Δεν υπάρχει -σχεδόν- κανένας καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς την ημέρα σου από ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Είναι σαν να κάνεις ένα ντους στα εσωτερικά σου όργανα για να ξεκινήσει καλά και δυνατά η ημέρα σου. Μόνο που χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια βήματα για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ίσως η γεύση του να μην σε ξετρελαίνει όμως η αλήθεια είναι ότι δεν θα δυσκολευτείς να τη συνηθίσεις. Επιπλέον το νερό είναι, ως ποσότητα, πολύ περισσότερο από το λεμόνι στο ποτήρι, οπότε η ξινή γεύση μάλλον δεν πρόκειται να σε ταράξει και τόσο πολύ. Μετά από μία δύο ημέρες θα έχεις συνηθίσει τη γεύση, θα έχεις αγαπήσει την αίσθηση του να κάνεις κάτι καλό για τον οργανισμό σου και δεν θα υπάρχει λόγος να μην το κάνεις κάθε μα κάθε πρωί.

Πώς θα το φτιάξεις

-Καλό είναι να έχεις βιολογικά λεμόνια ή λεμόνια από κήπο, ειδικά αν θέλεις να βάλεις και μία ολόκληρη φέτα λεμονιού μέσα στο νερό. Διαφορετικά και τα συμβατικά λεμόνια είναι μία χαρά.

-Καλό είναι να βράσεις νερό σε μπρίκι ή σε βραστήρα και να το αφήσεις στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Μετά προσθέτεις το χυμό από μισό λεμόνι ή και παραπάνω αν θέλεις.

-Καλό είναι να πιεις το νερό με λεμόνι με ένα καλαμάκι για να μην υπάρξουν θέματα με το σμάλτο των δοντιών.

-Και καλό είναι, για τον ίδιο λόγο, να πιεις λίγο νερό ή να ξεπλύνεις το στόμα σου αμέσως μετά και να μην πλύνεις τα δόντια σου για μία ώρα περίπου.

Γιατί να το πιεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να τρως και να πίνεις ό,τι θέλεις

και να περιμένεις ότι το χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί θα σε αποτοξινώσει ή θα σε αδυνατίσει.

Όμως, στα πλαίσια της φροντίδας προς το σώμα σου, μπορείς να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνεις βιταμίνη C που κάνει παντού καλό.

  • Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθάει σε κάποιο βαθμό στο να εξισορροπήσεις το ph του οργανισμού σου. Αν και το λεμόνι είναι όξινο, μπαίνοντας στον οργανισμό γίνεται αλκαλικό και βοηθάει στο να γίνει το σώμα περισσότερο αλκαλικό άρα λιγότερο επιρρεπές σε ασθένειες και φλεγμονές.
  • ”Ξυπνάει” το συκώτι και έτσι οι τοξίνες αποβάλλονται πιο εντατικά. Εδώ είναι σημαντική η συμβολή του αρκετού νερού το οποίο παρασύρει τις τοξίνες.
  • Βοηθάει στο να πονάνε λιγότερο τα γόνατα και οι αρθρώσεις.
  • Καθώς το λεμόνι είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, έχεις μια έξτρα βοήθεια για να αντιμετωπίσης το κρύωμα και για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου.
  • Το χλιαρό νερό με λεμόνι ανακουφίζει ικανοποιητικά αν νιώθεις φούσκωμα στην κοιλιά ή στο στομάχι.
  • Βοηθάει αποτελεσματικά στην ακμή και γενικότερα στην καλή κατάσταση του δέρματος, ακόμα και στις ρυτίδες. Η βιταμίνη C κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα.
  • Μετά από άσκηση, ο χυμός λεμονιού βοηθάει στην αναπλήρωση των αλάτων στον οργανισμό.
  • Εξαιτίας των αιθέριων ελαίων στη φλούδα του, μπορεί η μυρωδιά του λεμονιού να σε ξυπνήσει και να βελτιώσει αποτελεσματικά τη διάθεση σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(4) Σχόλια

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.