από την Καίτη Φαρμάκη

Λένε ότι η πραγματική ζωή ξεκινά τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι δεύτερη ζωή δεν έχει. Με την έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού ήρθε η εποχή να απολαύσεις πραγματικά, βαθιά και ουσιαστικά όσα έχεις καθώς γνωρίζεις πια ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Άλλωστε οι ανατροπές που φέρνει αυτή η έκλειψη στις ζωές όλων δεν θα επιτρέψουν σε τίποτα που δεν αξίζει να συνεχίσει την παρουσία του στις ζωές μας.

Αν παίζαμε σε ένα παιχνίδι θα είχαμε μόλις αλλάξει πίστα και θα ακούγαμε από τα συμπαντικά μεγάφωνα “Ο χρόνος σας ξεκινάει από τώρα”. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου είναι η πρώτη που γίνεται στον άξονα Ταύρου Σκορπιού. Όλες οι εκλείψεις του 2022 και κάποιες του 2023 θα γίνουν σε αυτόν τον άξονα της ισχύος. Τι σημαίνει αυτό; Τόσο ο Ταύρος όσο και ο Σκορπιός συνδέονται με το χρήμα και με τη δύναμη. Με την απόλαυση και με το βάσανο, με τον θάνατο και με την αναγέννηση. Αναμένεται να έχουμε πολύ σημαντικές παγκόσμιες αλλαγές στο πώς κυκλοφορεί το χρήμα, σε ποιους κατανέμεται η εξουσία, σε θέματα τροφής αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει και με το υπέδαφος. Σε μια κλίμακα πιο… δική μας θα στρέψουμε την προσοχή μας στα υπάρχοντα, στα υλικά αγαθά, στο τι μας ανήκει και τι όχι, στο τι έχει πραγματική αξία για εμάς, στις πηγές μας, στην ασφάλεια, στην απόλαυση, στη γη, στη διατροφή, στη σταθερότητα. Όλα θα περάσουν από την κρίση των εκλείψεων κι όποιος αντέξει.

Επειδή είναι ξεκάθαρο πια ότι το σύμπαν μας αγαπάει την ίδια ημέρα με την έκλειψη πραγματοποιείται και μια πολύ τυχερή όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και στον Ουρανό φέρνοντας απρόσμενη τύχη, γνωριμίες, έσοδα και έρωτες σε όλα τα ζώδια αλλά κυρίως σε Αιγόκερους και Ταύρους γεννημένους κοντά στις 2 Ιανουαρίου και στις 2 Μαΐου.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας στου Σκορπιού και Σκορπιός σημαίνει αναγέννηση, αλχημεία, βαθιά συναισθήματα, χρήμα, πάθος, εξουσία και σεξ! Είναι ο μήνας που μπορείς να αναγεννηθείς, να βυθιστείς στην ενέργεια και να ξαναγεννηθείς για να απογειωθείς.

Ο Νοέμβριος θέλει να κάνεις σεξ. Ωραίο, απολαυστικό, βασανιστικά αργό και απόλυτα μεταμορφωτικό σεξ. Θυμήσου το για τις ημέρες που απομένουν μέχρι να τελειώσει. 

Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου είναι μια Πανσέληνος που αναφέρεται ως η Πανσέληνος του Κάστορα. Είναι η εποχή που ο κάστορας ξεκινάει να ετοιμάζει τη φωλιά του για τον χειμώνα για να μπορέσει να επιβιώσει. Εναλλακτικά, λέγεται και Φεγγάρι του πάγου καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και ο πρώτος πάγος κάνει την εμφάνιση τους καλύπτοντας τα πάντα. Ο χειμώνας απέχει πια ελάχιστα!

 

Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου γίνεται στην 27η μοίρα του Ταύρου και στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.
Επηρεάζονται κυρίως οι:

 

Ταύροι γεννημένοι 18 – 22 Μαΐου

 

Λέοντες γεννημένοι 18 – 22 Αυγούστου

 

Σκορπιοί γεννημένοι 17 – 21 Νοεμβρίου

 

Υδροχόοι γεννημένοι 14 – 18 Φεβρουαρίου 

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στις μοίρες 25 – 29 των παραπάνω σταθερών ζωδίων.

Κριός

Στα οικονομικά σου γίνεται το μεγάλο πάρτι της έκλειψης. Πάρτι που θα συνεχιστεί και για το 2022 καθώς θα έχουμε κι άλλες εκλείψεις ακριβώς σε αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Τι είναι καλό να κάνεις; Να συνειδητοποιήσεις ότι ένας κύκλος κλείνει για να ανοίξει την άνοιξη ένας νέος κύκλος στα οικονομικά, στα έσοδά σου, σε όσα δίνεις αξία, σε όσα φέρνουν αξία στη ζωή σου, στις πηγές εσόδων σου. Θα πάρεις χρήματα που δεν τα περίμενες ή θα δώσεις χρήματα που δεν υπολόγιζες. Ανοίγουν ευκαιρίες για να πλουτίσεις αλλά και για να χάσεις κάτι από όσα έχεις. τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης και παρορμητισμού. Είναι καλό που η πρώτη έκλειψη στον συγκεκριμένο τομέα του ωροσκοπίου σου συμβαίνει αυτή την εποχή που αισθάνεσαι δυνατός, ανθεκτικός και έτοιμος να αντιμετωπίσεις πολλά με στρατηγική και θάρρος.

Ταύρος

Η Πανσέληνος- Έκλειψη φωνάζει το όνομα σου και ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 18 Μαΐου θα έχεις σημαντικές αλλαγές, κλείσιμο κύκλων, ανατροπές, ξεκαθαρίσματα και γενικότερα την ευκαιρία για να πετάξεις όσα δεν χρειάζεσαι πια. Θα είναι αλλαγές που τις ζητάει το σύστημα σου. Θα είναι σαν να μην αντέχεις πια τα ίδια πράγματα και να θελήσεις να κάνεις αλλαγές, εσύ ο πιο σταθερός όλου του ζωδιακού κύκλου. Να κάνεις -ή να αγκαλιάσεις- όλες τις αλλαγές τώρα γιατί τον Μάιο θα έχεις την ευκαιρία για κάτι απόλυτα καινούργιο και καλό. Μην τη χάσεις…
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα νεύρα σου δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους. Τα οικονομικά σου ασφαλώς και θέλουν προσοχή όπως και η υγεία σου. Πάντα μια έκλειψη στο δικό μας ζώδιο μάς κάνει περισσότερο ευάλωτους, οπότε να σε προσέχεις και να σε αγαπάς.
Όμως, το σύμπαν δεν θα σε άφηνε χωρίς κάτι πάρα πολύ καλό να σε στηρίζει. Το τρίγωνο Αφροδίτης Ουρανού φέρνει κάτι σε οικονομικό επίπεδο ή σε προσωπικό κάτι που θα αποδειχτεί… πολύτιμο. Φρόντισε να είσαι ανοιχτός στις αλλαγές γιατί οι εκλείψεις το 2022 σε αφορούν άμεσα.

Δίδυμοι

Σαν να σας βλέπω… Θέλετε να γελάσετε και να χαρείτε γιατί να και μια έκλειψη μέσα στο 2021 που δεν σας αφορά άμεσα, όμως κάτι δεν σας αφήνει να τρέξετε στους δρόμους τραγουδώντας Sam Smith. Η διάθεση σας δεν είναι και η καλύτερη και δικαιολογημένα. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου γίνεται στο πιο σκοτεινό και κρυφό κομμάτι του ωροσκοπίου σου και αυτό φέρνει στην επιφάνεια όλους τους φόβους και τα ψυχολογικά θέματα που μπορεί να έχεις. Μέχρι τώρα μπορεί να τα διαχειριζόσουν τώρα όμως έχουν ανοίξει την πόρτα και κάνουν… πάρτι! Τι μπορείς να κάνεις; Να ξεκαθαρίσεις το μέσα σου! Να αποδεχτείς κάποια ξεσπάσματα, καταπιεσμένους θυμούς και φόβους. Να ξεκινήσεις ή να ξαναξεκινήσεις ψυχανάλυση. Να ξεκουραστείς, να απομονωθείς και να προσέξεις αρκετά την υγεία σου.
Χωρίς να σε επηρεάζει άμεσα αυτή έκλειψη, επηρεάζει τη ζωτικότητα και την ψυχολογία σου, οπότε πρόσφερε στον εαυτό σου, στο μυαλό και στο κορμάκι σου την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο για έναν Δίδυμο όμως σίγουρα θα το καταφέρεις ακόμα κι αν πείσεις έναν από τους… δυο σου εαυτούς!

Καρκίνος

Η εποχή του Σκορπιού πάντα σου πηγαίνει και πάντα σου δίνει παραπάνω χαρά και όρεξη για δημιουργία. Και αυτό είναι το καλό καθώς η έκλειψη που σίγουρα σε επηρεάζει, λόγω Σελήνης, σε βρίσκει σε μια καλή φάση. Πιο συγκεκριμένα, η έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο φέρνει στη ζωή σου γεγονότα που έχουν να κάνουν με τους φίλους σου, τους στόχους σου και την ομαδική δουλειά. Μήπως ένα ομαδικό project ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα; Μήπως κάποιος φίλος χρειάζεται την βοήθεια σου; Μήπως κάποια φιλική σχέση θα γίνει ερωτική ή και το αντίθετο; Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο ζωής.
Από την άλλη, το τυχερό τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και στον Ουρανό χωρίς να φέρνει θησαυρούς στα πόδια σου σού δίνει την εύνοια όση χρειάζεσαι για μια πολύ καλή συνεργασία ή για μια καλή γνωριμία. Αν έχεις σταθερή σχέση μπορείς να διορθώσεις αρκετά αυτό το διάστημα.

Λέων

Πονάνε ωρέ τα παλικάρια; Αυτή θα είναι η μόνη η φράση που θα λες στους άλλους ενώ μέσα σου θα κλαις ή θα δακρύζεις από τα γεγονότα, τις ανατροπές, την κούραση, τις συγκρούσεις. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους κοντά στις 19 Αυγούστου στον τομέα της καριέρας. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για ένα καλό ξεκαθάρισμα, για μια ολοκλήρωση ακόμα και για ένα goodbye. Το σίγουρο είναι ότι ο τομέας της καριέρας και του σπιτιού θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες μέσα στο 2022 με τις εκλείψεις να τους επηρεάζουν άμεσα. Τι μπορείς να κάνεις; Να μην αντισταθείς στην αλλαγή. Να μην μπλεχτείς σε καβγάδες ή παιχνίδια εξουσίας με ανωτέρους. Να το δεις σαν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ο τομέας της καριέρας σου. Ίσως σύντομα, κοντά στον Μάιο, να κάνεις κάτι καινούργιο που θα σου δώσει και θα του δώσεις πολλά.
Πιθανώς να έχει έρθει η ώρα για να λάβεις μια πιο ευρεία αναγνώριση για όλα έχεις ήδη καταφέρει κι έτσι να προκύψει μια πρόταση ή μια προαγωγή. Θα είναι σίγουρα μια έκλειψη με εξελίξεις.

Παρθένος

Από πού να ξεκινήσω; Θα ξεκινήσω από το ότι ο κυβερνήτης πλανήτης σου ο Ερμής βρίσκεται στον Σκορπιό και έτσι είσαι σε μια φάση ενδοσκόπησης ίσως και να βλέπεις τη ζωή κάπως πιο σοβαρά από όσο χρειάζεται. Όμως και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όσον αφορά στην έκλειψη δεν θα έχεις σοβαρά πρακτικά θέματα να αντιμετωπίσεις. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου γίνεται σε ένα φιλικό ζώδιο και σου δίνει μια τεράστια ευκαιρία: να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου, τη φιλοσοφία σου, την κοσμοθεωρία σου και γενικότερα τα μυαλά που κουβαλάς, που λέει και η ταινία. Αν είσαι σε φάση σπουδών ήρθε η εποχή για να τις ολοκληρώσεις. Επίσης νομικά θέματα θα έρθουν και αυτά σε μια ολοκλήρωση με έναν τρόπο που θα είναι ήπιος για εσένα.
Αυτή η έκλειψη είναι μια ευκαιρία για να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα έτσι ώστε στην πρώτη ευκαιρία να αλλάξεις όσα θέλεις στη ζωή σου.

Ζυγός

Karma is a bitch! Αυτό θα σκεφτείς αρκετές φορές μέσα στο επόμενο διάστημα όταν θα νιώθεις διάφορα να βαραίνουν στην πλάτη σου. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου θα σε φέρει αντιμέτωπο με κάθε είδους χρέη και με κάθε θέμα οικονομικής φύσης που μοιράζεσαι με άλλους. Μια κληρονομιά, μια διαθήκη, ένα συμβόλαιο, μια ασφάλεια, ένα δάνειο, μια διατροφή ή και ένα οποιοδήποτε χρέος θα σε κάνουν να σκεφτείς τις αμαρτίες που πληρώνεις. Δες όμως και τη χρήσιμη πλευρά. Τώρα σου δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσεις ουσιαστικά ώστε να έχεις λιγότερα βάρη στο μέλλον.
Όμως έχω και ένα πολύ ωραίο νέο. Την ίδια ημέρα της έκλειψης, ο κυβερνήτης πλανήτης σου Αφροδίτη κάνει ένα θαυμάσιο τρίγωνο με τον Ουρανό. Ξαφνικές ευκαιρίες αισθηματικές και οικονομικές εμφανίζονται μπροστά σου ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 5 Οκτωβρίου. Κεραυνοβόλοι έρωτες, νέες φιλίες, καλές επενδύσεις είναι πιθανά σενάρια με αυτή την όψη. Enjoy!

Σκορπιός

Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου αφορά και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους κοντά σε αυτή την ημερομηνία. Αν έχεις γενέθλια αυτές τις ημέρες σίγουρα θα δεις να αλλάζουν οι σχέσεις σου, να μεταμορφώνονται ή και να ολοκληρώνονται. Από όλα τα ζώδιο το δικό σου είναι από το σύμπαν το πιο κατάλληλα εξοπλισμένο για να κάνει βαθιές και μεταμορφωτικές αλλαγές. Τώρα βέβαια, οι αλλαγές αυτές δεν θα ξεκινήσουν από εσένα τον ίδιο αλλά από τους σημαντικούς άλλους στη ζωή σου. Δηλαδή, αν παντρευτείς, αν χωρίσεις, αν κάνεις μια σοβαρή συνεργασία, η πρωτοβουλία δεν θα είναι δική σου αλλά θα είναι του σημαντικού άλλου και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι μια μικρή ανασφάλεια.
Να καλοδεχτείς τις αλλαγές γιατί αυτή η έκλειψη είναι απλά η αρχή. Μέσα στο 2022 θα έχουμε τέσσερις εκλείψεις που θα σε αφορούν και οι τέσσερις καθώς γίνονται στον άξονα Ταύρου Σκορπιού. Οπότε το πάρτι τώρα ξεκινά!
Οι γεννημένοι κοντά στις 6 Νοεμβρίου έχετε τη μοναδική χαρά και τύχη να ζείτε αυτές τις ημέρες να δέχεστε ένα αχνό χαμόγελο από την επιρροή του τριγώνου Αφροδίτης – Ουρανού που μπορεί να φέρει στη ζωή σας έρωτες, τύχη και χρήμα.

Τοξότης

Θέλω να πάρεις μια ανάσα και να ετοιμαστείς για το τελευταίο μακροβούτι της χρονιάς. Σε 15 ημέρες, στις 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει η τελευταία έκλειψη που επηρεάζει άμεσα το δικό σου ζώδιο. Ελπίζω να έχεις κάνει όλα τα κατάλληλα ξεκαθαρίσματα, να καλωσόρισες αλλαγές, να έκλεισες παλιούς κύκλους και να άνοιξες καινούργιους ώστε να προχωρήσεις στη ζωή σου. Τώρα, όσον αφορά στην έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου, σου γίνεται ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να αλλάξεις πράγματα σε έναν ακόμα τομέα: στη διατροφή σου, στο καθημερινό σου πρόγραμμα, στις υποχρεώσεις σου στη δουλειά αλλά και έξω από αυτήν, στις σχέσεις με συναδέλφους σου και τις μεταξύ σας αρμοδιότητες. Μπροστά σε όλα όσα έχεις περάσει και καταφέρει τα τελευταία χρόνια αυτό ίσως να είναι και παιχνιδάκι. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεται γιατί είναι απολύτως απαραίτητο να φροντίσεις τη φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου. Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας και παρά τους πειρασμούς, τους περιορισμούς και τις δυσκολίες αν το κάνεις θα έχεις την καλύτερη ανταμοιβή.

Αιγόκερως

Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου δεν θέλει να δυσκολέψει τη ζωή σου. Θέλει να φέρει χαρά, δημιουργία, θέλει να φέρει ένα παιδάκι στη ζωή σου, αν το επιθυμείς, ή να αλλάξουν κάποια πράγματα σε σχέση με το παιδί που ήδη έχεις. Διανύεις ακόμα μια… βασανισμένη περίοδο καθώς ο Πλούτωνας εξακολουθεί να πιέζει τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας ριζικές αλλαγές. Παράλληλα όμως, οι γεννημένοι κοντά στις 2 Ιανουαρίου έχετε το θαυμάσιο τρίγωνο της Αφροδίτης στο δικό σας ζώδιο με τον Ουρανό στον Ταύρο, όψη που φέρνει ευκαιρίες ερωτικές και οικονομικές. Βέβαια, επειδή είστε το πιο σοβαρό από όλα τα ζώδια θέλετε όλα να τα πάτε αργά και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Έτσι ξεκινάει πάντα ο Αιγόκερως και μετά δεν τον κρατάει τίποτα! Η έκλειψη, λοιπόν, θα είναι η ευκαιρία σου για να βρεις τη χαρά στη ζωή σου. Επίσης μια ερωτική σχέση ετοιμάζεται να γίνει φιλική ή και το αντίθετο!

Υδροχόος

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές! Το τραγούδι αυτό θα γίνει το δικό σου soundrack καθώς θα προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου. Η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου έχει να κάνει με το σπίτι σου είτε ως χώρο είτε ως μέλη οικογένειας. Τι σημαίνει αυτό; Ένα σενάριο είναι ότι μετακομίζεις, ότι φεύγεις από το σπίτι που είσαι για να πας κάπου αλλού. Ότι αγοράζεις σπίτι, ότι πουλάς το σπίτι σου, ότι φτιάχνεις κάτι μέσα στο σπίτι σου. Ότι αλλάζει ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν στο σπίτι. Ή ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσεις οικογενειακές κρίσεις. Όλο αυτό το σκηνικό είναι πιο πιθανό και πιο έντονο για όσους έχετε γεννηθεί κοντά στις 16 Φεβρουαρίου. Τα σενάρια είναι πολλά και διαφορετικά όμως όλα έχουν να κάνουν με τη βάση, το σπίτι και την πατρική οικογένεια. Μην αντισταθείς στις αλλαγές. Όλο το 2022 θα έχει εκλείψεις που θα επηρεάζουν ακριβώς αυτόν τον τομέα του ωροσκοπίου σου. Οπότε, σήκωσε μανίκια και όρμα ειδικά τώρα που ο Κρόνος στο δικό σου ζώδιο απαιτεί κι αυτός ξεκαθαρίσματα.

Ιχθείς

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Υπάρχει μια ακόμα έκλειψη για εφέτος, αυτή στις 4 Δεκεμβρίου που σε επηρεάζει, και από εκεί και πέρα yolo καθώς δεν θα πιέζεσαι από εκλείψεις για αλλαγές και ξεκαθαρίσματα. Τώρα, η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου έχει να κάνει με την καθημερινή σου ζωή, με το μεταφορικό σου μέσον, τα αδέλφια σου, τους γείτονες, την επικοινωνία σου. Τι αλλάζει σε αυτούς τους τομείς; Ποιος κύκλος θα κλείσει; Μήπως αποκτήσεις κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο ή θα χρειαστεί να φτιάξεις αυτό που έχεις; Μήπως θα αποφασίσεις να μιλάς, να ακούς και γενικότερα να επικοινωνείς με έναν διαφορετικό τρόπο; Μήπως θα ξεκινήσεις μικρά ταξίδια που θα φέρουν το κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητα και στη διάθεση σου ή μήπως θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις σου λόγω δουλειάς ή σχέσης;
Γενικά, αυτή δεν είναι μια έκλειψη που θέλει να σε ταράξει, να σε ξεβολέψει και να σε ταρακουνήσει. Ζητάει από εσένα να κλείσεις κύκλους και το ζητάει με έναν ήπιο τρόπο. Να χαρείς αυτές τις ημέρες τον Ήλιο που είναι στον Σκορπιό -όπως και η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Ερμής- γιατί αυτό το ζώδιο σου πάει πολύ και σε βοηθάει να χαρείς περισσότερο τη ζωή.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα