κείμενο από τον Torkom Saraydarian

Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της εργασίας που γίνεται με χαρά. Ξεκινήστε τη δουλειά σας με χαρά και το μονοπάτι της επιτυχίας θα ανοίξει μπροστά σας. Να επικοινωνείτε με χαρά, να δουλεύετε με χαρά. Να είστε χαρούμενοι σε όλες τις σχέσεις σας και ακόμη και να παρατηρείτε τις αποτυχίες σας με χαρά, σε χαρά.

Κάθε αποτυχία που παρατηρείται σε χαρά αλλάζει σε επιτυχία και νίκη. Τα προβλήματα που παρατηρούνται στη χαρά, διαλύονται. Η χαρά είναι για την Απειροσύνη. Η χαρά είναι για την αμεταβλητότητα. Και η χαρά είναι η μαρτυρία της αφθαρσίας της ανθρώπινης φλόγας.

Στα υψηλότερα επίπεδα του νοητικού πεδίου υπάρχει ένα ενεργειακό κέντρο που μοιάζει με λωτό ή δισκοπότηρο, και ακτινοβολεί πολλά χρώματα όταν είναι σε πλήρη άνθηση.
Η χαρά είναι το άρωμα του δισκοπότηρου, του λωτού. Καθώς τα πέταλα του λωτού ξεδιπλώνονται, η χαρά ακτινοβολείται από τα πέταλα και δίνει σφρίγος στο φυσικό σώμα, μαγνητισμό στο λεπτοφυές σώμα και γαλήνη στο νοητικό σώμα.

Ο λωτός είναι η μόνιμη πηγή χαράς. Καθώς αναπτύσσεται, η χαρά αυξάνεται. Η χαρά δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες. Είναι σαν ένας φάρος, το θεμέλιο του οποίου στηρίζεται στα αιώνια βράχια.
Η ευτυχία είναι αποτέλεσμα των εξωτερικών συνθηκών. Όταν μεταβάλλονται οι ευνοϊκές συνθήκες, η ευτυχία εξαφανίζεται αφήνοντας τη σκοτεινιά της κατάθλιψης.

Η χαρά δεν αλλάζει ποτέ. Αυξάνεται καθώς τα προβλήματα και οι συγκρούσεις αυξάνουν στη ζωή κάποιου. Αυξάνεται παρά τις συνθήκες.

Η χαρά δεν είναι ένα αίσθημα, ούτε είναι ένα συναίσθημα, είναι μια κατάσταση συνειδητότητας, μια κατάσταση που είναι αποταυτισμένη από την κυριαρχία των τριών κατώτερων κόσμων.

Η χαρά δεν είναι απουσία εμποδίων, προβλημάτων και δυσκολιών. Αντίθετα, η χαρά είναι η λάμψη που πηγάζει από κάθε νίκη που έχει κερδίσει ο εσωτερικός άνθρωπος μέσα από αυτά τα εμπόδια. Η χαρά μεγαλώνει στη μάχη, στη σύγκρουση, στην υπηρεσία, στη θυσία. Η πραγματική χαρά δημιουργεί κρίσεις και εντάσεις και τις ξεπερνά. Έτσι μεγαλώνει η χαρά. Η χαρά ξεπερνά όλες τις εχθρότητες, όλες τις αμφιβολίες και χτίζει αμέτρητες γέφυρες ανάμεσα στις καρδιές.

Η χαρά δίνει θάρρος, έμπνευση και όραμα. Καθαρίζει, θεραπεύει και καθαγιάζει.

Torkom Saraydarian 
(The Flame of Beauty, Culture, Love, Joy)

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα