Οι συμβουλές του Yoga girl που έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους

Η Rachel Brathen είναι το Yoga girl των social media με εκατομμύρια followers σε όλο τον κόσμο. Έγινε γνωστή για το #yoga_every_damn_day, αλλά τελικά αγαπήθηκε όταν άρχισε να μιλάει για τη ζωή της, τη δύναμη της, την απόλυτη χαρά που τη χαρακτηρίζει αλλά και το πόσο ευάλωτη αισθάνθηκε απέναντι στον θάνατο της καλύτερης της φίλης, τον πόνο και την απώλεια.
Εδώ, είναι ένα δικό της post που μιλάει για το πώς μπορείς να μην τρελαθείς όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις.

“Εάν περνάς κάποια δύσκολη φάση στη ζωή σου αντιμετωπίζοντας τον πόνο ή εάν απλά θέλεις να έχεις κάποια έξτρα εργαλεία για ισορροπία κι ευτυχία στην εργαλειοθήκη σου, εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές μου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ: Το να μοιράζεσαι το πώς αισθάνεσαι είναι το πιο σημαντικό για την συναισθηματική σου ισορροπία. Ο πόνος μεγαλώνει στο σκοτάδι, οπότε άφησε τον να βγει στο φως. Μίλησε σε φίλους, στην οικογένεια σου ή μίλησε με κάποιον ψυχολόγο. Ανακάλυψα ότι το να δείχνω πόσο χάλια αισθάνομαι, με έκανε τελικά να αισθάνομαι καλύτερα. Επίσης μου υπενθύμιζε ότι δεν είμαι μόνη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Υιοθέτησε τη συνήθεια να γράφεις ημερολόγιο. Το να γράφεις σε χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απελευθερώνεις πράγματα που μπορεί να σε ενοχλούν. Παράλληλα, θα σε βοηθήσει να δεις μια νέα προοπτική στο θέμα που σε απασχολεί. Δες το σαν μια ευκαιρία να σκεφτείς την ημέρα σου με ηρεμία. Άναψε ένα κερί, φτιάξε ένα τσάι και γράψε. Είναι μια υπέροχη νέα συνήθεια.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ: Όταν τα πράγματα αγριεύουν, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε ότι ακόμα και τώρα, η ομορφιά είναι παρούσα στη ζωή μας. Κάνε μια λίστα με δέκα πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη κάθε μέρα. Μπορείς να είναι κάτι απλό, όπως η γεύση του καφέ το πρωί, το κατοικίδιο σου, κάποιος αγαπημένος σου. Η ομορφιά βρίσκεται παντού γύρω μας, μην το ξεχνάς.

ΊΔΡΩΣΕ: Βγες από το κεφάλι σου και μπες στο σώμα σου. Το να κινήσεις το σώμα σου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να καθαρίσει το μυαλό σου ενώ έτσι βοηθάς στο να έρθει η επίγνωση σου στο παρόν. Κάνε συνήθεια το να κινείς το σώμα σου κάθε ημέρα, είτε πρόκειται για τρέξιμο, για γιόγκα, βόλτα με το σκύλο ή για έναν χορό στο σαλόνι σου.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΟΥ: Το να περνάς έστω και πέντε λεπτά το πρωί απλά μένοντας σιωπηλός και επικεντρώνοντας στην αναπνοή σου, μπορεί να αλλάξει όλη την ημέρα σου. Τα περισσότερα από τα προβλήματα μας τα σκεφτόμαστε ξανά και ξανά και τα κάνουμε τεράστια στο μυαλό μας. Αλλά τι συμβαίνει όταν συγκεντρώνεσαι στη σιωπή; Επίτρεψε στον εαυτό σου να υπάρξει και δες τι θα συμβεί.

Θυμήσου ότι είσαι ένα αναπόσπαστο μέρος αυτού του κόσμου
και οτιδήποτε κι αν αισθάνεσαι έχει αξία.
Όλοι αισθανόμαστε τα ίδια πράγματα, απλά όχι την ίδια ώρα.
Ό,τι και αν είσαι είναι αρκετά καλό.”

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα