Ένα εκατομμύριο παιδιά συγκεντρώθηκαν έξω από βουδιστικό ναό για να διαλογιστούν για μια ολόκληρη ημέρα για την παγκόσμια ειρήνη πιστεύοντας ακράδαντα ότι όταν τόσοι άνθρωποι διαλογίζονται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τότε ο κόσμος μας θα γίνει, εντέλει, καλύτερος.

Ο μαζικός αυτός διαλογισμός έγινε στον ναό Phra Dhammakaya κοντά στη Μπανγκόνγ στα πλαίσια του V Star children’s project που ξεκίνησε το 2008. Από τότε, κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά συγκεντρώνονται προκειμένου να στείλουν ενέργεια για να θεραπευτούν οι πληγές που έχουμε προκαλέσει στη μητέρα Γη.

Εφέτος τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν έφτασαν το ένα εκατομμύριο!
Πρόκειται για παιδιά που ξεχώρισαν στο σχολείο ή στην κοινότητα τους για τις επιδόσεις και τις δράσεις τους. Για ενενήντα ημέρες εκπλήρωναν καθημερινά δέκα στόχους όπως το να κάνουν αποταμίευση, να βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού, να στρώνουν το κρεβάτι τους.

Όταν προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο με τον διαλογισμό

το κακό είναι ότι βρίσκεσαι σε έναν δύσκολο κόσμο

και το καλό ότι έχεις ήδη ανακαλύψει την πραγματική δύναμη σου. 

Το βασικό όφελος από αυτόν τον διαλογισμό είναι ότι τα παιδιά ξεκινούν να συνειδητοποιούν από μικρή ηλικία ότι υπάρχουν καταστάσεις στον κόσμο που δεν είναι ιδανικές και ότι τα ίδια μπορούν με ενεργούς τρόπους να κάνουν κάτι ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος.
Επιπλέον έτσι δημιουργείται ένα “δίκτυο” στο οποίο μπορούν να μοιραστούν ιστορίες καλοσύνης και ειρήνης.

Εφέτος, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτό βλέπουμε την είδηση σε όλα τα μεγάλα δίκτυα αυτού του κόσμου.

Το να μείνει ένας ενήλικος, πόσο μάλλον ένα παιδί, σε διαλογιστική κατάσταση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο. Και κάθε χρόνο όλο και πιο πολλά παιδιά το καταφέρνουν.

Όμως, τι καταφέρνουμε πραγματικά με τον διαλογισμό;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ. Το να βρίσκεσαι συγκεντρωμένος και χαλαρός στο εδώ και στο τώρα είναι μια αίσθηση που δεν θα τη βρεις σε καμία άλλη δραστηριότητα. Μάλιστα, όταν πολλοί άνθρωποι συγκεντρώσουν την ενέργεια τους σε κάτι συγκεκριμένο τότε υπάρχουν και απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα.

Το εντυπωσιακό και -λογικά- ανεξήγητο επιστημονικά πείραμα, είναι το πείραμα Macharisi.
Το 1993, ο δάσκαλος του υπερβατικού διαλογισμού, Macharisi κάλεσε στην Ουάσινγτον 4.000 δασκάλους γιόγκα οι οποίοι διαλογίζονταν καθημερινά για ένα μήνα, παρουσία επιστημόνων.
Τον συγκεκριμένο μήνα η εγκληματικότητα στην πόλη μειώθηκε κατά 50%.
Από τότε έγιναν και άλλα τέτοια πειράματα με αντίστοιχα καταγεγραμμένα αποτελέσματα.

 

Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν έχει ακόμα εξηγηθεί επιστημονικά πέρα από τη θεωρία ότι όταν ένα άτομο διασπαστεί, τότε και τα άλλα άτομα στα οποία διασπάται, φέρουν την επιρροή ενέργεια του αρχικού ατόμου.

 

Οι σημαντικοί φιλόσοφοι της γιόγκα αναφέρουν ότι αν το 4% του πλανήτη διαλογιστεί, τότε θα λυθούν τα περισσότερα από τα σημαντικά θέματα που βασανίζουν το υπόλοιπο 96% του πλανήτη.

 

Μπορείς να διαβάσεις το “Διαλογισμός: Όλα είναι στο μυαλό σου” πατώντας εδώ.

από την Καίτη Φαρμάκη

Με στοιχεία από το educateinspirechange.org

Μάθε τις 8 ενδείξεις ότι ο οργανισμός σου δεν αντέχει άλλη ζάχαρη, πατώντας εδώ!

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα