Ο έρωτας δεν είναι τρέλα. Είναι χημεία

Λένε ότι μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα ξέρεις αν θα κάνεις σχέση με κάποιον ή όχι. Τελικά δεν έχουν άδικο. Με το που συναντιούνται δυο άνθρωποι οι αισθήσεις ξεκινούν την… κατασκοπία. Πώς είναι, πώς μυρίζει, θα κάνει καλά παιδιά; Και όλα αυτά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή όσο διαρκεί το πρώτο φιλί. Μάθε τα πάντα για τη… μύτη σου -και όχι μόνο-  και τον ρόλο της στις επιλογές σου.

Οι άνδρες “τρώνε με τα μάτια”

Μάλλον δε φταίνε που κοιτάζουν περισσότερο από τις γυναίκες. Έτσι σχεδιάστηκαν. Οι άνδρες έχουν 25% περισσότερους νευρώνες που αφορούν στην όραση. Οπότε είναι επόμενο η ψήφος της όρασης να μετράει λίγο περισσότερο από τις άλλες όταν επιλέγουν σύντροφο.
Πάντως και οι γυναίκες και οι άνδρες έλκονται συνειδητά ή ασυνείδητα από χαρακτηριστικά που δηλώνουν υγεία, σεξουαλικότητα και γονιμότητα: Υγιή μαλλιά, καλές αναλογίες, ωραία δόντια, καθαρό δέρμα, λαμπερά μάτια.

Η μύτη της ξέρει…

Και αν οι άνδρες βλέπουν, οι γυναίκες μυρίζουν! Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν την ιστοσυμβατότητα των μορίων (πςςςςς) μέσα σε δευτερόλεπτα και να καταλάβουν αν κάποιος είναι συμβατός μαζί τους ή όχι. Το MHC που πιάνουν στον αέρα οι γυναίκες, είναι πρωτεΐνες που συνθέτουν το ανοσοποιητικό του κάθε ανθρώπου. Έτσι, χωρίς εξετάσεις στα εργαστήρια, απλά και μόνο με την όσφρηση τους, παίρνουν όποια πληροφορία χρειάζονται. Πάντως και αυτή η ικανότητα κάτι εξυπηρετεί: Οι γυναίκες μυρίζοντας ξέρουν αν το ανοσοποιητικό του άντρα απέναντί τους είναι το κατάλληλο για να κάνει παιδιά μαζί του. Έτσι, επιλέγουν άνδρες με συμπληρωματικό ανοσοποιητικό ώστε τα παιδιά τους να καλύπτονται περισσότερο απέναντι στις ασθένειες.

Φερομόνη, αγάπη μου

Και ενώ μάτια και μύτη έχουν πάρει φωτιά, άνδρες και γυναίκες “σέρνονται” από τις φερομόνες. Οι φερομόνες είναι οι περίφημες ορμόνες της ερωτικής έλξης. Είναι άοσμες και ο “ανιχνευτής” τους βρίσκεται στη μύτη. Οι άνδρες “αισθάνονται” την ωορρηξία, οι γυναίκες τη δύναμη του άνδρα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μίλα μου

Και στο παιχνίδι της έλξης αλλά και της επιλογής, μπαίνει και η ακοή. Η φωνή παίζει το ρόλο της στην ερωτική έλξη. Είναι φυσικό οι άνδρες να έλκονται από πιο λεπτές γυναικείες φωνές -ναι, αυτές που λίγα χρόνια μετά θα τους εκνευρίζουν-, ενώ οι γυναίκες θυμούνται πολύ καλύτερα κάποιον άνδρα που η φωνή του είναι βαριά ή έστω επιβλητική.

Δείξε μου τι κρατάς

Ούτε η αφή μένει έξω από το παιχνίδι. Προτού μιλήσεις με κάποιον έχεις ήδη άποψη γι΄αυτόν και η άποψη αυτή έχει να κάνει με το τι κρατάς τη συγκεκριμένη στιγμή στο χέρι σου.
Αν κρατάς ένα ποτήρι με κάτι κρύο είναι πολύ πιθανόν να έχεις μια πιο ψύχραιμη αντίδραση απέναντί του ή να τον θεωρήσεις απλά κουλ. Αν κρατάς μια κούπα με κάτι ζεστό, θα ανταποκριθείς πιο θερμά απέναντι του και θα τον χαρακτηρίσεις ακόμα και πιο γενναιόδωρο. Επίσης το να κάθεσαι σε έναν καναπέ σε ένα ζεστό περιβάλλον θα σε κάνει να είσαι πιο ανοιχτός απέναντι σε έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίζεις, από το να κάθεσαι σε ένα σκαμπό.

Φίλα με ακόμα

Τα κακά, ή και καλά νέα αφού γλυτώνουμε χρόνο, είναι ότι το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών δεν προχωράνε σε μια σχέση όταν θεωρούν ότι το πρώτο φιλί δεν είναι καλό. Και είναι λογικό. Το φιλί είναι ένας συνδυασμός από γεύση, όσφρηση, αφή, ακοή, όραση. Το καλό νέο είναι ότι όταν περάσεις με επιτυχία το τεστ του πρώτου φιλιού, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει η σχέση και να υπάρξουν πολλά καλά φιλιά στη συνέχεια.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.