Η ¨Γέφυρα” είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ασκήσεις της yoga. Έχει διαφορετικές ανάλογα με το πόσο γυμνασμένη ή ευλύγιστη ή έμπειρη είσαι. Το σίγουρο είναι ότι βάζοντας τη “Γέφυρα” στην καθημερινότητα σου τα οφέλη είναι πιο πολλά από όσα φαντάζεσαι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απλώσεις το στρωματάκι σου και να κάνεις μια δυο απλές ασκήσεις στο σπίτι ακόμα κι αν έχεις μόνο λίγα λεπτά ή λίγη όρεξη. Μπορείς να κάνεις την πανεύκολη άσκηση με τα πόδια στον τοίχο και μετά να κάνεις τη Γέφυρα.

Καθώς στη Γέφυρα ο κορμός είναι πιο ψηλά από το κεφάλι, αυτή η άσκηση ανήκει στις ανάστροφες asana. Και τα οφέλη είναι πολλά με αυτές τις στάσεις.
Δυναμώνει ο κορμός, ξεμπλοκάρει ο λαιμός, χαίρεται ο θυροειδής, αιματώνεται ο εγκέφαλος, μειώνονται οι πονοκέφαλοι, ρυθμίζονται οι ορμόνες, ανοίγουν το στέρνο, η καρδιά και η λεκάνη.
Αν δεν μπορείς να κάνεις τις πιο απαιτητικές ανάστροφες, στις οποίες στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω, δοκίμασε τη Γέφυρα ή το Κεράκι. Θα σε βοηθήσουν να έχεις όλα τα παραπάνω οφέλη ενώ σταδιακά με την εξάσκηση θα τα καταφέρνεις όλο και καλύτερα.

Ο σωστός αλλά και λάθος τρόπος για να κάνεις Γέφυρα περιγράφονται πολύ κατανοητά στο video.
Σε γενικές γραμμές, ξαπλώνεις και ευθυγραμμίζεις τα πόδια σου με τα κόκαλα της λεκάνης και τα ανοίγεις στο άνοιγμα των γοφών σου. Τα πέλματα βλέπουν ελαφρώς προς τα μέσα και κρατάς τα γόνατα ώστε να μην ανοίξουν. Ελέγχεις τη λεκάνη σου, τα γόνατα και τον λαιμό σου.

Σηκώνεις τη λεκάνη σου κρατώντας τα γόνατα στη σωστή απόσταση. “Ρολάρεις” τους ώμους σου προς τα μέσα. Αν θέλεις, όταν σηκώσεις πλάτη και λεκάνη από το έδαφφος, μπορείς και να σταυρώσεις τα δάχτυλα των χεριών σου κάτω από τους γοφούς σου. Σε αυτό το σημείο σφίγγεις τους μύες σου και ελέγχεις έτσι το σώμα σου ώστε να κρατήσεις τη σωστή θέση.

Είναι μια asana που μπορεί να σε βοηθήσει και στο σεξ καθώς δεν ρυθμίζονται μόνο οι ορμόνες αλλά σφίγγουν και δυναμώνουν οι μύες της πυέλου, χαρίζοντας σου περισσότερη απόλαυση.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.