Παλιά αγοράζαμε μεγάλες τηλεοράσεις ή θέλαμε μεγάλες ντουλάπες. Τώρα που καταλάβαμε ότι μπορούμε να ζούμε καλύτερα και ουσιαστικότερα με λιγότερα, ήρθε η ώρα να φτιάξεις στον χώρο σου ένα δωμάτιο, ή μια γωνία, που θα γίνει το “χρυσό σου σημείο”.

Ο κάθε χώρος έχει τη δική του ενέργεια. Και η ενέργεια του εξαρτάται και από εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν χώρο μόνο για εσένα. Εκεί που όταν όλα γύρω σου θα είναι τρελά, εσύ θα επιστρέφεις εκεί, θα κάθεσαι θα κλείνεις τα μάτια σου και θα επιτρέπεις στο νου στο σώμα και την ψυχή σου να συναντηθούν.

Για αρχή, σκέψου ότι είναι καλό να κάνεις τον καθημερινό σου διαλογισμό στο ίδιο σημείο.

Αν μπορείς και την ίδια ώρα, ακόμα καλύτερα για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Με αυτό ως δεδομένο βρες ένα σημείο ή ένα δωμάτιο στο σπίτι σου που εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σκοπό.

Τον βρήκες; Ξεκινάμε, λοιπόν!

Μπορείς να τον βάψεις σε ένα αγαπημένο σου χρώμα. Το ανοιχτό πράσινο είναι καταπληκτικό για να ηρεμήσεις. Καλό είναι να αποφύγεις το κόκκινο ή τα πολύ έντονα χρώματα.

Αν δεν μπορείς να βάψεις, υπάρχουν ταπετσαρίες ή και αυτοκόλλητα που με λίγη προσοχή στην εφαρμογή τους στον τοίχο μπορούν μεταμορφώσουν και τον πιο αδιάφορο χώρο.

Μια εικόνα, ένας πίνακας από ένα τοπίο που αγαπάς, κάνει θαύματα. Μπορείς να βάλεις ένα κάδρο, έναν πίνακα, μια φωτογραφία από ένα βουνό ή από μια παραλία ή θάλασσα.

Σκέψου να βάλεις φωτιστικά στον τοίχο ή αυτοκόλλητα αστεράκια στο ταβάνι, ναι, όπως βάζουμε στα παιδικά δωμάτια. Ποιος είπε ότι δεν έχεις και εσύ ένα εσωτερικό παιδί να φροντίσεις;

Βάλε αναπαυτικά μαξιλάρια ή μια ωραία αναπαυτική πολυθρόνα. Τίποτα όμως, που να κλείνει τον χώρο και να σε κάνει να ασφυκτιάς.

Μπορείς στην πολυθρόνα σου να βάλεις ένα ριχτάρι. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Με μια μικρή έρευνα αγοράς ή με μια βουτιά στα συρτάρια ή στην αποθήκη σου θα βρεις ό,τι ζητάς.

Αν θέλεις να καθαρίσεις ενεργειακά τον χώρο σου μπορείς να πάρεις ένα σπρέι Aura Soma. Είναι κάπως ακριβό όμως κρατάει αρκετό καιρό. Δυο ψεκασμοί στον αέρα είναι αρκετοί για να φύγουν οι βαριές ενέργειες.

Μπορείς να λιβανίζεις. Το λιβάνι είναι από τα πιο ισχυρά καθαριστικά της ενέργειας του χώρου και της αύρας μας.

Μην ξεχάσεις το αλάτι. Μπορείς να βάλεις χοντρό αλάτι σε ένα μπολάκι με λίγο νερό και να το βάλεις σε μια γωνία του χώρου σου μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Μάθε απλούς και πρακτικούς τρόπους για να ξεφορτωθείς την αρνητική ενέργεια, πατώντας εδώ!

Το φασκόμηλο καθαρίζει με εντυπωσιακά αποτελέσματα την ενέργεια του χώρου.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις ένα άρωμα σε κερί που να το αγαπάς και να σε ηρεμεί. Μόλις το βρεις άναψε τηρώντας κάθε μέτρο ασφάλειας στον χώρο σου.

Προσωπικά, αγαπώ τα αρωματικά στικς. Μέχρι να κάνω τον διαλογισμό μου το στικ έχει καεί και έχω γεμίσει ευωδία εσωτερικά και εξωτερικά.

Μπορείς να έχεις στα χέρια σου ένα μάλα. Το μάλα είναι κάτι σαν κομποσκίνι που σε βοηθάει να συγκεντρωθείς ή και να μετράς σε περίπτωση που κάτι θέλεις να επαναλαμβάνεις προκειμένου να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς.

Μάθε τι είναι ακριβώς και τι κάνει, πατώντας εδώ!

Βάλε όμορφα διακοσμητικά. Εγώ έχω έναν Βούδα που μου τον έκαναν δώρο πριν μερικά χρόνια και νιώθω ότι δίνει στον χώρο έξτρα ηρεμία απλά και μόνο με την παρουσία του. Ο συγκεκριμένος κόστισε αρκετά όμως πρόσφατα σε μεγάλο κατάστημα με είδη σπιτιού βρήκα εξίσου όμορφους σε πολύ πολύ καλή τιμή.

Αν έχεις και και ένα φωτιστικό από αλάτι Ιμαλαΐων, τότε έχεις τα πάντα. Το φωτιστικό ή αλάτι Ιμαλαΐων για ρεσό είναι φυσικός ιονιστής και δίνουν ένα φως τόσο απαλό που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να νιώσεις αυτόματα καλύτερα.

Το δώρο που κάνω συχνά στους φίλους μου είναι μια συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων. Είναι καταπληκτική ειδικά αν έχει και χρώματα που αλλάζουν. Έτσι, εκτός από τη μυρωδιά του αγαπημένου σου αιθέριου ελαίου έχεις και ατμόσφαιρα. Θα βρεις σε διάφορες τιμές: από 20 – 60 ευρώ.

Αν κάνεις yoga εκεί είναι ένας πολύ καλός χώρος για να κάνεις και την πρακτική σου στο σπίτι. Με λίγη αφοσίωση, σε λίγο θα κάνεις και τις πιο απαιτητικές για το σώμα σου asana.

Προτίμησε να έχεις σε αυτό το δωμάτιο ή σε αυτόν τον χώρο όσο γίνεται περισσότερα φυσικά υλικά όπως ξύλο ή βαμβερά. Θα σε γειώνουν αποτελεσματικά.

Αν έχεις αγαπημένους κρυστάλλους, μην τους αφήσεις έξω από το “χρυσό σου σημείο”. Αν δεν έχεις και χρειάζεσαι μια μικρή ενημέρωση, μπορείς να πατήσεις εδώ!

Και βέβαια, μην ξεχνάς τη μουσική. Βρες mediation music στο YouTube ή στο Spotify και μόλις ολοκλήρωσες το δικό σου welleness room!

Υ.Γ. Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά ή απλά μπορείς να κάνεις τον διαλογισμό σου καθισμένη σε μια μαξιλάρα με ένα ρεσό να ανάβει κοντά σου. Δεν χρειάζεσαι πολλά για να έρθεις στο κέντρο σου. Η πρόθεση σου είναι το μεγαλύτερο… αξεσουάρ σου και υπερδύναμη σου! 

Με αγάπη
Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα