από την Καίτη Φαρμάκη

Τον Απρίλιο το αποφάσισα! Θα έδιωχνα έναν σπίλο, μια ελιά, που είχα στην πλάτη και με ενοχλούσε αισθητικά. Τελικά, έβγαλα τρεις. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα.

Πριν από 3 χρόνια είχα πάει στην aesthetic medicine doctor Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου για να δει μια ελιά που είχα στην πλάτη και ήθελα να την αφαιρέσω.

Η εξέταση

Η συγκεκριμένη ελιά δεν είχε πιθανότητα να είναι “κακή” ή επίφοβη για την υγεία μου, όπως μου είπε η γιατρός μετά την εξέταση. Ήταν όμως άσχημη. Όχι τόσο άσχημη ώστε να θέλω να την κρύβω αλλά δεν ήταν και ό,τι πιο όμορφο έχουν αντικρύσει τα μάτια σου σε μια γυναικεία πλάτη.

Η ελιά αυτή είναι κάτι σαν οικογενειακή κληρονομιά. Την έχει ο μπαμπάς μου, ίσως και ο αδελφός μου αλλά δεν φοράει… εξώπλατα για να τον τσεκάρω.

 

Θυμάμαι τον Πέτρο Κωστόπουλο στο διάδρομο του Nirto Radio να μου λέει “Τι τη θέλεις; Πήγαινε να την εξετάσεις και να τη βγάλεις”. Και από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια…

Πριν από 3 χρόνια μαθαίνω ότι δεν είναι μια επίφοβη ελιά και αποφασίζω ότι θα την αφαιρέσω άμεσα! Πέρασαν μόνο… 33 μήνες για να το βάλω στο πρόγραμμα μου.

Εντωμεταξύ, λίγους μήνες νωρίτερα είχε πάει στο Medi Laser Clinic η φίλη μου Χ. με τον 18χρονο γιο της για να αφαιρέσει σπίλους που είχε στο πρόσωπο και που του αφαιρούσαν κάτι από την αυτοπεποίθηση και τη νεανική ορμή του.
Έτσι, είχα και μια απόδειξη για το αποτέλεσμα και μάλιστα στο πρόσωπο κάποιου κοντινού μου ανθρώπου.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να αφαιρέσεις έναν σπίλο. Ρώτησα στο Νοσοκομείο Συγγρού, τον δερματολόγο στο ταμείο μου και σε ένα ακόμα κέντρο. Τελικά αποφάσισα ότι το Medi Laser Clinic και η τεχνική του ήταν η καλύτερη για εμένα.

Η διαδικασία

Όταν αποφάσισα να πάω η διαδικασία ήταν απλή. Η dr Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου την αφαίρεσε με λέηζερ. Λίγη κρέμα για τοπική αναισθησία πριν και δεν αισθάνθηκα κάτι πέρα από ένα πολύ μικρό κάψιμο. Ναι, μύριζε καμένο και από ό,τι μου είπε η γιατρός την εποχή που κάνουν αρκετές αφαιρέσεις σπίλων αυτή είναι μια μυρωδιά που τη συνηθίζουν πια.

Για τις επόμενες ημέρες όταν έκανα μπάνιο θα σκούπιζα πολύ προσεκτικά την περιοχή ώστε να μην μείνει υγρασία. Για λίγες ημέρες έβαζα ένα επουλωτικό σπρέι και για τις κάποιες εβδομάδες μια αναπλαστική κρέμα ακριβώς στη περιοχή.

Ένιωσα τόσο καλά, και αισθητικά και οικονομικά, που αποφάσισα να βγάλω δυο σπίλους ακόμη. Δεν ήταν τόσο εμφανείς όσο ο πρώτος αλλά υπήρχαν και αυτοί στο σώμα μου. Τους αφαίρεσα ακολουθώντας ακριβώς αυτή τη διαδικασία.

Εντωμεταξύ, όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη που το αποφάσισα και πέταξα από επάνω μου κάτι που με ενοχλούσε.

Η τιμή

Η τιμή ήταν κάτι παραπάνω από λογική και καλή. Και να σκεφτείς ότι έκανα τη διαδικασία σε νόμιμο ιατρείο και με γιατρό ακολουθώντας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχοντας όλες τις σωστές οδηγίες.

Πριν από 4 χρόνια σε ένα άλλο κέντρο αφαίρεσα με λέηζερ μια μυρμηγκιά και πλήρωσα τόσα πολλά χρήματα που ακόμα κλαίω. Γι΄ αυτό χρειάζεται να κάνεις μια μικρή έρευνα, επιστημονική, ιατρική και οικονομική, προτού πάρεις μια απόφαση.

Και επειδή τίποτα δεν υπάρχει ή δεν εμφανίζεται στο σώμα μας τυχαία, διάβασε κι αυτό:

 

Από το βιβλίο “Ρέικι για κοινές παθήσεις” της Mari Hall εκδόσεις Αλκυών.

Μπορείς να βρεις το βιβλίο πατώντας εδώ

 

Κρεατοελιές
Συναισθηματικά αίτια
Οι κρεατοελιές θεωρούνται ως πνευματική στασιμότητα που σημαίνει αντιπάθεια του εαυτού σας. Δεν μπορείτε να δείτε την ομορφιά σας. Ίσως δεν έχετε συγχωρήσει τον εαυτό σας για κάποια ιστορία του παρελθόντος και, ως αποτέλεσμα, να θεωρείτε τον εαυτό σας άσχημο.

Έτσι κι αλλιώς το να έχεις οτιδήποτε στο δέρμα σου, χρήζει εξέτασης. Ο γιατρός θα σου πει τι είναι, πώς μπορεί να εξελιχθεί και τι μπορείς να κάνεις γι΄ αυτό. Οι δικοί μου σπίλοι αφαιρέθηκαν για αισθητικούς λόγους αλλά αυτό το έμαθα μόνο μετά την εξέταση.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.