και τη χειροκροτούμε χωρίς τέλος

Η Alexandra Grant ίσως να είναι από τις πιο πολυσηζητημένες γυναίκες στον κόσμο αυτό το διάστημα. Δεν φτάνει που δεν είναι 20άρα με αναλογίες μοντέλου και παρόλα αυτά είναι ζευγάρι με τον Keanu Reeves που την κοιτάει στα μάτια, τολμάει να μην βάφει και τα μαλλιά της!
Σε μια ανάρτηση της στο instagram με λίγα λόγια και με ένα screenshot τα είπε όλα, τουλάχιστον για τα γκρίζα μαλλιά της.

“Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά ειδικά για τις έγχρωμες γυναίκες…

Τα μαλλιά μου γκριζάρισαν αρκετά νωρίς στα 20 και τότε τα έβαψα σε κάθε χρώμα. Τα έβαφα μέχρι που δεν μπορούσα να αντέξω άλλο την τοξικότητα από τις βαφές. Στα 30 μου άφησα τα μαλλιά μου να γίνουν ανοιχτά.

Αγαπώ και υποστηρίζω κάθε γυναίκα κάθε χρώματος που μπορεί να επιλέξει πώς θέλει να φαίνεται σε κάθε ηλικία ανεξάρτητα από το τι επιβάλουν τα πρότυπα ομορφιάς.
Αλλά/και αν οι γυναίκες κάνουν κακό στην υγεία τους ας συζητήσουμε γι’ αυτά τα… πρότυπα ομορφιάς.
Αγάπη σε όλες τις γυναίκες.”

Στο ίδιο post υπήρχε ένα screenshot από άρθρο του Newsweek που δημοσίευε τα αποτελέσματα έρευνας που συνδέουν τη μόνιμη χρήση βαφής μαλλιών, χημικών και ισιωτικών με τον καρκίνο του μαστού.

Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 46.709 γυναίκες σε ηλικίες 35-74 οι ερευνητές βρήκαν ότι ένα ποσοστό της καρκινογέννεσης στον μαστό συνδέεται με τη χρήση βαφής, χημικών και ισιωτικών για τα μαλλιά. Μάλιστα το ποσοστό είναι ανησυχητικά μεγαλύτερο στις έγχρωμες γυναίκες.

Η Alexandra Grant έχει φωνή, άποψη και, πλέον, ένα μεγάλο κοινό ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει τις απόψεις της.

Κι εάν η άποψη της μπορεί να κάνει εμάς τις γυναίκες να δεχτούμε και τελικά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι, τότε την ευχαριστούμε πολύ!

Δεν ξέρω αν θα σταματήσω να βάφω τα μαλλιά μου τα επόμενα 30 χρόνια -τουλάχιστον- αλλά όποια γυναίκα πιέζεται δεν χρειάζεται να νιώθει “υποχρεωμένη” να το κάνει.

Alexandra, σε ευχαριστούμε και χαιρετίσματα στον Keanu!

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα