Ένα ρολόι… for everybody

Πονοκέφαλος, ζαλάδα, καούρες, βάρος, έλλειψη ενέργειας, φούσκωμα, αδυναμία, εκνευρισμός.
Αν νιώθεις σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας συγκεκριμένα συμπτώματα τότε είναι πολύ πιθανό το σώμα σου να προσπαθεί να επιδιορθώσει ένα συγκεκριμένο όργανο. Ο οργανισμός μας έχει ένα “πρόγραμμα” και κάθε δύο ώρες επιδιορθώνει και ένα διαφορετικό όργανο.
Μάθε τι σημαίνουν τα συμπτώματα, ποια λειτουργία γίνεται πότε και πώς θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να γίνει και πάλι παντοδύναμος!

Αυτές οι ώρες είναι για… everybody, για κάθε σώμα και για κάθε άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα που ζει οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο πάνω στον πλανήτη γη. Η κινέζικη ιατρική μας δίνει τα φώτα της για βοηθήσουμε έναν οργανισμό που συνηθίζουμε να πολεμάμε…

Ώρες αποκατάστασης εσωτερικών οργάνων

 

 • Πνεύμονες: 3-5 π.μ.
 • Παχύ έντερο: 5-7 π.μ.
 • Στομάχι: 7-9 π.μ.
 • Σπλήνα: 9-11 π.μ.
 • Καρδιά: 11 πμ-1 μ.μ.
 • Λεπτό έντερο: 1-3 μ.μ.
 • Ουροδόχος κύστη: 3-5 μ.μ.
 • Νεφρά: 5-7 μ.μ.
 • Περικάρδιο: 7-9 μ.μ.
 • Τριπλός θερμαστής, πάγκρεας, αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες: 9-11 μ.μ.
 • Χοληδόχος κύστη: 11 μ.μ.-1 π.μ.
 • Ηπαρ: 1-3 πμ

Πνεύμονες 3-5 π.μ.

Οι πνεύμονες είναι τα πρώτα όργανα που ο οργανισμός φροντίζει να επισκευάζει και να συντηρεί. Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τις τοξίνες μεταξύ 3-5 το πρωί, γι’ αυτό όταν ξυπνάτε μπορεί να βήχετε.
Η ανισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με βήχα, άσθμα ή χαμηλό ανοσοποιητικό. Οι πνεύμονες σχετίζoνται επίσης συναισθηματικά με τη θλίψη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξυπνάτε κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών εάν νιώθετε θλίψη ή λύπη.

Παχύ έντερο 5-7 π.μ.

Από τις 5-7 πμ είναι η ώρα που επιδιορθώνεται αυτό το όργανο. Ένα υγιές παχύ έντερο χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά, δηλαδή να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες όλο το 24ωρο.

Το πρωί είναι η πιο σημαντική στιγμή για να πιείτε άφθονο νερό προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία όμως είναι η χειρότερη στιγμή για να καταναλώσετε καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι διουρητική και απομακρύνει το νερό από το παχύ έντερο προς τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Το παχύ έντερο έχει να κάνει με την «απελευθέρωση» φυσικά και συναισθηματικά. Τα συμπτώματα δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, ξηρά κόπρανα, δερματικό εξάνθημα και αίσθημα συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.

Το σώμα χρειάζεται νερό το πρωί για να κάνει την επισκευή και τη συντήρηση του παχέος εντέρου. Αυτό βοηθά στη σωστή πέψη, στη διατήρηση του βάρους και την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Αν πίνετε κάθε πρωί καθαρό νερό (ως 900 ml) η υγεία σας θα βελτιωθεί. Αν περιμένετε μέχρι να αφοδεύσετε προτού φάτε το πρωί, είναι επίσης πιο υγιεινό για το παχύ σας έντερο.

Στομάχι 7-9 π.μ.

Μεταξύ 7 – 9 πμ ενεργοποιoύνται η λειτουργία του στομάχου, η πέψη και η καταστροφή των τροφών γι’ αυτό είναι η καλύτερη στιγμή για ένα υγιεινό πρωινό. Ξεκινήστε πίνοντας υγρά (ζεστό νερό ή φρέσκο χυμό λαχανικών) ή τρώγοντας φρέσκα φρούτα που είναι εύπεπτα.

Σε περίπτωση ανισορροπίας, τα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν περιλαμβάνουν παλινδρόμηση οξέος, έλκος στομάχου και κακή αναπνοή.

Σπλήνα 9-11 π.μ.

Από τις 9-11 το πρωί η σπλήνα καθαρίζει. Η σπλήνα εκχυλίζει τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, τα μετασχηματίζει σε ενέργεια και τα μεταφέρει σε άλλα συστήματα οργάνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να υποστηρίξετε την σπλήνα με ένα φλιτζάνι τσάι, με ζεστό νερό ή ένα ελαφρύ σνακ.

Οι ανισορροπίες μπορεί να εμφανιστούν ως χαλαρά κόπρανα, φούσκωμα μετά τα γεύματα, λαχτάρα για γλυκά και χαμηλή ενέργεια.

Καρδιά 11 πμ – 1 μ.μ.

Ο χρόνος επιδιόρθωσης της καρδιάς είναι από 11 πμ ως 1 μμ. Το σώμα σας απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από την καρδιά και μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ταχυκαρδία, έκτακτες συστολές και/ ή φτερουγίσματα. Το 70% των καρδιακών προσβολών συμβαίνουν όταν η καρδιά βρίσκεται σε περίοδο επιδιόρθωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών καλό είναι να χαλαρώσετε, να κοιμηθείτε λίγο και να απολαύσετε το μεσημεριανό γεύμα. Η καρδιά δεν αγαπά την θερμότητα, συναισθηματική και σωματική, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη, το άγχος, την έντονη άσκηση ή οτιδήποτε αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση.

Τα συμπτώματα ανισορροπίας είναι αίσθημα παλμών, δύσπνοια, κρύα χέρια και πόδια και αϋπνία.

Λεπτό έντερο 1 μ.μ. – 3 μ.μ.

Το λεπτό έντερο διαχωρίζει τα διαυγή και θολά υγρά και αντίστοιχα τα μετακινεί στην ουροδόχο κύστη και το παχύ έντερο. Εάν δεν έχετε πιει αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε αφυδατωμένοι κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Όταν υπάρχει ανισορροπία οι καταστάσεις που θα προκύψουν περιλαμβάνουν δυσπεψία, έλκος του δωδεκαδακτύλου, φούσκωμα, εμετό ή αέρια. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως κάνετε λάθος 2 πράγματα:
1. Η διατροφή σας δεν είναι σωστή και το φαγητό που καταναλώνετε δεν είναι εύπεπτο.
2. Η διατροφή σας προκαλεί προβλήματα που σας δημιουργούν άγχος. Μια σωστή διατροφή θα σας βοηθήσει να λύσετε αυτά τα προβλήματα.

Ουροδόχος κύστη 3 μ.μ. – 5 μ.μ.

Αυτή είναι η ώρα της ημέρας, που μπορείτε να αισθανθείτε μια βουτιά σε επίπεδα ενέργειας, ειδικά αν δεν είστε καλά ενυδατωμένοι. Η ουροδόχος κύστη, που αποθηκεύει και εκκρίνει τα ούρα, τρέφεται με αλμυρά τρόφιμα. Οπότε το να φάτε εκείνη την ώρα ένα μπολ με ζωμό σούπας βοηθάει στην ενίσχυση της ουροδόχου κύστης (και του νεφρού).

Όταν είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάψιμο στην ούρηση, μύκητες, ή ακράτεια ούρων.

Νεφρά 5 μ.μ. – 7 μ.μ.

Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την υγιή αναπαραγωγή και ανάπτυξη. Ορισμένες δραστηριότητες που θα τους υποστηρίξουν είναι ένα υγιεινό γεύμα φτιαγμένο με αγάπη όχι πολύ πλούσιο και με λίγο αλάτι που κρατά την ουσία των νεφρών σας ισχυρή.

Όταν ο μεσημβρινός των νεφρών είναι εκτός ισορροπίας, συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν περιλαμβάνουν σεξουαλικές δυσκολίες, πόνο στην πλάτη ή πρόωρη γήρανση των μαλλιών.

Περικάρδιο 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Για να υποστηρίξετε το περικάρδιο, αυτή είναι η στιγμή να κάνετε κάτι απαλό που θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε τον ύπνο σας, όπως διαλογισμό, ελαφρύ τέντωμα, διάβασμα ή… αγκαλιά.

Τριπλός Θερμαστής, Πάγκρεας, Αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες 9μμ – 11μμ

Από τις 9 ως τις 11 μμ τα αιμοφόρα αγγεία επιδιορθώνονται. Η επίδραση αυτής της διαδικασίας στο σώμα είναι πονοκέφαλος κι αδυναμία.

Μήπως έχετε έντονη επιθυμία για γλυκά ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες που μετατρέπονται αμέσως σε ζάχαρη μέσα στον οργανισμό σας;

Αν καταναλώσετε γλυκά κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου ίσως παρατηρήσετε πόνο στη μέση, σύμπτωμα που προέρχεται από τα νεφρά. Τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη και το πάγκρεας αποτελούν μέρη του ίδιου συνόλου.

Αν χρειάζεστε έναν υπνάκο νωρίς το απόγευμα οφείλεται απλώς στο πάγκρεας το οποίο καθοδηγείται από τα νεφρά ώστε να μπορέσει να επιδιορθωθεί.

Χοληδόχος κύστη 11 μ.μ.-1 μ.μ.

Φυσικά, η χοληδόχος κύστη αποθηκεύει και εκκρίνει τη χολή αλλά συναισθηματικά είναι υπεύθυνη για την αυτοεκτίμηση και τη λήψη αποφάσεων.

Αν δεν κοιμάστε αυτή την ώρα καταστρέφετε τα αποθέματα ενέργειας της χοληδόχου κύστης, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε κακή αυτοεκτίμηση, κακή κρίση ή δυσκολία στην πέψη λιπών.

Ήπαρ 1 π.μ. – 3 π.μ.

Ο ρόλος του ήπατος είναι να αποθηκεύει το αίμα για την εμμηνόρροια και να μας βοηθά να λειτουργήσουμε μέσα στην ημέρα.

Αν δεν κοιμάστε αυτή τη στιγμή, μπορεί να γίνει γρήγορα ανεπαρκές, ειδικά αν είστε γυναίκα λόγω της σημασίας του αίματος για εμμηνόρροια. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που είναι σε εμμηνόπαυση. Το ήπαρ συνδέεται συναισθηματικά με τον θυμό και με τη μακροχρόνια δυσαρέσκεια.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα