Τα όρια που απελευθερώνουν

από την Καίτη Φαρμάκη

Είναι ένα περίεργο, καυτό καλοκαίρι. Ευτυχώς, όχι τόσο όσο το περυσινό, όμως εάν θέλεις να ζήσεις καλύτερα και όπως σου αξίζει χρειάζεται να πιεστείς και να περάσεις τα στενά και στενάχωρα δρομάκια του κάρμα που βάζουν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας.
Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου σε φέρνει αντιμέτωπο με όποιο κόμπλεξ ή άχρηστο περιορισμό σε κρατάει δέσμιο και σε καλεί να βάλεις το πιο μεγάλο και σημαντικό στοίχημα της ζωής σου.

Ποιο είναι αυτό το στοίχημα; Να βάλεις εσύ ο ίδιος όρους και όρια στη ζωή σου. Όσο πιο αυστηρά τόσο πιο αποδοτικά. Να σκεφτείς σε ποιους νόμους, εσωτερικούς ή κοινωνικούς, αξίζει να υπακούς. Να βάλεις περισσότερη δομή στη ζωή σου και έτσι να χτίσεις το οικοδόμημα σου.

Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου είναι μια καρμική έκλειψη, με την έννοια ότι οι καρμικοί πλανήτες Κρόνος και Πλούτωνας έρχονται στο φως και απαιτούν να τους υπηρετήσεις δουλεύοντας σκληρά και με στόχο την εξέλιξη σου.

 

Σε αντάλλαγμα θα σε απαλλάξουν από το βάρος με το οποίο σε έχουν φορτώσει σε αυτή ή και σε άλλες ζωές.
Μόλις συμβεί αυτό, θα έχεις ανέβει επίπεδο. Και θα ανέβεις όχι από τις σκάλες αλλά με το… ασανσέρ.

Η άφεση που έρχεται μέσα από τη σοφία είναι πολύτιμη. Όμως, το να είναι έρμαιο στις καταστάσεις της ζωής σου είναι πια ασυγχώρητο.
Βάλε στόχους, δες πώς αισθάνεσαι γι’ αυτούς, κάνε το αρχιτεκτονικό σχέδιο τους, πιέσου και προχώρησε!

 

Από την έκλειψη στις 17 Ιουλίου επηρεάζονται:

 

Αιγόκεροι γεννημένοι 12 – 16 Ιανουαρίου

 

Καρκίνοι γεννημένοι 15 – 19 Ιουλίου

 

Ζυγοί γεννημένοι 16 – 20 Οκτωβρίου

 

Κριοί γεννημένοι 12 – 16 Απριλίου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις ανάμεσα στις 22 – 26 μοίρες στα παραπάνω ζωδίων

 

Κριός

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες ετοιμάσου για βαθιές αλλαγές στην καριέρα σου. Πιθανά σενάρια είναι να αλλάξεις δουλειά, να ανέβεις ή να κατέβεις στην ιεραρχία ή και να αλλάξεις επαγγελματικό πεδίο.
Όλα αυτά δεν θα γίνουν σαν να πηγαίνεις μια βόλτα στην εξοχή. Κάποιο θέμα με ένα μεγαλύτερο -σε ηλικία ή εξουσία- άτομο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην όποια εξέλιξη. Αυτό αφορά ειδικά τους γεννημένους κοντά στις 14 Απριλίου.
Οι κινήσεις και τα γεγονότα που θα ορίσουν αυτή την εξέλιξη έχουν ήδη δώσει δείγματα ή δίνουν αυτές ακριβώς τις ημέρες, οπότε δώσε προσοχή ακόμα και στα πιο μικρά γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά όσοι έχετε ωροσκόπο Κριό, θα δείτε αλλαγές όχι απλά στη δουλειά σας αλλά και στην καριέρα σας και ειδικά στον τρόπο που φαίνεστε στην κοινωνία.

Ταύρος

Αυτό που λείπει από τη ζωή σου είναι η αισιοδοξία ίσως και το βαθύτερο νόημα σε ό,τι κι αν κάνεις.

Την ουσία, το βαθύτερο νόημα και την επέκταση των οριζόντων σου θα σε βάλει να ψάξεις και να βρεις η έκλειψη στις 17 Ιουλίου.

Σε σύγκριση με άλλα ζώδια, η συγκεκριμένη έκλειψη σε… χαϊδεύει. Οπότε, συγκεντρώσου, κάνε όσα σου ζητάει και προχώρα. Αν έχεις δουλέψει σοβαρά πάνω σε ένα σχέδιο τους τελευταίους έξι μήνες, τώρα φαίνεται ότι ήρθε η εποχή για να δρέψεις τους καρπούς όσων έσπειρες. Η επέκταση είναι ένα σχεδόν σίγουρο σενάριο.

Το μόνο που μπορεί να σε κρατήσει πίσω, είναι παλιές ιδέες και μια άκαμπτη φιλοσοφία για τη ζωή και τη δουλειά σου. Για τους επόμενους μήνες να προσέχεις πολύ τον τρόπο με τον οποίον εκφράζεσαι: τι λες, πώς το λες και σε ποιον το λες. Άλλαξε τον τρόπο που μιλάς κια τον τρόπο που σκέφτεσαι, άνοιξε τους ορίζοντες σου ταξιδεύοντας, σπουδάζοντας ή διαβάζοντας και θα βρεθείς στον δρόμο σου.

Δίδυμοι

Είσαι έτοιμος για σαρωτικές αλλαγές; Μπορεί η έκλειψη στις 17 Ιουλίου να μην σε επηρεάζει άμεσα, όμως γίνεται σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με την οικονομική σου κατάσταση, με τα χρέη πού έχεις, με τη βαθιά αναγέννηση αλλά και με τις πιο βαθιές σχέσεις και σεξουαλικές σχέσεις με τους ανθρώπους σου.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ετοιμάσου για μια σημαντική αλλαγή σε αυτούς τους τομείς, τα αποτελέσματα της οποίας μπορεί να μην εμφανιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη όμως θα αλλάξουν τον τρόπο που σχετίζεσαι, που διαχειρίζεσαι τις οικονομικές υποθέσεις σου και τον τρόπο με τον οποίον έχεις το σεξ στη ζωή σου.

Εάν έχεις ωροσκόπο Δίδυμο θα δυσκολευτείς λίγο παραπάνω στο να έρθουν σε εσένα χρήματα. Φρόντισε ό,τι κι αν συμβεί να διατηρήσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Το επόμενο διάστημα θα βιώσεις εσωτερικές κρίσεις και καθάρσεις ενώ θα γίνεις και ασυνήθιστα καχύποπτος.

Καρκίνος

Το μεγάλο μάθημα που χρειάζεται να πάρεις από αυτή την έκλειψη είναι ότι δεν φταίνε οι άλλοι για ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου. Πάρε τον έλεγχο της ζωής και των σχέσεων σου, κάνε μια γερή εκκαθάριση, όσο κι αν πονέσει, και ετοιμάσου να ανοίξεις έναν καινούργιο κύκλο.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι στη ζωή σας με το… ένα του πόδι, ετοιμάσου να τον αποχαιρετήσεις. Όμως, όποια σχέση είναι σοβαρή, με την καλή έννοια, και σε πηγαίνει μπροστά, θα μείνει και θα γίνει ακόμα περισσότερο ουσιαστική, επίσημη, στιβαρή και αποδοτική. Αυτό αφορά τόσο σε ερωτικές σχέσεις όσο και στους πιο στενούς συνεργάτες σου.

Ο Ιούλιος έχει βάλει στόχο να σε απαλλάξει από όποια σχέση-βαρίδι και να σε κάνει να ανέβεις επίπεδο. Θα νιώθεις έντονα ότι οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν, ότι δεν σου κάνουν τα χατίρια, ότι δεν σε εξυπηρετούν. Το μεγάλο λάθος θα είναι να προσπαθήσεις να ελέγξεις τους άλλους, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο καθώς αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις σου.

Προσπάθησε να μην αντισταθείς στις αλλαγές καθώς αυτές έχουν περισσότερη δύναμη από εσένα. Αν τις αποφύγεις ή αντισταθείς θα ταλαιπωρηθείς αρκετά. Ήδη έχεις δείγματα για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα της ζωής σου ενώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα δεις αυτές τις σημαντικές αλλαγές να οριστικοποιούνται.

Λέων

Η ρουτίνα μπορεί να είναι κάτι καλό, που βάζει το χάος της καθημερινότητας σε μια τάξη, όμως μπορεί να είναι και κάτι που σε πλακώνει καθημερινά χωρίς να το καταλάβαίνεις. Αυτή ακριβώς τη ρουτίνα έρχεται να κάνει κομμάτια η έκλειψη στις 17 Ιουλίου. Ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πλέον σε αυτόν τον τομέα θα φύγει από τη ζωή σου, όχι όμως χωρίς να σε αναστατώσει.

Γενικά, κάθε έκλειψη φέρνει αναστάτωση. Τι μπορείς να κάνεις για να εκμεταλλευθείς όσο περισσότερο γίνεται την επιρροή της;
Εδραίωσε ωφέλιμες καθημερινές συνήθειες. Όσο πιο πολύ ζοριστείς γι’ αυτές τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Βάλε στη ζωή σου άμεσα άσκηση, καλύτερη διατροφή, λιγότερη τεμπελιά, περισσότερη οργάνωση, καθαριότητα και καθαρότητα στο κάθε τι. Όλες αυτές οι τακτικές θα σε βοηθήσουν να πετάξεις βάρη από το σώμα, την ψυχή και το μυαλό σου. “Εξυγίανση παντού”, αυτό να θυμάσαι και να το εφαρμόζεις απαρέγκλιτα.

Λίγη προσοχή παραπάνω σε ό,τι να κάνει με τα κατοικίδια σου. Επίσης, κάποιος συνάδελφος/βοηθός μπορεί να φύγει ή να έρθει στο εργασιακό σου περιβάλλον και αυτό να αλλάξει ωράριο, αρμοδιότητες και πρόγραμμα εργασίας.

Παρθένος

Και για εσένα είναι μια ήπια έκλειψη όμως, τελικά, όχι και τόσο εύκολη. Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου έρχεται για να φέρει κρίση στον τρόπο που δημιουργείς, που χαίρεσαι τη ζωή και που διασκεδάζεις. Όποια… βλακεία έκανες μέχρι τώρα θα θέλεις ξαφνικά να την πετάξεις από τη ζωή σου. Δεν έχεις άλλο χρόνο, αισθάνεσαι, για ανούσιες διασκεδάσεις. Οπότε, τα αλλάζεις όλα με συνοπτικές διαδικασίες.

Αν εργάζεσαι καιρό πάνω σε ένα δημιουργικό/καλλιτεχνικό σχέδιο τώρα το ολοκληρώνεις ή βλέπεις την αναγνώριση που περιμένεις.

Χρειάζεται να προσέξεις αρκετά τις κρίσεις που θα υπάρξουν με τα παιδιά σου και τις υποθέσεις τους. Η ψυχραιμία, τα όρια, το πρόγραμμα αλλά και η τέχνη θα σώσουν την κατάσταση.

Ένας καινούργιος έρωτας είναι πολύ πιθανό να έρθει στη ζωή σου και να την αλλάξει. Μόνο που χρειάζεται να προσέξεις τις παγίδες που θα βάλει ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του ιδανικού αλλά και της πλάνης.

Ζυγός

Σπίτι σου – σπιτάκι σου! Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου επηρεάζει άμεσα και με ένταση ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι σου, είτε ως οίκημα είτε ως ακίνητο. Μια πώληση, μια αγορά, μια μετακόμιση, μια ανακαίνιση είναι από τα πιο συνηθισμένα σενάρια. Πολύ πιθανό να ψάξεις και ένα νέο μέρος εγκατάστασης.

Επίσης, μια προσθήκη στα μέλη της οικογένειας, αλλά και το αντίθετο, είναι ένα ακόμα σενάριο.

Γενικά, οι σχέσεις με μέλη της οικογένειας, όσο πιο κοντινά τόσο περισσότερο, θα περάσουν από τον προβολέα της έκλειψης και μόνο ό,τι μείνει όρθιο θα είναι αληθινά ωφέλιμο για τη δική σου εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση, ήρθε η ώρα να τελειώνεις με τα οικογενειακά δράματα.

Το δύσκολο είναι ότι θα βιώσεις αρκετές συναισθηματικές κρίσεις μέχρι να καταλήξεις πού ανήκεις και τι  είδους σχέσεις θέλεις να έχεις με την οικογένεια ή με τις ρίζες σου γενικότερα. Γενικά, προσπαθείς να ξεκαθαρίσεις με το παρελθόν και αυτό σου… αντιστέκεται. Αλλά εσύ είσαι πιο δυνατός. Αυτό να θυμάσαι!

Σκορπιός

Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου δεν θέλει καθόλου να σε πιέσει ή να σε ταράξει. Απλά, θέλει να σου αλλάξει τη ζωή μέσα από έναν ήπια απροσδόκητο τρόπο.

Μια συζήτηση που θα κάνεις, μια συνάντηση που θα προκύψει, κάτι που θα γράψεις, μια αλλαγή που θα κάνεις στο μεταφορικό σου μέσον είναι κάποια από τα πιο πιθανά σενάρια.

Ετοιμάσου να εγκαταλείψεις τον παλιό τρόπο σκέψης και κυρίως τον τρόπο επικοινωνίας σου όπως τον ήξερες. Επίσης, κάποια μυστικά, δικά σου ή για εσένα, παίρνουν το σήμα να βγουν στο φως και να επηρεάσουν τις εξελίξεις και τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Αναβάθμισε τον τρόπο που σκέφτεσαι, που γράφεις, που μιλάς και μετακινείσαι και θα σου έχεις κάνει μια μεγάλη χάρη. Θέματα με αδέλφια, με συγγενείς ή γείτονες έρχονται στην επιφάνεια. Προσοχή στον τρόπο που οδηγείς και στις αποκαλύψεις στις οποίες θα εμπλακείς.

Γενικά, πάντως, οι Σκορπιοί είστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλα ζώδια που επηρεάζονται από την έκλειψη.

Τοξότης

Οικονομικά νιώθεις ότι βάλλεσαι αλύπητα το τελευταίο διάστημα και αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και με την έκλειψη στις 17 Ιουλίου. Τα οικονομικά σου λοιπόν αλλά και το πόσο ασφαλής νιώθεις είναι στο στόχαστρο της έκλειψης.

Πόσα χρήματα βγάζεις, πώς τα ξοδεύεις, πόσα αποταμιεύεις, τι κάνεις για να τα αυξήσεις και τι για να τα μειώσεις, πόσο ασφαλής νιώθεις γενικότερα στη ζωή σου, είτε αυτό έχει να κάνει τα χρήματα είτε με άλλους παράγοντες;

Μια αύξηση στα όσα κερδίζεις είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο αλλά και το αντίθετο μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Γενικά, μην περιμένεις πολλά από τους άλλους. Ακόμα κι αν σου τάξουν πολλά, κράτησε… μικρό καλάθι.

Σε κάθε περίπτωση, η έκλειψη σου δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσεις το πόσο και τα πόσα αξίζεις σε οικονομικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο.

Το μυστικό είναι να κάνεις σωστές, στρατηγικές και συνετές κινήσεις στα οικονομικά σου και να τονώσεις το πολύτιμο αίσθημα της ευγνωμοσύνης στη ζωή σου για όσα έχεις, πολλά ή λίγα. Μόλις το καταφέρεις θα δεις πόσο θα αλλάξει το τοπίο της ζωής σου.

Αιγόκερως

“Είδες που δεν πόνεσε και τόσο;” θα σου πει το σύμπαν όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει και θα έχεις μια διαφορετική ζωή.  Όμως, έχεις δρόμο ακόμα μπροστά σου γι’ αυτή τη στιγμή.

Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου γίνεται στο δικό σου ζώδιο και φέρνει τις αλλαγές με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ό,τι δεν πίστευες ότι θα αλλάξει, αλλάζει τώρα, είτε το θέλεις είτε όχι. Σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή αφήνοντας πίσω σου ό,τι είναι βαρίδι και σιδερένια μπάλα στο πόδι σου.

Είσαι σε ένα κομβικό σημείο στη ζωή σου και η στάση σου θα είναι η μόνη που ή θα σε καταρρακώσει ή θα σε εξελίξει.

Αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 14 Ιανουαρίου βιώνεις μια βαθύτατη και ουσιαστική αλλαγή.

Γενικά, καλό είναι να μην αφεθείς στα δυσοίωνα σενάρια που παίζουν στο μυαλό σου αδιάκοπα. Η θλίψη ή η κατάθλιψη σε φλερτάρουν. Η διάθεση σου βαραίνει με το παραμικρό ενώ ειδικά εάν έχεις ωροσκόπο Αιγόκερω, νιώθεις ότι πνίγεσαι και καταπιέζεσαι.

Αν τολμήσεις να κάνεις νέα ξεκινήματα, αν αποφύγεις τις κρίσεις θυμού και εγωισμού, εάν αποφασίσεις να γίνεις πιο ανεξάρτητος τότε όλα θα λειτουργήσουν υπέρ σου.

Επίσης, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πετάξεις από πάνω σου τον αιγοκερίσιο ψυχαναγκασμό του πώς σε βλέπει η κοινωνία και να ζήσεις ως ο άνθρωπος που πραγματικά είσαι, χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων.

Υδροχόος

“Το χάος και εγώ!” Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του επόμενου κεφαλαίου της ζωής σου. Κύκλοι κλείνουν, τελείες μπαίνουν, απογοητεύσεις έρχονται, το παρασκήνιο δίνει ρεσιτάλ.
Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου στον Αιγόκερω γίνεται στο πιο σκοτεινό και ιδιωτικό κομμάτι του ωροσκοπίου σου και, σχεδόν, σε αναγκάζει να βάλεις μια τελεία σε πολλά πράγματα. Αν βουτήξεις στο χάος σου και βγεις νικητής, που θα βγεις, θα μπορέσεις να κάνεις λίγο αργότερα ένα πολύ καλό νέο ξεκίνημα.

Όλο και περισσότερο νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σου κάνουν τα χατίρια και αυτό σε στεναχωρεί.
Πονάς και απογοητεύεσαι όμως αν κρατήσεις γερά η ανταμοιβή θα είναι σημαντική. Το να μείνεις με τον εαυτό σου και να…σε ακούσεις πραγματικά είναι το μεγαλύτερο δώρο και η πιο σωστή και στρατηγική κίνηση που μπορείς να κάνεις.

Παρά τις δυσκολίες, να θυμάσαι ότι αν υπάρχει ένα ζώδιο που του δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσει πιο αποτελεσματικά μια απώλεια ή έναν χωρισμό, αυτό είναι το δικό σου ζώδιο.

Ιχθείς

Το μέλλον σου μπαίνει σε μια νέα φάση. Δεν είναι μια δύσκολη έκλειψη αυτή για το δικό σου ζώδιο ή για τον ωροσκόπο Ιχθύ.

Η έκλειψη στις 17 Ιουλίου σε καλεί να βρεις ένα ολοκαίνουργιο και καθόλου συμβατικό μονοπάτι στη ζωή σου. Σε καλεί να δικτυωθείς αποτελεσματικά, να ενταχθείς σε ομάδες και να δουλέψεις μαζί με άλλους πάνω σε έναν κοινό στόχο. Όχι χωρίς δυσκολίες, εντάσεις και κρίσεις αλλά σίγουρα χωρίς μεγάλα εμπόδια.

Η μεγαλύτερη κρίση που θα ζήσεις έχει να κάνει με το μέλλον και τους στόχους σου. Θέλεις κάτι ουσιαστικό μόνο που θα παιδευτείς μέχρι να το βρεις.

Οπότε, εκτός από το να βάλεις νέους στόχους, βρες νέα όνειρα ή ολοκλήρωσε κάτι που έχεις ήδη ξεκινήσει. Πολύ πιθανό να φύγουν από τη ζωή σου φίλοι που δεν είστε πια κοντά ουσιαστικά και να έρθουν νέοι φίλοι.

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες πιθανώς να δεις αλλαγές στο εισόδημα από τη μισθωτή εργασία σου. Ό,τι έχει να κάνει με τον κοινωνικό σου κύκλο αλλά και με το μέλλον σου μπαίνει σε μια νέα βάση.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα