Ο χώρος του σπιτιού σου δε δείχνει μόνο ποιος είσαι. Συχνά συμβάλει σε αυτό. Πώς είναι το σπίτι σου; Πώς το αισθάνεσαι, έχει φυσικό φως, έχει ισορροπία, μπορείς να χαλαρώνεις και να χαίρεσαι μέσα σε αυτό ή μήπως όχι;
Μάθε απλούς τρόπους και τα πέντε στοιχεία με τα οποία θα φέρεις ισορροπία, ροή και θετική ενέργεια στο σπίτι σου.

Ξύλο, νερό, φωτιά, μέταλλο, γη

Αυτά είναι τα πέντε βασικά στοιχεία που σύμφωνα με το feng shui χρειάζεται να υπάρχουν σε ισορροπία στη γη, στο σώμα και στο σπίτι σου ώστε να ρέει η ενέργεια και να είσαι καλά σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Πολύ συχνά κάποιο στοιχείο λείπει από το σπίτι σου ρίχνοντας την ενέργεια, ενώ κάποιο άλλο υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό προκαλώντας εντάσεις, στασιμότητα, έλλειψη η λιμνάζουσα ενέργεια.

Όμως, πώς θα καταλάβεις αν ο χώρος σου είναι ισορροπημένος;

Ο ένας τρόπος είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά και να δεις ποιο στοιχείο υπερτερεί και ποιο λείπει.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, υπάρχει κάποιος που θα σου πει σε τι κατάσταση είναι ο χώρος σου. Αυτός ο κάποιος που σπάνια κάνει λάθος είσαι εσύ, το υποσυνείδητο σου και το πώς αισθάνεσαι στον χώρο.

Ενστικτωδώς πάντα ξέρεις αν ένας χώρος, ένα δωμάτιο, ένα σπίτι είναι καλό για εσένα. Τώρα μπορείς όμως αυτή την πληροφορία να τη φέρεις στο συνειδητό σου.

Κάθισε αναπαυτικά, ακόμα και σε θέση διαλογισμού, σε κάποιο χώρο.
Συγκεντρώσου όσο μπορείς
Κλείσε τα μάτια σου και κάνε έναν κύκλο αναπνοών με εισπνοή, εκπνοή από τη μύτη μέχρι να ησυχάσει όσο περισσότερο γίνεται το μυαλό.
Τώρα, άνοιξε τα μάτια σου και κοίταξε προσεκτικά τον χώρο που βρίσκεσαι.
-Πώς αισθάνεσαι;
-Αισθάνεσαι χαλαρά ή κάτι σε ενοχλεί;
-Αισθάνεσαι τον χώρο ζωντανό και γεμάτο ενέργεια ή μπουχτισμένο με καθόλου ή με λιμνάζουσα ενέργεια;
-Πώς μυρίζει;
-Πώς φαίνεται;
-Τι σε ενοχλεί;
-Τι σε ευχαριστεί που το βλέπεις εκεί;

Κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μετακινήσεις κάποια έπιπλα, να αλλάξεις κουρτίνες ώστε να μπει περισσότερο φυσικό φως και φρέσκος αέρας και να ζωντανέψει ο χώρος σου.
Κάποιες άλλες φορές χρειάζεται κάτι να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις για να έρθει η ισορροπία των πέντε στοιχείων στον χώρο. Τα κατάλληλα στοιχεία στα κατάλληλα σημεία θα βοηθήσουν στο να έρθουν όλα όσα ζητάς στη ζωή σου.

Ξύλο

Το ξύλο αντιπροσωπεύεται από οτιδήποτε έχει να κάνει με βλάστηση. Φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες με φυτά ή θέα στο πράσινο, καλύπτουν την ανάγκη γι’ αυτό το στοιχείο.
Ένα ξύλινο τραπέζι ή μαξιλάρια με βαμβακερό κάλυμμα θα φέρουν αυτή την ενέργεια στον χώρο σου.
Όταν λείπει το στοιχείο του ξύλου, η ζωή σου είναι κολλημένη χωρίς εξελίξεις και ενδιαφέρον και ανάπτυξη. Το υπερβολικό στοιχείο του ξύλου, φέρνει εκρήξεις και τσακωμούς.

Φωτιά

Η φωτιά αντιπροσωπεύεται από την κανονική φωτιά στο τζάκι ή από τα κεριά που μπορεί να ανάβεις. Όμως, μπορεί να είναι και η εικόνα ενός ηλιοβασιλέματος σε έναν πίνακα ή φωτογραφία, ακόμα και μαξιλάρια με leopard-print. Θυμήσου ότι με το να έχεις ζωάκι στο σπίτι σου ενισχύεται το στοιχείο της φωτιάς.
Αν έχει πολύ φωτιά το σπίτι σου, τότε υπάρχουν εκνευρισμός, τσακωμοί, σπασμένα νεύρα, κακός ύπνος και καθόλου ξεκούραση. Η έλλειψη του στοιχείου της φωτιάς φέρνει έλλειψη φιλοδοξίας, χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ μειώνει την όρεξη για ζωή.

Διάβασε ακόμη: Feng Shui: 5 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου σήμερα 

Γη

Το στοιχείο της γης αντιπροσωπεύεται από το χώμα και την πέτρα. Ένας πέτρινος τοίχος στο σαλόνι ή ένα πέτρινο μονοπατάκι στον κήπο ενισχύουν το στοιχείο της γης.
Φωτογραφίες από βουνά ή κεραμικές γλάστρες στον χώρο βοηθούν στο να ενισχυθεί το συγκεκριμένο στοιχείο.
Το στοιχείο της γης βοηθάει στο να έρθει η σταθερότητα στη ζωή σου και να βρεις περισσότερη αρμονία και σταθερότητα στις σχέσεις σου. Αν υπάρχει σε υπερβολή το στοιχείο της γης τότε υπάρχει νωθρότητα και απάθεια.

Μέταλλο

Μήπως έχεις στο σπίτι σου κύπελλα ή μετάλλια από κάποιον αγώνα που συμμετείχες; Αν ναι, με αυτά ενισχύεις το στοιχείο του μετάλλου στον χώρο σου. Όπως και με τα μεταλλικά ή ακόμα καλύτερα τα χάλκινα αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο.
Με το μέταλλο αποκτάς περισσότερα χρήματα, πειθαρχεία αλλά και φινέτσα στη ζωή σου. Με υπερβολικό του στοιχείο του μέταλλου στον χώρο σου υπάρχει εκνευρισμός, παρορμητικότητα, λίγη σκέψη πριν τις πράξεις.

Νερό

Το νερό είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε κάθε χώρο. Το να βάλεις ένα μικρό συντριβάνι στην είσοδο του σπιτιού σου είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσεις ενέργεια και ζωντάνια στο σπίτι και τη ζωή σου αλλά και ηρεμία ή διαίσθηση όταν θα θέλεις να διαλογιστείς. Οι καθρέφτες ενισχύουν το στοιχείο του νερού όπως και οτιδήποτε γυάλινο.
Το να υπάρχει σε υπερβολή το στοιχείο του νερού φέρνει αύξηση του βάρους, σπατάλη και κατάθλιψη.
Με το να είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχει ροή στη ζωή και στα θέματα σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.