Πρόσφατα κυκλοφόρησε το “Αν δεν κάτσω πάνω στη βαλίτσα με όλο μου το βάρος για να κλείσει, τότε σίγουρα κάτι έχω ξεχάσει”. Πάντα για τις διακοπές παίρνουμε είτε περισσότερα είτε λιγότερα από όσα τελικά χρειαζόμαστε.
Η Marie Kondo σου δείχνει τον τρόπο, ό,τι τελικά πάρεις, να το τακτοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάρε ιδέες!

Σε γενικές γραμμές η Marie Kondo συμβουλεύει να κάνουμε με τη βαλίτσα μας ό,τι κάνουμε και με τις ντουλάπες μας.

Δίπλωσε Δίπλωσε Δίπλωσε

Στο βιβλίο της “Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη” αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο πώς να διπλώσεις σωστά το κάθε ρούχο. Στα videos θα καταλάβεις την τεχνική της μέσα σε ένα λεπτό. Δίπλωσε τα πάντα κάθετα και μετά κάνε τα ένα ρολάκι. Έτσι, εξοικονομείς αρκετό χώρο.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μέθοδο Kon Marie, πάτησε εδώ! 

Ζευγάρωσε

Μμμμ, εννοεί τα παρόμοια αντικείμενα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τσαντάκια, ειδικές τσάντες ή πουγκιά. Αφού οργανώσει τα πράγματα κατά κατηγορία, τοποθετεί τα πιο ογκώδη ρολάκια στο κάτω μέρος της βαλίτσας. Ακολουθούν τα μικρότερα σε όγκο ενώ φροντίζει να αφήσει χώρο για παπούτσια και νεσεσέρ. Λέει ότι τα παπούτσια είναι πιο χαρούμενα όταν είναι παρέα. Για τα παπούτσια χρησιμοποιεί κάποιες ειδικές θήκες που θα βρεις παρόμοιες και πάμθηνες σε μεγάλα καταστήματα που έχουν και είδη τακτοποίησης.

Κάνε το τεστ της χαράς

Για κάθε τι που σκέφτεσαι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, κάνε το KonMari τεστ: Άγγιξε το και δες τι θα αισθανθείς. Αν αισθανθείς οτιδήποτε άλλο εκτός από χαρά, άφησε το έξω από τη βαλίτσα σου.

Εκμεταλλεύσου έξυπνα κάθε χώρο

Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις τις κάλτσες σου στο σωστά διπλωμένο σουτιέν σου και να γλυτώσεις λίγο αλλά πολύτιμο χώρο.

Λες τελικά η βαλίτσα των διακοπών να μην θέλει κόπο αλλά απλά τρόπο και λίγη… σοφία στο τι θα επιλέξουμε; 

Αυτό το καλοκαίρι κάνε μια δοκιμή. Ίσως, λίγο από το άγχος της παραγεμισμένης και χαώδους βαλίτσας να εξαφανιστεί.

 

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.