Σημάδια ότι γνώρισες κάποιον από την ίδια ψυχική ομάδα

Αρκετά χρόνια πριν βρέθηκα σε ένα σεμινάριο στο οποίο ο Eric, μίλησε για το πού βρίσκονται οι ψυχές πριν ενσαρκωθούν στη γη και πώς συμβαίνει η ενσάρκωση τους. Σχεδόν ταυτόχρονα και τυχαία, διάβασα και “Τα ιερά συμβόλαια” της Carolyn Myss, που περιέγραφε την όλη διαδικασία κάπως πιο αναλυτικά. Από τότε σχεδόν μυρίζομαι τους ανθρώπους μου.
Δες εδώ κάποια σημάδια για να αντιληφθείς ότι συνάντησες κάποιον από την ψυχική σου ομάδα.
Και να θυμάσαι ότι αυτό δε σημαίνει μόνο χαρά και ευτυχία…

Σε γενικές γραμμές όλοι είμαστε ψυχές που συνατηθήκαμε στη λεγόμενη “Πηγή”. Εκεί καταστρώσαμε το σχέδιο της ζωής μας, τα μαθήματα που θέλαμε να πάρουμε, το πότε θα έρθουμε στη γη αλλά και το πότε θα φύγουμε –ναι, εμείς το καθορίσαμε και αυτό-.

Στις εμπειρίες που έχουμε σχεδιάσει να πάρουμε, χρειαζόμαστε βοηθούς. Κάποιοι λοιπόν, από την ίδια ψυχική ομάδα, συμφωνούν να μας βοηθήσουν, όπως συμφωνούμε και εμείς να βοηθήσουμε εκείνους ή άλλους στις δικές τους εμπειρίες. Και η περιπέτεια ξεκινάει…

Τί συμβαίνει όταν συναντιέστε;

Επειδή είστε οικογένεια και όχι απλά γνωστοί, νιώθεις άμεσα ένα αίσθημα οικειότητας. Ξέρεις κάποιον για λίγες ημέρες και είναι σαν να γνωρίζεστε μία ολόκληρη ζωή.

Με κάποιους έχεις ίδια μάτια, ίδια φωνή ή παρόμοιο παρουσιαστικό. Συχνά οι άλλοι σας περνάνε για συγγενείς, ζευγάρι ή φίλους χρόνια.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο με το συγκεκριμένο άτομο.

Δίπλα του πολλές φορές δεν έχεις την αίσθηση του χρόνου. Άλλωστε ποτέ δε σε νοιάζει η ώρα όταν είσαι με κάποιον που κάνετε κάτι σπουδαίο μαζί.

  • Μία σημαντική ένδειξη, είναι ότι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που δίνεις και στην ενέργεια που παίρνεις. Κανείς δεν “εκμεταλλεύεται” κανέναν σε αυτή τη σχέση.

Γιατί συναντηθήκατε

-Τα “αδέλφια” σου θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την κατάσταση που περνάς καλύτερα, γιατί την έχουν περάσει ήδη.

-Σε βοηθούν να καταλάβεις το νόημα πίσω από όλα όσα συμβαίνουν.

-Σε βοηθάνε να κάνεις τις αδυναμίες σου, δύναμη.

-Για να ανακαλύψεις την κρυμμένη σου δύναμη, χρειάζεται να ξεπεράσεις κάποια εμπόδια. Εμπόδια που  κάποιες φορές σου βάζουν εκείνοι.

-Σου βγάζουν τον καλό σου, διασκεδαστικό, συμπονετικό, όμορφο αλλά και σοφό εαυτό ιδίως τη στιγμή που το είχες ξεχάσει ή που το είχες περισσότερο ανάγκη.

-Σε αυτούς βρίσκεις την υπομονή, τη συμπόνοια και την κατανόηση που χρειάζεται να έχεις στη ζωή σου για να ξεπεράσεις μία κατάσταση και να προχωρήσεις.

-Δουλεύετε μαζί για να φέρετε στο φως νέες ιδέες και οράματα. Συναντηθήκατε για να δουλέψετε παρέα για έναν κοινό σκοπό που θα κάνει καλύτερη τη ζωή πολλών. Γιατί πέρα από τα προσωπικά συμβόλαια υπάρχουν και τα αυτά που στόχο έχουν να ενωθούν οι δυνάμεις για το γενικό καλό και την εξέλιξη.

Η συγχρονικότητα και άλλες ιστορίες

Πολλές φορές είναι η συγχρονικότητα που παίρνει τα ηνία, κάνει τα δικά της και φροντίζει να συναντηθείς με συγκεκριμένους ανθρώπους, σε συγκεκριμένη στιγμή και για συγκεκριμένο… “έργο”.

Θυμήσου ότι οι πιο κοντινές μας ψυχές είναι και αυτές που έχουν συμφωνήσει, με δική μας προτροπή, να μας δώσουν τα πιο σημαντικά μαθήματα. Συνήθως τα σημαντικά μαθήματα είναι αυτά που μας κάνουν να εξελιχθούμε. Και εξέλιξη χωρίς πόνο ειδικά στα πρώτα στάδια, δε γίνεται.

Δεν είναι ανάγκη να αναγνωριστείτε αμέσως. Κάποιες φορές συμβαίνει μέσα σε δευτερόλεπτα και κάποιες άλλες χρειάζεται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορεί να εντείνουν την αίσθηση οικειότητας, ταύτισης και σκοπού.

Θυμάμαι όταν πήγα – γύρω στα 20 μου- στο σπίτι μίας φίλης, ανακαλύψαμε ότι είχαμε αγοράσει τις ίδιες κουρτίνες. Ήταν πράσινες με ελεφαντάκια, δεν τις έλεγες σε καμία περίπτωση συνηθισμένες για να τις έχουν επιλέξει πολλοί. Τώρα θα με ρωτήσεις, μα καλά από τις κουρτίνες το κατάλαβες; Ναι, και από αυτό. Με εκείνη τη φίλη κάναμε παρέα για ένα διάστημα, πήραμε η κάθε μία το μάθημα της και από τότε σχεδόν χαθήκαμε.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι με τη φίλη μου αστρολόγο Εβίτα Ζαχαριάδου που συμβαίνουν τα εξής: Είναι Αιγόκερως με ωροσκόπο Σκορπιό, με Ήλιο στο 4ο κι εγώ Σκορπιός με ωροσκόπο Αιγόκερω και Ήλιο στο 10ο. Επιπλέον εκείνη είναι Ζαχαριάδου ενώ εγώ είμαι… Φαρμάκη. Η πολικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Και θα με ξαναρωτήσεις, από εκεί το καταλαβαίνεις; Και θα απαντήσω και πάλι: Ναι, και από εκεί.

  • Ψάξε να βρεις τα δικά σου σημάδια, αυτά που σε ενώνουν με αόρατες κλωστές με τα “αδέλφια” σου.

Να ξέρεις ότι υπάρχει και η ελεύθερη βούληση η οποία μπορεί να αλλάξει το εύρος των εμπειριών που θα πάρεις. Μπορεί να κάνεις περισσότερα ή λιγότερα από αυτά για τα οποία έχεις έρθει στη γη. Άρα από ένα σημείο και έπειτα εσύ αποφασίζεις αν και πόσο θέλεις να εξελιχθείς.

Η πλάνη

Και όπως σε ιστορία, έτσι και εδώ, υπάρχει ο κακός λύκος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει τη μορφή της πλάνης.

Πολλές φορές θέλεις τόσο να πιστέψεις ότι έχεις ένα δρόμο να διανύσεις με κάποιον συγκεκριμένο, και επιμένεις τόσο πολύ, που ξεχνάς τον πραγματικό σου σκοπό. Έτσι, χάνεις ενέργεια, χρόνο, ισχύ, πίστη, αυτοπεποίθηση.
Επιπλέον, δεν αναγνωρίζεις τα σημάδια για τους σωστούς ανθρώπους που έρχονται στη ζωή σου εκείνη την περίοδο.
Προσπάθησε να βγεις από την πλάνη, να μην παρασύρεσαι από τον μη εαυτό σου, ανακάλυψε εκ νέου τον εαυτό σου, δούλεψε, εξελίξου και πάρε τις εμπειρίες που χρειάζεσαι από αυτή τη ζωή χωρίς προσκόλληση.

  • Επίτρεψε στους ανθρώπους να έρχονται αλλά και να φεύγουν από τη ζωή σου. Είναι και τα δύο εξίσου σημαντικά στην εξέλιξη σου και για το σχέδιο σου.

Από την Καίτη Φαρμάκη


To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.