από την Καίτη Φαρμάκη

Οι Τοξότες και οι Δίδυμοι μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου δεν είναι παιχνιδάκι, όμως είναι και η τελευταία που σας αφορά άμεσα. Για 18 μήνες είχατε τη μια έκλειψη μετά την άλλη να αλλάζουν τις ζωές σας. Ελπίζω να έφυγαν από τη ζωή σας τα βαρίδια και ό,τι δεν χρειαζόσασταν πια. Για ένα ωραίο φινάλε εκλείψεων έρχεται αυτή η Νέα Σελήνη ώστε να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκουμε. Είμαστε έτοιμοι για τα βέλη της έκλειψης στον Τοξότη;

Ειδικά η Νέα Σελήνη – έκλειψη στον Τοξότη έχει να κάνει με την αισιοδοξία και με το να το να εστιάσεις στη μεγάλη εικόνα.
Σε ποιον τομέα χρειάζεται να γίνεις περισσότερο αισιόδοξος; Τι χρειάζεται να εξερευνήσεις; Πώς μπορείς να καταλάβεις καλύτερα τους άλλους; Γιατί δεν χρειάζεται να ασχολείσαι και τόσο με τις λεπτομέρειες;
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που θέλει η έκλειψη να απαντήσεις με ειλικρίνεια, καθώς το ζώδιο του Τοξότη θέλει ειλικρίνεια.

Αν θέλεις να κάνεις πιο δυνατή την ενέργεια της έκλειψης – Νέας Σελήνης στον Τοξότη γράψε σε ένα χαρτί σε ποιον ή σε ποιους τομείς της ζωής σου θέλεις να επεκταθείς, να υπάρξει ανάπτυξη και ελευθερία.

Άναψε ένα λευκό κεράκι, συγκεντρώσου και ζήτησε ενέργεια προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου. Ειδικά Τοξότες, Δίδυμοι, Ιχθείς και Παρθένοι μπορείτε να επωφεληθείτε από την έξτρα επιρροή αυτής της τελευταίας έκλειψης του χρόνου.

Πάντα έβρισκα περίεργο το ότι την ημέρα που το φεγγάρι δεν φαίνεται καν στον ουρανό, αυτή είναι η ημέρα της Νέας Σελήνης. Ίσως να ήταν πιο ρεαλιστικό αν μιλούσαμε για Νέα Σελήνη όταν το φεγγάρι θα κυριαρχούσε.
Όμως, το φεγγάρι κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης φαίνεται να είναι… εξαφανισμένο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το φεγγάρι δεν βρίσκεται εκεί. Κατά κάποιον τρόπο είναι σαν το μωρό που ετοιμάζεται να γεννηθεί. Επειδή δεν το βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι μια καινούργια ζωή δεν ετοιμάζεται να βγει στο φως, στον κόσμο μας. Αστρολογικά, η Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το ήσυχο διάστημα κατά το οποίο νέες ιδέες και νέα σχέδια ετοιμάζονται να βγούνε στην επιφάνεια. Εσύ, τι καινούργιο ετοιμάζεις και σε ποιον τομέα;

Από την έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου επηρεάζονται περισσότερο:

 

Τοξότες που έχετε γεννηθεί 2 – 6 Δεκεμβρίου

Δίδυμοι που έχετε γεννηθεί 2 – 6 Ιουνίου

Παρθένοι που έχετε γεννηθεί 3 – 9 Σεπτεμβρίου

Ιχθείς που έχετε γεννηθεί 1 – 5 Μαρτίου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια και ανάμεσα στις 10 με 15 μοίρες.

 

Κριός

Η αλήθεια είναι ότι οι εκλείψεις του 2022 θα βάλουν στόχο τα οικονομικά αλλά και τα χρέη σου, οπότε η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου είναι μια βόλτα στην εξοχή. Και μάλλον είναι μια βόλτα, καθώς επηρεάζει έναν τομέα του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με τους πνευματικούς σου ορίζοντες και με τη φιλοσοφία σου. Τι σημαίνει αυτό; Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία και η κατάλληλη εποχή για να κάνεις μια αλλαγή σε όλα όσα πιστεύεις ότι…πιστεύεις. Τα δεδομένα αλλάζουν, εσύ αλλάζεις και χρειάζεται κατά διαστήματα να αλλάζουν τα πιστεύω και η κοσμοθεωρία σου, τις σχέσεις, την προοπτική σου σε αυτή τη ζωή. Σε πιο πρακτικά θέματα, αν υπάρχουν νομικά θέματα ή θέματα σπουδών θα τα δεις να σε απασχολούν και να παίρνουν έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Μην αφήσεις την ευκαιρία να περάσει και να φύγει χωρίς να ξεσκουριάσεις τις απόψεις σου. Ανοιχτό μυαλό Ανοιχτοί ορίζοντες, θυμήσου!

Ταύρος

Αγαπημένε Ταύρε, το 2022 έρχεται γεμάτο με εκλείψεις ειδικά για εσένα. Αν και δεν αγαπάς τις αλλαγές, είναι σίγουρο ότι θα τις προκαλέσεις αλλά και θα τις υποστείς με ρυθμό που δεν φαντάζεται. Όμως να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει πιο ανθεκτικό ζώδιο από τον Ταύρο! Και πάμε στην έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου και στο πώς θα σε επηρεάσει. Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά που διαχειρίζεσαι με άλλους. Μπορείς να κλείσεις δάνεια, να ζητήσεις χρήματα που σου χρωστάνε ή να δώσεις εσύ ό,τι χρωστάς, να ρυθμίσεις οφειλές, διατροφές, κληρονομιά και οτιδήποτε σχετικό. Πιθανώς να αναρωτιέσαι τι αμαρτίες πληρώνεις. Όποιες κι αν είναι οι αμαρτίες ή οι οφειλές που σε βαραίνουν, τώρα είναι η ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή ώστε να μπεις στο 2022 με όσο λιγότερα βάρη γίνεται. Σχέσεις που θα κάνεις αυτό το διάστημα θα έχουν περισσότερο πάθος και ζήλια. Το καλό με αυτή την έκλειψη είναι ότι η λίμπιντο σου θα ξυπνήσει και θα θέλει… βόλτες!

Δίδυμοι

Νταν στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών χτυπάει η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου και χρειάζεται να είσαι έτοιμος για να την αντιμετωπίσεις ή να τη χειριστείς. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τώρα για νέες σχέσεις, για έναν γάμο ή για μια νέα συνεργασία. Ο δρόμος δεν είναι χωρίς εμπόδια και παγίδες όμως είναι ανοιχτός και σε περιμένει. Και αυτό ίσως και να είναι το δώρο που σου κάνει το σύμπαν επειδή για 18 μήνες σου χάριζε συγκινήσεις εκλείψεων. Τώρα θα πάρει τις εκλείψεις του και πάει να παιδέψει άλλα ζώδια. Οπότε, άδραξε την ευκαιρία, κράτησε το κριτήριο σου καθαρό και το ένστικτό σου σε εγρήγορση και απάντησε θετικά ή αρνητικά σε νέες προτάσεις για σχέσεις, συνεργασίες ή και γάμο. Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι οι… παγίδες. Αυτό το διάστημα και με τον Ερμή στον Τοξότη δεν λειτουργείς με φουλ τις μηχανές σου και το τετράγωνο που κάνει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα κάνει την αλήθεια να μπερδεύεται με το ψέμα και το αντίθετο. Θυμήσου το αυτό όταν χρειαστεί να πάρεις μια σοβαρή απόφαση.

Καρκίνος

“Αγάπησε με”, σου λέει το σώμα σου. Η έκλειψη- Νέα Σελήνη στις 4 Δεκεμβρίου σού δίνει την ευκαιρία να φροντίσεις την υγεία σου, να φτιάξεις το διαιτολόγιο σου, τη γυμναστική σου αλλά και όλο το καθημερινό σου πρόγραμμα. Ίσως να αναλάβεις κάποιες νέες ευθύνες, ίσως ξεκινήσεις κάποιες καθημερινές συνήθειες ή ενδέχεται να έρθει κάποιος νέος συνάδελφος στο γραφείο. Σε κάθε περίπτωση, κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα σου. Θα μπορέσεις να αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά ώστε να αφήσεις πίσω σου όσα χρειάζεται χωρίς πολλή σκέψη για να ξεκινήσεις μια νέα καθημερινότητα; Αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο, μέσα στους επόμενους μήνες θα ζήσεις αυτή την εκπληκτική εμπειρία. Φρόντισε το σώμα σου, την υγεία σου, φτιάξε το καθημερινό σου πρόγραμμα, δε τις καθημερινές υποχρεώσεις σου να αλλάζουν και ετοιμάσου να υποδεχτείς ή να αποχαιρετήσεις συναδέλφους αλλάζοντας έτσι και τα δικά σου καθήκοντα. Μη χάσεις ενέργεια γκρινιάζοντας για αυτές τις αλλαγές. Μόνο κερδισμένη θα βγει η υγεία σου αλλά και η ισορροπία σου.

Λέων

Είναι μια όμορφη έκλειψη-Νέα Σελήνη για εσένα. Το σύμπαν και οι ουρανοί θέλουν να χαρείς, να διασκεδάσεις ακόμα και να φλερτάρεις και να δείξεις σε όλους αλλά και στον εαυτό σου πόσο δημιουργικός είσαι. Μέσα σε όλα αυτά τώρα σου δίνεται η ευκαιρία, αν θέλεις κι αν είναι η κατάλληλη στιγμή, για να αποκτήσεις ένα παιδάκι ή για να κάνεις μια νέα αρχή στη σχέση με το παιδί που ήδη έχεις. Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς δεν θέλει καθόλου να σε ζορίσει ή να σε αλλάξει. Θα σου δώσει τη δυνατότητα να χαρείς σαν παιδί. Θα εκμεταλλευθείς την ευκαιρία; Η αλήθεια είναι ότι όλες οι εκλείψεις του 2022 θα σε επηρεάσουν στον άξονα οικογένεια-καριέρα, οπότε γέλα τώρα που μπορείς…

Παρθένος

Μια έκλειψη στον Τοξότη δεν είναι εύκολη υπόθεση για εσένα γιατί επηρεάζει αρκετά τον χώρο του σπιτιού σου αλλά και ό,τι αφορά στην οικογένεια. Κάτι αλλάζει στο σπίτι σου είτε ως οίκημα είτε ως μέλη. Πιθανά σενάρια είναι να μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση, κάποιες εργασίες που θα χρειαστεί να κάνεις. Ή κάποιος μπορεί να φύγει από το σπίτι, κάποιος να έρθει, κάτι να αλλάξει στην οικογενειακή ζωή. Και όλο αυτό θα γίνει με πίεση ή άγχος. Εντωμεταξύ, ο κυβερνήτης πλανήτης σου στον Τοξότη εντείνει αυτή την πίεση και θολώνει την κρίση σου σε μια εποχή που δεν αισθάνεσαι και τόσο θαύμα. Τα καλά νέα είναι δυο: το πρώτο είναι ότι θα τα καταφέρεις και το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για την τελευταία έκλειψη που σε επηρεάζει. Όλο το 2022 θα είσαι ανεπηρέαστος από εκλείψεις και πιο άνετος να κάνεις όλα όσα θέλεις. Πάντως, αν έχεις κάνει αλλαγές και ξεκαθαρίσματα στο σπίτι σου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τότε αυτή η έκλειψη δεν θα σε πιέσει και τόσο.

Ζυγός

Μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά και να βλέπεις τους άλλους να πιέζονται, να ζορίζονται και να παραπονιούνται για την έκλειψη. Η έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Τοξότη σε εσένα θα φερθεί με το… γάντι. Γίνεται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με την επικοινωνία, το μεταφορικό σου μέσον, τους γείτονες ή με τα αδέλφια σου. Τι σημαίνει αυτό; Καθώς είναι και Νέα Σελήνη είναι πολύ πιθανό να αποκτήσεις ένα νέο μεταφορικό μέσον. Όμως, το πιο πιθανό είναι να επικοινωνήσεις με όποιον θέλεις όπως θέλεις αρκετά πιο αποτελεσματικά. Θα πάρεις ειδήσεις, πληροφορίες και νέα που θα τα χρησιμοποιήσεις με ωφέλιμο τρόπο. Θα μιλήσεις, θα ακούσεις, θα εξετάσεις νέες ιδέες, θα πάρεις έγγραφα που ήθελες. Κι αν έχει υπάρξει κάποιο θέμα με αδέλφια ή γείτονες ήρθε η ώρα να κάνεις μια νέα αρχή. Enjoy!!!

Σκορπιός

Τα οικονομικά σου τρέχουν να κρυφτούνε για να μην τα πιάσει η έκλειψη. Όμως, δεν έχουν και τόσο δίκιο τα έσοδα σου να πανικοβάλλονται. Όντως, η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου γίνεται στον τομέα των οικονομικών σου, ή καλύτερα των εσόδων σου. Πώς είναι το πορτοφόλι σου, τι μπαίνει και τι βγαίνει; Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι με όσα έχεις; Τι είναι πολύτιμο για εσένα με κάθε έννοια; Όλα τα παραπάνω θέματα θα σε απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα. Οπότε, τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή σε ό,τι αφορά στο εισόδημα σου. Να βρεις νέους πόρους, νέους τρόπους να βγάλεις χρήματα. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και την αυτοαξία σου. Αξίζεις πολλά και τώρα θα βρεις αρκετές αιτίες για να βάλεις και τη… σφραγίδα σε αυτό. Νιώσε αυτοπεποίθηση και κάνε κινήσεις που προάγουν την αίσθηση ασφάλειας που έχεις ανάγκη. Δυνάμωσε και θυμήσου ότι όλες οι εκλείψεις του 2022 γίνονται στο κεφαλάκι σου. Έχεις να αλλάξεις πολλά!!!

Τοξότης

Ναι, είσαι ο πρωταγωνιστής αυτής της έκλειψης. Οι εκλείψεις στο δικό σου ζώδιο και στον άξονα Διδύμων Τοξότη κλείνουν με μια έκλειψη που είναι και Νέα Σελήνη. Είναι σαν να σου δίνεται η ευκαιρία μετά από όλα τα ξεκαθαρίσματα και τις αλλαγές που έκανες και έζησες να δεις να ανοίγει ένας νέος κύκλος στη ζωή σου. Ο καινούργιος εαυτός σου ετοιμάζεται να αναλάβει δράση. Μπορείς τώρα να ξεκινήσεις εσύ κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό από όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα και ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 4 Δεκεμβρίου θα έχεις σημαντικά νέα ξεκινήματα. Υπάρχει μόνο μια παγίδα που έχει να κάνει με το πόσο καθαρά βλέπεις ανθρώπους και καταστάσεις. Κάτι ίσως και να μην είναι όπως φαίνεται, οπότε θυμήσου να δίνεις προσοχή και σε όσα φαίνονται αλλά και όσα κρύβονται. Οι αλλαγές σε βασικούς τομείς στη ζωή σου είναι μια βεβαιότητα.

Αιγόκερως

Τι έχει το παιδί και όλο γκρινιάζει; Αυτό θα αναρωτιούνται στο σπίτι σου για εσένα. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχεις ζήσει μεγάλες στιγμές αλλαγών, ανατροπών και μεταμόρφωσης της ζωής σου. Η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου έχει να κάνει με το πιο σκοτεινό και κρυφό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Έτσι, ξυπνάνε φόβοι και ανησυχίες ενώ το μόνο που θέλεις είναι να ξεφορτωθείς παλιά βάρη και να προχωρήσεις, μόλις το νιώσεις, μπροστά. Να δίνεις σημασία στα όνειρα σου και στη διαίσθηση σου αυτό το διάστημα. Θα σε βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεσαι. Σε άλλα νέα, είναι μια καλή εποχή για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να βρεις τον εαυτό σου, να αγαπήσεις και τις πιο κρυφές ή τις πιο σκοτεινές πλευρές σου, να απεγκλωβιστείς από ό,τι νιώθεις ότι σε κρατάει και σε περιορίζει. Ο κυβερνήτης σου Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ουρανό ίσως και να φέρει κάποιες αναταραχές και συγκρούσεις ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στην 1η Ιανουαρίου.

Υδροχόος

Οι εκλείψεις του 2022 θα έχουν να κάνουν με τον άξονα καριέρα-οικογένεια οπότε σε περιμένουν κάποια βουνά να τα ανέβεις και να τα κατέβεις. Οπότε, η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου είναι σχεδόν μια βόλτα στην εξοχή για εσένα. Μια βόλτα που δεν θέλεις να την κάνεις μόνος σου αλλά έχοντας παρέα φίλους και ανθρώπους που μοιράζεστε έναν κοινό σκοπό. Ναι, είναι η εποχή για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους με τους οποίους σε ενώνει ένας κοινός σκοπός, ένας κοινός στόχος, ένα χόμπι. Διευρύνεται ο κύκλος σου. Επίσης, αν ασχολείσαι με τα social media είναι μια καλή περίοδος για να μεγαλώσει το δίκτυο σου. Το δύσκολο είναι ότι ο κυβερνήτης πλανήτης σου, ο Ουρανός, είναι σε μια δύσκολη όψη με τον Κρόνο και αυτό μπορεί να φέρει  αποκαλύψεις με τον πιο απρόσμενο τρόπο αν έχεις γεννηθεί κοντά στην 1η Φεβρουαρίου. Να θυμάσαι ότι οι φίλοι σου θα είναι ένα καλό στήριγμα και θα σου δώσουν έμπνευση σε ό,τι κάνεις.

Ιχθείς

Και έρχεται η τελευταία έκλειψη του 2021 στον Τοξότη για να ρίξει ένα βέλος στα επαγγελματικά σου και μάλιστα στον τομέα της καριέρας σου. Είσαι έτοιμος να κάνεις μια αλλαγή ή μια στροφή; Η αλήθεια είναι ότι κάτι καινούργιο ετοιμάζεται να σου χτυπήσει την πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι θα νιώσεις αρκετή πίεση για να αποφασίσεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις. Ή μπορεί να σημαίνει αυξημένες ευθύνες, συναντήσεις με άτομα κύρους, αναγνώριση των ικανοτήτων και κυρίως των επιτευγμάτων σου. Και θα με ρωτήσεις πού είναι το κακό; Το κακό δεν είναι πουθενά παρά μόνο στο γεγονός ότι όλο αυτό θα το ζήσεις με αγωνία και νιώθοντας έντονη πίεση. Δεν θα χαρείς και τόσο τις προτάσεις και την άνοδο, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να προσέχεις εξαπατήσεις και υπερβολές. Τέλος, θέλω να θυμάσαι ότι όλες οι εκλείψεις του 2022 θα λειτουργήσουν, με έναν μαγικό τρόπο, υπέρ σου.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα