Πριν από μερικά χρόνια και ενώ είχα ασχοληθεί λίγο περισσότερο με το φενγκ σούι και τους χώρους, έγινε στο σπίτι μου πραγματική γενική εκκαθάριση. Λίγες ημέρες μετά και ενώ το συζήτησα με τη φίλη μου την Έλια, ξεκίνησε η εκκαθάριση και στο δικό της σπίτι. Με γέλια και τρέλα γεμίσαμε 2-3 σακούλες με πράγματα. Τελικά, κάθε φορά που πετάς πράγματα που δε χρειάζεσαι πια, κάτι μέσα σου αναπνέει χαρούμενο.

Χάρισε, δώσε, βγάλε από το σπίτι σου και από τη ζωή σου ό,τι σε βαραίνει
και δώσε νέα ροή και νέα ώθηση στην ενέργεια σου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση “ξεσκονίζουμε” το φενγκ σούι και παίρνουμε από αυτό τη γνώση για αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας, και αντί να μας φορτίζουν θετικά, απομυζούν και όση ενέργεια μας έχει μείνει. Ποια είναι αυτά και γιατί είναι καλό να μην τα έχουμε πια στο σπίτι μας;

Αποξηραμένα, ξερά ή μαραμένα λουλούδια

Όσοι ασχολούνται με το φενγκ σούι ξέρουν ότι χρειάζεται να πετάξεις όποιο φυτό ή λουλούδι δεν έχει ζωή. Τα ξερά, ψεύτικα ή αποξηραμένα λουλούδια συνδέονται με κάθε τι νεκρό, και έτσι καλό να μην τα έχεις στο σπίτι σου.
Όμως όπως σε κάθε κανόνα υπάρχει και μια μικρή εξαίρεση. Αν έχεις το μπουκέτο του γάμου σου και το έχεις συνδέσει με πολύ πολύ καλές αναμνήσεις, τότε να το κρατήσεις. Η αγάπη σου το φορτίζει θετικά και δε χρειάζεται να το πετάξεις. Όμως αν έχεις μέσα σε ένα βιβλίο σου ένα τριαντάφυλλο που σου το είχε δώσει κάποτε κάποιος που σε χώρισε και τον έκλαιγες για μήνες, τότε ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις.
Επίσης μην αφήνεις στα βάζα τα λουλούδια και τα φύλα τους να μαραίνονται και να σαπίζουν. Παίρνουν από την ενέργεια του χώρου άρα και από τη δική σου.

Κάκτοι και φυτά με αιχμηρά φύλλα

Ακριβώς τα ίδια φυτά απεχθάνεται και η οφθαλμίατρος μου για τους τραυματισμούς που προκαλούν στα μάτια των ασθενών της. Το φενγκ σούι πάντως υποστηρίζει ότι τα φυτά με αγκάθια και με “επιθετικά” φύλλα όπως η γιούκα για παράδειγμα, φέρνουν στο χώρο σου άρα και στη ζωή σου δυσκολίες ενώ μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος και απότομος.
Φυσικά και υπάρχει και η εξαίρεση. Αν θέλεις να προστατευθείς από κάποιους γείτονες βάλε στο μπαλκόνι στην κατάλληλη πλευρά ένα τέτοιο φυτό. Ή αν σου έχει χαρίσει κάποιος που αγαπάς πολύ ένα κακτάκι, κράτησε το για λίγο και μετά απομάκρυνε το από το χώρο σου.

Θέλεις να δεις το δέρμα σου απίθανα ενυδατωμένο. Μαθε πώς θα το καταφέρεις κι εσύ! 

Σπασμένα αντικείμενα

Καλό είναι ό,τι χαλάει να το φτιάχνεις άμεσα. Αν δε φτιάχνεται, θα χρειαστεί να το αποχωριστείς. Εκτός από το γεγονός ότι το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι τα σπασμένα αντικείμενα βλάπτουν την ενέργεια του σπιτιού, κάθε φορά που θα τα βλέπεις συνειδητά ή ασυνείδητα θα αισθάνεσαι ένα βάρος, καθώς παίρνεις το μήνυμα ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

Η Κατερίνα κάνει Cryosauna στους -191 και σου λέει για την εμπειρία της 

Δώρισε το δώρο που δε θέλεις

Μεγαλώσαμε ακούγοντας τη φράση “Το δώρο δε δωρίζεται”. Όμως κάτι τέτοιο πολλές φορές σε κάνει να κρατάς πράγματα που δε σου αρέσουν ή δε σε εξυπηρετούν. Καλό είναι όταν κάνεις εσύ ένα δώρο να αποδεσμεύεεσαι από αυτό. Δηλαδή να μη σε απασχολεί το τι θα κάνει ο άλλος με το δώρο που του έκανες. Ένας βουδιστής προτείνει τα δώρα να τα βλέπουμε ως προσφορά σε κάποιον, και όχι σαν κάτι για το οποίο περιμένουμε ευχαριστώ ή ανταπόδοση. Χάρισε ό,τι δεν σου αρέσει. Κάποιος εκεί έξω θα το λατρέψει.

Πράγματα, γύρω μου παντού δικά σου πράγματα

… που τραγουδούσε και η Αννούλα. Κάνε με τα πράγματα που δε θέλεις, ό,τι και με τα δώρα που δεν σου αρέσουν. Βγάλ’ τα από τη ζωή σου. Μην κρατάς ούτε ένα δείγμα από κάτι που σου προκαλεί μόνο θλίψη.
Ακόμα και το στενό τζην που περιμένεις να αδυνατίσεις για να το φορέσεις, τις πιο πολλές φορές σου θυμίζει πόσο απέχεις από την τελειότητα -όπως την έχεις στο μυαλό σου- και αυτό απομυζεί ενέργεια. Κάνε χώρο στο σπίτι σου και τη ζωή σου και το καινούργιο δε θα αργήσει να έρθει.

Διάβασε οπωσδήποτε και για το Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα!

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.