και οι άλλοι καλά κι εσύ καλύτερα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

-Μη χάσεις ποτέ την αθωότητα σου, την ικανότητα να εκπλήσσεσαι, την καλή σου διάθεση. Γιατί όλα αυτά είναι η ομπρέλα σου όταν η ζωή σού στέλνει καταιγίδες.
Διατήρησε την επαφή σου με το παιδί που κρύβεις μέσα σου, διαφορετικά θα χαθείς.

-Το μόνο μέρος που δεν έχεις ανταγωνισμό και που όλα είναι δικά σου εκατό τοις εκατό, βρίσκεται μέσα σου. Εκεί έχουν αποθέσει οι θεοί τα δώρα σου, τη μαγεία σου, τις ικανότητες σου…
Ανοίξου για να βγουν στο φως!

-Αγάπησε τον εαυτό σου όπως αγαπάς το πιο κοντινό σου πρόσωπο. Κι αν ακόμη δεν τον αγαπάς, ξεκίνα από σήμερα. Μην αφήνεις για αύριο την αγάπη που μπορείς να νιώσεις σήμερα.
Ευτύχησε!
Κάνε την ευτυχία σου τη σημαντικότερη αποστολή σου.

-Μη βολεύεσαι στη ρουτίνα, διότι εκεί δε βρίσκεται σίγουρα η ευτυχία.
Τόλμησε να αλλάξεις όλα όσα δε σου αρέσουν, συνήθειες, συμπεριφορές, ιδέες, άτομα, μέρη, δουλειά, φίλους, εχθρούς… Μάθε να βλέπεις τη ζωή ως ευκαιρία, όχι ως καταδίκη.
Αν δε σου αρέσει η ζωή σου, ανανέωσε τη!

-Φόρα στέμμα
Τη ζωή μπορείς να τη ζήσεις με δύο τρόπους: γονατιστός ή όρθιος. Κανένας δε θα σε αναγκάσει να ζήσεις τη ζωή σου όπως δε θες: αυτή τη δύναμη την έχεις μόνο εσύ.
Ζώντας σύμφωνα με τη δική σου κλίμακα αξιών, μόνο καλά μπορεί να φέρει: υγεία, ευτυχία, γαλήνη, ευημερία, αγάπη.
Αγνόησε τι θα πουν οι άλλοι και επικεντρώσου στο τι θέλεις εσύ να πιστεύεις.

-Κάνε θαύματα
Ο Θεός σε έπλασε κατ’ εικόνα και ομοίωση του. Αν θέλεις, λοιπόν, μπορείς κι εσύ να κάνεις θαύματα. Για να το δεις όμως θα πρέπει να το πιστέψεις. Κι όταν το πιστέψεις, θα το δεις…
Τα θαύματα υπάρχουν. Η δύναμη της αγάπης που φωλιάζει στην ψυχή σου είναι εντυπωσιακή. Άκου τη φωνή της. Αφουγκράσου τα λόγια της και άφησε τη να σε καθοδηγεί σε όλες τις καταστάσεις. Μόνο αυτή κατέχει την αλήθεια και την ιδανική συνταγή για τη ζωή σου.

-Μην αφήνεις να σε παρασύρουν οι συνθήκες. Εσύ είσαι ο κύριος της μοίρας σου και έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τα πάντα. Προφανώς πρέπει να το δουλέψεις, αλλά η ανταμοιβή ή το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.

-Άσε το φύλακα άγγελο σου να σε φροντίσει. Εσύ ρίξε τον σπόρο, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και άσε τα όνειρα σου να μεγαλώσουν. Μην ανησυχείς γιατί ολόκληρο το Σύμπαν σε φροντίζει.

Έχε εμπιστοσύνη!

Το βιβλίο “Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί” της Ροσέτα Φόρνερ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.