Ο χάρτης του προσώπου σου σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική

Για τους Κινέζους το πρόσωπο είναι κάτι σαν χάρτης, και κάθε ρυτίδα, ουλή, σημάδι, σπυράκι συνδέεται και με κάποιο ζωτικό όργανο. Κοιτάξου στον καθρέφτη και μάθε όσα ο χάρτης του προσώπου σου λέει για εσένα και για τα θέματα που ενδέχεται να υπάρχουν.

Οι κινέζοι θεραπευτές λένε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό, αυτό αντικατοπτρίζεται άμεσα στο δέρμα του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυτίδες ή τα σπυράκια δεν εμφανίζονται τυχαία. Να, δύο παραδείγματα:
Εάν έχεις μαύρους κύκλους και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, τότε μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι υπάρχει θέμα με τα νεφρά ή με το συκώτι, σύμφωνα με το σύστημα των μεσημβρινών. Μία καλή λύση για να τα φύγει η ένταση από τα δύο αυτά όργανα είναι να πηγαίνεις νωρίς για ύπνο και να ξεκουράζεσαι, ώστε να μπορέσουν να φορτίσουν με ενέργεια.
Το δεύτερο παράδειγμα είναι το μέτωπο: Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική στο μέτωπο αποτυπώνεται η υγεία του νευρικού συστήματος και του λεπτού εντέρου. ‘Ετσι, αν το μέτωπο σου είναι καθαρό από ρυτίδες, λεκέδες, εξανθήματα και δυσχρωμίες, τότε είσαι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Αν από την άλλη έχεις κάτι από τα παραπάνω στο μέτωπο, τότε είναι πολύ πιθανό να είσαι αρκετά αγχωμένος.

Άνω μέρος μετώπου

Πεπτικό σύστημα, κύστη και λεπτό έντερο.
Πολύ πιθανό να μην παίρνεις τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Το σώμα καταβάλει προσπάθεια για την πέψη και γεμίζει τοξίνες. Μείωσε τη ζάχαρη και τα κακά λιπαρά και πιες περισσότερο νερό.
Μπορείς να στραφείς στην επιλογή αντιοξειδωτικών τροφών και ροφημάτων όπως το πράσινο τσάι, το νερό με λεμόνι, τα μούρα και τρόφιμα με βιταμίνη C.

Κάτω μέρος μετώπου και φρύδια

Συνδέεται με τη νοητική λειτουργία. Πολύ πιθανό να μην κοιμάσαι καλά, να έχεις άστατο ωράριο ύπνου, να μην ξεκουράζεσαι, να έχεις άγχος ακόμα και κατάθλιψη.
Προσπάθησε να κοιμάσαι νωρίς, ακόμα και πριν από τις έντεκα το βράδυ, και να χαλαρώνεις κάνοντας π.χ. ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια.

Μύτη

Συνδέεται με την καρδιά και με τη λειτουργία της. Αν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση θα έχεις κάποια ένδειξη -όπως κοκκίνισμα- και στην περιοχή της μύτης. Προσπάθησε να μην καταναλώνεις πικάντικα φαγητά, να μειώσεις τον καφέ και το αλκοόλ. Συμβουλέψου τους ειδικούς για το τι μπορείς να κάνεις.

Ανάμεσα στα φρύδια

Συνδέεται άμεσα με το συκώτι. Πιθανό να καταναλώνεις τόσες λιπαρές τροφές που να επηρεάζεται αρνητικά ο οργανισμός. Ίσως να καταναλώνεις και πολύ, για τα δικά σου δεδομένα, αλκοόλ. Φρόντισε τη δίαιτα σου και ξεκίνησε να προτιμάς πικρά τρόφιμα και ροφήματα ώστε να μπορέσει να “αναπνεύσει” το συκώτι.

Αυτιά

Τα αυτιά συνδέονται με τα νεφρά. Μάλλον δεν πίνεις αρκετό νερό και η διατροφή σου περιλαμβάνει αρκετό καφέ και αλάτι. Μπορείς να επανέλθεις σχετικά σύντομα, αρχικά μειώνοντας την κατανάλωση τους.

Μάγουλα

Συνδέονται με τους πνεύμονες. Άρα προκύπτουν αλλεργίες ή αναπνευστικά θέματα. Αν είσαι καπνιστής, καλό είναι να κόψεις το κάπνισμα, αν δεν είσαι καπνιστής απόφυγε τα μέρη με καπνό. Σε κάθε περίπτωση ξεκίνησε άσκηση ενώ θα βοηθήσει αρκετά και η δραστηριότητα στη φύση και τον καθαρό αέρα.

Στόμα και κέντρο του σαγονιού

Συνδέονται με το στομάχι και με το λεπτό έντερο. Μπορεί η διατροφή σου να είναι φτωχή σε θρεπτικά στοιχεία και να υποφέρεις από δυσκοιλιότητα.
Η λύση βρίσκεται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στις φυτικές ίνες.

Σαγόνι στα πλάγια

Αυτή η περιοχή συνδέεται με τα νεφρά και κυρίως με τα αναπαραγωγικά όργανα. Εκεί εμφανίζονται σπυράκια ή δυσχρωμίες όταν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή ή αν υπερλειτουργούν τα νεφρά λόγω άγχους. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να ρίξεις τους ρυθμούς και να ηρεμήσεις.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια της, τη ρεφλεξολόγο και βιοσυντονίστρια, Μαρία Αντωνίου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.