Τίποτα πραγματικά καλό δεν θα χαλάσει. Τα υπόλοιπα όμως…

Παραδοσιακά η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομάζεται “Πανσέληνος του Λύκου” ακριβώς επειδή κάνει πάντα τόσο κρύο και επειδή συνήθως υπάρχει τόσο πυκνό χιόνι που η κραυγή του λύκου τις νύχτες ακούγεται πιο δυνατά, πιο μακριά και σίγουρα περισότερο τρομαχτικά!

Η Πανσέληνος του Λύκου για τον Ιανουάριο του 2020 είναι και έκλειψη που η ηχώ της θα μας συνοδεύει και θα μας ωθήσει, ή θα μας εξαναγκάσει, σε αλλαγές μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 τουλάχιστον!

Έτοιμοι;

Μέσα στο 2020 έχουμε συνολικά 6 εκλείψεις.
Οι τρεις στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερω
και οι τρεις στον άξονα Διδύμων Τοξότη.

Οπότε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αρκετοί από εμάς θα βιώσουμε την εμπειρία του να αφήσουμε πίσω μας πράγματα, καταστάσεις, σχέσεις και ανθρώπους που δεν μας εξυπηρετούν πια στο μονοπάτι της ζωής μας.

Είναι κάτι σαν νόμος: οι εκλείψεις είναι αφαιρετικές και πάντα με τις εκλείψεις κάτι εκλείπει από τη ζωή μας.

Και η έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου είναι μια έκλειψη που επιβάλει δυνατά και ξεκαθαρίσματα.

Δεν ξέρω τι μου φταίει…

Όσοι επηρεάζονται άμεσα από την έκλειψη έχουν και θα έχουν
απώλειες, ανασφάλειες και νευρικά ξεσπάσματα μαζί με αίσθημα μοναξιάς, απομόνωση, εσωτερική στεναχώρια, εμμονές, ανεξήγητες φοβίες
και όλα αυτά εξαιτίας του παγωμένου Κρόνου και του “βαρύ κι ασήκωτου” Πλούτωνα

Η εμπλοκή του Κρόνου και του Πλούτωνα σε αυτήν την έκλειψη φέρνει αίσθηση κατάθλιψης και αρνητικές σκέψεις πιο μεγάλες από όσο μας αναλογούν.
Αυτό δεν το αναφέρω για να αναστενάξεις ακόμα πιο βαριά και να βυθιστείς σε αρνητικά συναισθήματα.

Το πιο σοφό που μπορείς να κάνεις είναι να μην παρασυρθείς από αυτό το κλίμα, να μην υποκύψεις στην ηδονή του να σκέφτεσαι όλα τα δυσοίωνα σενάρια που σε περιμένουν στη γωνία και από μόνος σου να πετάξεις ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πια.

Αυτό το “κάτι” μπορεί να είναι ένα σπίτι, ένα απόκτημα, περιττά πράγματα στον χώρο ή στη ζωή σου, τοξικούς ανθρώπους, δύσκολες σχέσεις αλλά είναι ευκαιρία να πετάξεις τοξίνες, κιλά και αρρώστιες. Κάνε το μόνος σου προτού πιέσουν οι πλανήτες.

Καλό είναι να μη δεις την έκλειψη σαν τον μεγάλο… μπαμπούλα.
Δες τη σαν μια ευκαιρία για να ξεφορτωθείς άμεσα και για πάντα ό,τι σε βαραίνει ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι με τον λογικό νου σου. Κάποιες φορά αγαπάμε τα βάσανα μας και τα βάρη μας και δύσκολα τα ξεφορτωνόμαστε…

 

Από την έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου επηρεάζονται

 

Αιγόκεροι γεννημένοι 8 – 14 Ιανουαρίου

Κριοί γεννημένοι 8 – 14 Απριλίου

Καρκίνοι γεννημένοι 10 – 16 Ιουλίου

Ζυγοί γεννημένοι 11 – 17 Οκτωβρίου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο, μεσουράνημα, Σελήνη ή κυβερνήτες πλανήτες
ανάμεσα στις 18-24 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Διάβασε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο σου και αν έχεις Σελήνη στον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω και τα αντίστοιχα ζώδια.

Κριός

Η αλήθεια είναι ότι είστε από τα ταλαιπωρημένα ζώδια καθώς σας πιέζει η τριάδα Κρόνου και Πλούτωνα και εκλείψεων. Ο δρόμος σας έχει αρκετή ανηφόρα ακόμα που είναι απαραίτητη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ειδικά στα οικογενειακά σας θέματα. Ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι σας, είτε ως οίκημα είτε ως μέλη οικογένειας, χρειάζεται ένα καλό ξεκαθάρισμα.
Τι υπάρχει στη βάση ή στις ρίζες σας που σας κρατάει πίσω; Ξεκινήστε ένα γερό ξεκαθάρισμα που θα φέρει κόπο, κούραση, απόσταση, δύσκολες αποφάσεις και έξτρα υποχρεώσεις αλλά που θα σας δώσει εντέλει την αίσθηση ότι στέκεστε στα πόδια σας πιο γερά από ποτέ.
Εντωμεταξύ, στον τομέα της καριέρας υπάρχει μια παγωμένη ατμόσφαιρα και ένας περιορισμός που σας φέρνει απελπισία. Περιττό να σας πω ότι θα τα καταφέρετε μια χαρά μόλις αποφασίσετε να μπείτε σε δράση όπως μόνο εσείς ξέρετε. Η ζωή προχωράει μπροστά. Το ίδιο και εσείς.
Από την έκλειψη επηρεάζεστε οι γεννημένοι ανάμεσα στις 8-14 Απριλίου και ο ωροσκόπος Κριός κοντά στις 20 μοίρες.

Ταύρος

Αν δεν είχατε τον Ουρανό να φέρνει ανατροπές και εξελίξεις που ούτε τις υπολογίζατε στη ζωή σας τότε δεν θα προσέχατε καν έκλειψη του Ιανουαρίου.
Ο τομέας που επηρεάζει η έκλειψη έχει να κάνει με το μυαλό σας, τη σκέψη σας, τα αδέλφια σας, το μεταφορικό μέσον σας, τους γείτονες, τις ειδήσεις που έρχονται σε εσάς αλλά και τα έγγραφα. Καθυστερήσεις, παρανοήσεις και εμπόδια σε όλα τα παραπάνω θέματα μέσα στο επόμενους μήνες.
Αυτό το διάστημα έχετε κάτι σαν αποκάλυψη νέων ιδεών. Ανακαλύπτετε εκ νέου τι αξίζει πραγματικά και έτσι αλλάζετε όσο μπορείτε, γιατί είστε και δύσκολοι στις αλλαγές.
Γενικά μέχρι και το καλοκαίρι θα σας προβληματίσου νομικά θέματα, θέματα σπουδών αλλά και συμφωνίες. Το μεγάλο στοίχημα με εσάς είναι να μην χάσετε την αισιοδοξία σας, να φροντίσετε να μην υιοθετήσετε μια αυστηρή και μηδενιστική αντίληψη για τη ζωή και κυρίως να μην είστε απόλυτοι στις απόψεις σας.

Δίδυμοι

Η έκλειψη του Ιανουαρίου επηρεάζει κατευθείαν τα οικονομικά σας και ζητάει από εσάς κάτι που είναι αντίθετο στη φύση σας: ωριμότητα! Δεν είναι ότι είστε επιπόλαιοι απλά πάντα σας αρέσει να βλέπετε την πιο ανάλαφρη πλευρά της ζωής. Τώρα όμως είναι το πιο κατάλληλο διάστημα για να ασχοληθείτε σοβαρά με τα οικονομικά σας, με όσα έχετε, με ό,τι σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και με όσα σας χρωστάνε. Πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στο εισόδημα του συντρόφου σας και αυτό να φέρει ένα πάγωμα στα σχέδια σας.
Αν δεν φερθείτε με ωριμότητα στα οικονομικά οι ανασφάλεια θα σας καταβάλει. Φροντίστε να δείξετε εμπιστοσύνη εκεί που χρειάζεται. Είναι το πιο καλό διάστημα για να υπάρξει μια κάθαρση. Αν έρθουν χρήματα στα χέρια σας καλό είναι να τα αποταμιεύσετε και όχι να τα σπαταλήσετε. Πολύ πιθανό η λίμπιντο σας να κάνει μια βόλτα στα πατώματα αυτό το διάστημα.

Καρκίνος

Η πρώτη έκλειψη του 2020 γίνεται στο δικό σας ζώδιο και επηρεάζει όλους τους Καρκίνους. Όμως, οι γεννημένοι τον Ιούνιο έχετε την εύνοια του Δία να σας προστατεύει από τις αρνητικές σκέψεις, την κατάθλιψη και τις μεγάλες κρίσεις στις σχέσεις σας. Οι γεννημένοι, όμως, το τελευταίο δεκαήμερο του Καρκίνου είστε στο κέντρο των… εξελίξεων. Αυτή η έκλειψη σας καλεί να πετάξετε από πάνω σας ό,τι σας βαραίνει, ό,τι είναι τοξικό και φθαρμένο και να δημιουργήσετε τον νέο εαυτό σας.
Αυτό που θα σας… αναγκάσει να αλλάξετε είναι οι σχέσεις σας με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας. Υπάρχει η αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσουν οι πιο στενές σας σχέσεις και συνεργασίες. Νιώθετε η απόσταση να μεγαλώνει και οι σχέσεις να γίνονται όλο και πιο παγωμένες με αποτέλεσμα να θέλετε να κάνετε δραστικές αλλαγές. Και θα τις κάνετε.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποφύγετε τον αρνητισμό, τις μαύρες σκέψεις, την γκρίνια, την απαισιοδοξία και την ανάγκη σας να κρατάτε πεισματικά κοντά σας οτιδήποτε παλιό, ακόμα κι αν σας βαραίνει εδώ και καιρό.

Λέων

Η βασική επιρροή για εσάς που έχετε γεννηθεί τον Ιούλιο δεν είναι η έκλειψη αλλά ο Ουρανός στον Ταύρο που πιέζει για αλλαγές. Όμως και η έκλειψη στον Καρκίνο κάνει τη… δουλίτσα της φέρνοντας σε όλους τους Λέοντες ψυχολογική αναστάτωση μαζί με μια αίσθηση φυσικής αδυναμίας. Να προσέχετε αρκετά το παρασκήνιο και την υγεία σας. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε μια σοφή αποτοξίνωση, να πετάξετε σκουπίδια και να αντιμετωπίσετε φοβίες, φόβους και μυστικά που σας βαραίνουν. Μην το αναβάλετε!
Εντωμεταξύ, ενώ θα θέλετε να απομονωθείτε και να κρυφτείτε από όλους και από όλα οι καθημερινές υποχρεώσεις ή οι αναθέσεις στη δουλειά σάς τραβάνε σε μια κινητικότητα που σας επιβαρύνει.
Μέσα στους επόμενους μήνες καλό είναι να βρείτε την ευκαιρία να πετάξετε από τις πλάτες σας υποχρεώσεις και να φροντίσετε πολύ την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

Παρθένος

Πώς είναι η θέα από εκεί στα άνετα; Η αλήθεια είναι ότι μαζί με τους Ιχθείς είστε από τα ζώδια που πιέζεστε λιγότερο από όλα τα άλλα αυτό το διάστημα. Μπορεί να πρόκειται για μια δύσκολη, απαιτητική, πιεστική και καταθλιπτική έκλειψη όμως εσείς σχεδόν δεν θα βραχείτε από όλο αυτό που συμβαίνει.
Βέβαια, θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε τον κύκλο σας από ανθρώπους που δεν είναι πια και τόσο φίλοι σας. Θα χρειαστεί να επανεξετάσετε τους στόχους σας, να βρείτε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Θα χρειαστεί να βρείτε νέους συνοδοιπόρους και να παλέψετε με την επιπολαιότητα που θα σας χτυπήσει την πόρτα. Πάντως οι γεννημένοι κοντά στις 20 Σεπτεμβρίου έχετε αρκετά καλές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν ταλέντα, παιδιά, δημιουργικότητα, επιχειρηματικότητα και διασκέδαση.
Οι γεννημένοι κοντά στις 8 Σεπτεμβρίου σε καμία περίπτωση μην πάρετε σοβαρές αποφάσεις και μην πιστεύετε όσα ακούτε καθώς το τοπίο είναι θολό και τα ψέμματα πάνε… σύννεφο λόγω Ποσειδώνα.

Ζυγός

Εσείς που είστε οι όμορφοι και υπέροχοι του ζωδιακού κύκλου έχετε ταλαιπωρηθεί τόσο το τελευταίο διάστημα που αναρωτιέστε ποιες αμαρτίες πληρώνετε ή που βρίσκετε τόση υπομονή και δύναμη! Η αλήθεια είναι ότι οι γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο τώρα παιδεύεστε αρκετά με Κρόνο, Πλούτωνα και εκλείψεις να πιέζουν. Τώρα είναι η ώρα για καλά ξεκαθαρίσματα, ακόμα κι αν γίνουν μέσα από εντάσεις, στον άξονα καριέρας και οικογένειας.
Η έκλειψη του Ιανουαρίου φέρνει στην επιφάνεια θέματα καριέρας, συγκρούσεις με άτομα εξουσίας και ευνοεί παιχνίδια επίδειξης δύναμης.
Από την άλλη θα υπάρχει πίεση και σε οικογενειακά θέματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Δύσκολες καταστάσεις, παρεξηγήσεις και εντάσεις θα σας κρατούν σε ετοιμότητα τους επόμενους μήνες.
Να ξέρετε πάντως πώς ό,τι κάνετε σωστά δεν θα πάει χαμένο καθώς μέσα στο 2020 χτίζετε τη ζωή σας σε νέες βάσεις.

Σκορπιός

Και εσάς τους Σκορπιούς πιο πολύ σας αναστατώνει ο Ουρανός στον Ταύρο παρά οι εκλείψεις. Σας έχει πιάσει η επαναστατική σας διάθεση και η διάθεση να τα φέρετε όλα τούμπα, ειδικά να έχετε γεννηθεί ή αν έχετε ωροσκόπο κοντά στις 5 μοίρες Σκορπιού.
Η πρώτη έκλειψη του 2020 έχει να κάνει πολύ με τη φιλοσοφία σας. Τι χρειάζεται να αλλάξετε στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα για να μπορέσετε να προχωρήσετε; Πολύ πιθανό να μιλάτε σκληρά το επόμενο διάστημα χωρίς να μασάτε ή να στρογγυλεύετε αυτό που θέλετε να πείτε αλλά πολύ πιθανό το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι. Αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου καθώς από όλα τα ζώδια το δικό σας είναι αυτό που πιστεύει στις ριζικές λύσεις όσο κι αν ξεβολεύουν ή πονάνε.
Να θυμάστε ότι έρχονται εξελίξεις οι οποίες θα λειτουργήσουν υπέρ σας και μοιραίες γνωριμίες που θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία σας. Ό,τι έχει να κάνει με το εξωτερικό ευνοείται.

Τοξότης

Η πρώτη έκλειψη του 2020 αφορά στα οικονομικά σας και μάλιστα με τα οικονομικά που έχουν να κάνουν με άλλους. Είναι μια σημαντική έκλειψη που ξυπνάει τις ανασφάλειες σας και σας κάνει νευρικούς. Να προσέχετε τα οικονομικά σας καθώς το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν πολλά γεγονότα που θα σας κάνουν να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Στα οικονομικά σας, λοιπόν, παίζεται το μεγάλο στοίχημα και θα χρειαστεί να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για να μην έχετε απώλειες για το επόμενο διάστημα.
Κάτι χρειάζεται να αλλάξει στη ζωή σας και μάλιστα ουσιαστικά. Τώρα είναι η ευκαιρία να βρείτε ποιο κρυφό σας ταλέντο ή ποιο κρυφό σας προσόν έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτο, να το βγάλετε στο φως και να το χρησιμοποιήσετε για να βγείτε κερδισμένοι. Η λίμπιντο σας ξυπνάει!

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είστε από τους πρωταγωνιστές και αυτής της έκλειψης. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα εύκολο διάστημα για εσάς καθώς για να προχωρήσετε θα χρειαστεί να αναγεννηθείτε. Οι σημαντικοί άλλοι της ζωής σας, οι σύντροφοι και οι πιο στενοί σας συνεργάτες θα σας αναγκάσουν να αλλάξετε πολλά στη ζωή σας. Θα υπάρξουν κρίσεις στις σχέσεις σας που θα απαιτήσουν βαθιά ξεκαθαρίσματα. Έτσι αλλάζοντας αυτός ο σημαντικός τομέας θα αλλάξετε και εσείς. Όλο αυτό συμβαίνει μέσα από μεγάλη πίεση, κατάθλιψη και απαισιοδοξία αν έχετε γεννηθεί κοντά στις 10 Ιανουαρίου.
Πάντως για όλους τους Αιγόκερους τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας, να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να κάνετε βαθιές αλλαγές στις συνεργασίες σας και να υιοθετήσετε ένα νέο μοντέλο ζωής λέγοντας -επιτέλους- αντίο στο παλιό.
Φανείτε γενναίοι και σοφοί και δώστε μόνος σας ένα τέλος όπου χρειάζεται για να ανακαλύψετε τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σας.

Υδροχόος

Η έκλειψη του Ιανουαρίου έχει να κάνει με την καθημερινότητα και με τις υπερβολικά πολλές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει που σας κουράζουν σωματικά και ψυχικά. Αν δεν αλλάξετε τρόπο ζωής και διατροφής τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να είστε δυνατοί και να τα βγάλετε πέρα με τις υποχρεώσεις σας.
Σε άλλα νέα, το παρασκήνιο κάνει σοβαρή δουλειά αυτό το διάστημα. Μπορεί αυτό το παρασκήνιο να δουλεύει υπέρ αλλά και εναντίον σας. Γενικά να το έχετε υπ΄ όψιν σας για να σώσετε ό,τι μπορείτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακούτε την καθαρή διαίσθηση σας. Δεν θα σας προδώσει ούτε αυτό το διάστημα.
Το σημαντικό που έχετε να θυμάστε είναι να φτιάξετε την καθημερινότητα σας, να προσέξετε την υγεία σας, το παρασκήνιο και να μην κάνετε καταχρήσεις. Οι γεννημένοι τον Ιανουάριο έχετε τον Ουρανό να φέρνει τα πάνω κάτω σε ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι και οικογένεια.

Ιχθείς

Και ξαφνικά θυμάστε ότι είστε γοητευτικοί, δημιουργικοί και παιχνιδιάρηδες. Ή έκλειψη του Ιανουαρίου δεν είναι καθόλου κόντρα σε εσάς και σε όσα θέλετε να ζήσετε και να καταφέρετε. Είναι πολύ πιθανό να αναγνωριστούν κάποια ταλέντα σας, να ξεκινήσετε ένα δημιουργικό έργο, να κάνετε ερωτικές γνωριμίες που θα σας φέρουν χαρά ενώ μια εγκυμοσύνη είναι στο πλάνο για κάποιους από εσάς μέσα στο επόμενο διάστημα. Ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά σας θα σας απασχολήσει.
Καθώς πρόκειται για μια σκληρή έκλειψη δεν είναι όλα ρόδινα. Θα χρειαστεί και εσείς να αντιμετωπίσετε σκληρές καταστάσεις με φίλους ή με συνοδοιπόρους και να κάνετε ξεκαθαρίσματα αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα πάρει πολλή από την ενέργεια σας.
Γενικότερα έχετε μοιραίες συναντήσεις σε φιλικό ή σε ερωτικό επίπεδο. Οι γεννημένοι κοντά στις 7 Μαρτίου μην παίρνετε σημαντικές αποφάσεις καθώς ο Ποσειδώνας ακριβώς πάνω σας θολώνει το τοπίο όσο δεν φαντάζεστε.

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα