Ένα αγαπημένο μου βιβλίο έχει τον τίτλο “Μην βασανίζεστε για μικροπράγματα γιατί όλα είναι μικροπράγματα.” Την ημέρα που θα καταλάβεις ότι σπαταλάς ενέργεια και ημέρες από την υπέροχη ζωή σου ανησυχώντας για μικροπράγματα (και για… μικροανθρώπους), θα ξεκινήσεις μια νέα καλύτερη ζωή. Εδώ είναι 7 πράγματα για τα οποία χρειάζεται να σταματήσεις να ανησυχείς. Συμπλήρωσε τη λίστα και με δικά σου και στείλτη μας για να τη δημοσιεύσουμε και να ελευθερώσουμε κι άλλους από άχρηστα βαρίδια.

Για όσα θέλουν οι άλλοι από τη δική σου ζωή

Ασφαλώς και θα ακούσεις τη γνώμη των άλλων. Πολλές φορές δίνουν μια διάσταση σε αυτό που σε απασχολεί που δε θα την αντιλαμβανόσουν χωρίς τη βοήθεια τους. Όμως, το να ανησυχείς για το πώς φαίνεσαι στα μάτια τους και για το τι θα ήθελαν εκείνοι από εσένα, είναι μια μεγάλη σπατάλη ενέργειας αλλά και ζωής.

Μόλις καταλάβεις τι θέλεις και τι σε κάνει ευτυχισμένο, αγκάλιασε το, ακολούθησε το και σύντομα θα ανοίξουν και οι αγκαλιές αυτών που θέλεις ή αυτών που δε φαντάζεσαι.

Πόσα κιλά είσαι

Και αυτό σου το λέω εγώ που ζυγιζόμουν δυο φορές την ημέρα. Την ημέρα που δε θα σε καθορίζει το πόσα κιλά θα δείξει η ζυγαριά, θα μπορέσεις να συμπεριφερθείς στο σώμα σου με αγάπη. Μην αφεθείς στο φαγητό και στην νευρική απόλαυση. Αφήσου στην αγάπη για το σώμα σου και για την ποιότητα της ζωής σου.

Επίλεξε σοφά την τροφή σου, σταμάτα το συναισθηματικό φαγητό, βρες την πείνα σου, ασκήσου, νιώσε χαρά και οι ορμόνες θα κυλήσουν τόσο αρμονικά στο σώμα σου που όλα θα γίνουν σχεδόν από μόνα τους.

Πώς ζουν οι άλλοι

Η σύγκριση είναι μια από τους μεγαλύτερους κλέφτες της ενέργειας σου. Μη συγκρίνεις τον τρόπο που ζεις με αυτόν των άλλων ανθρώπων. Είναι διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ζωές, με διαφορετικά χαρίσματα και ελαττώματα και διαφορετικό σκοπό και κάρμα σε αυτή τη ζωή.

Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτή των άλλων. Σύγκρινε τη με όσα μπορεί να καταφέρει ο καλός σου εαυτός και τότε θα μπορέσεις να κάνεις βήματα ή και άλματα εμπρός.

Για την τελειότητα

Να σου πω ένα μυστικό; Είσαι ήδη τέλειος. Ναι, απλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα. Όλοι παλεύουμε με την τελειότητα. Θέλεις να είσαι ο τέλειος γονιός, ο τέλειος σύντροφος, το τέλειο παιδί, ο τέλειος φίλος, ο τέλειος εργαζόμενος. Και όταν δεν τα καταφέρνεις η απογοήτευση κoλλάει επάνω σου σαν γλίτσα.

Να βάζεις τον πήχη ψηλά, να ξεπερνάς τα όρια σου, να γίνεσαι όλο και καλύτερος όμως το κίνητρο σου χρειάζεται να είναι η εξέλιξη σου και η ανακάλυψη των ταλέντων σου και όχι η άπιαστη, αγχωτική τελειότητα.

Για την ηλικία σου

Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο, το να γερνάς είναι προαιρετικό λέει ένα αγαπημένο σλόγκαν. Δεν μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο αλλά μπορείς να αγκαλιάσεις την ηλικία σου και όσα έχεις μάθει, πάθει και καταφέρει αυτά τα χρόνια πάνω στη γη μας. Υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται όλο και καλύτεροι μεγαλώνοντας και το αντίθετο βέβαια.

Εκμεταλλεύσου τα χρόνια που έρχονται για να ζήσεις όπως εσύ θέλεις. Κι αν κάποιος έχει πρόβλημα με τη δική σου ηλικία ξέρεις ασφαλώς ποιο τραγούδι μπορείς να του αφιερώσεις. Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε.

Για όσα δεν μπορείς να ελέγξεις

Αχ, αυτός ο έλεγχος… Αν μπορούσαμε θα ελέγχαμε και το πόσο γρήγορα ή αργά γυρίζει η γη. Πρόκειται για την απόλυτη σπατάλη ενέργειας. Και μάλιστα για μια ανόητη απόλυτη σπατάλη αφού και δεν την ευχαριστιέσαι και κανένα αποτέλεσμα δε βλέπεις τελικά.

Αντί να σπαταλάς ενέργεια προσπαθώντας να ελέγξεις τα πάντα, κάνε το καλύτερο που μπορείς γι’ αυτό που θέλεις να πετύχεις και περίμενε τα αποτελέσματα. Πολλές φορές θα χρειαστεί και υπομονή μέχρι να δεις τα αποτελέσματα αλλά και αυτό είναι μέσα στο ωραίο παιχνίδι της ζωής.

Για το κουτσομπολιό

Σε ένα κόσμο που ασχολείται εντατικά με τις ζωές των άλλων, κάνε τη διαφορά και κάνε ένα βήμα μακριά από το κουτσομπολιό. Ξεκίνα από το να σταματήσεις να κουτσομπολεύεις τον… εαυτό σου. Δε χρειάζεται να ξέρουν πολλοί πολλά. Μπορείς να επικοινωνείς με τους φίλους σου για πιο ουσιώδη πράγματα. Μίλησε για την καλοσύνη αντί για τα λάθη κάποιου, συζήτησε για τη χαρά αντί για τους πόνους σου, δείξε τη γενναιόδωρη και όχι τη μίζερη φύση σου.
Υπάρχει ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής που απαγορεύει σχεδόν να μιλάνε άσχημα για οποιονδήποτε μπροστά του. Που αρνείται όχι μόνο να μεταφέρει αλλά και να ακούσει πληροφορίες για άλλους. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος της εξέλιξης και της επιτυχίας του.

Καθάρισε το εσωτερικό και εξωτερικό σου περιβάλλον από το κουτσομπολιό, ακόμα και από κουτσομπολίστικα sites ή εκπομπές, και θα δεις διαφορά στην ενέργεια, τη διάθεση και τη ζωή σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.