Η Ελένη Φωτοπούλου είναι ένας μύθος για όλους όσοι τη γνωρίζουμε. Η Kino MacGregor είναι μια από τις επιδραστικότερες δασκάλες της yoga στον κόσμο τον κανονικό αλλά και στον κόσμου του instagram.
Πώς περνάς σε ένα σεμινάριο yoga, τι κάνεις, πώς νιώθεις με το σώμα σου και τι σκέφτεσαι;

*Διάβασε οπωσδήποτε και το υστερόγραφο!

“Τη θαύμαζα μέσα από το instagram για τις υπέροχες «ακροβατικές» στάσεις που μπορεί να κάνει. Την έβλεπα να γυρίζει τον κόσμο και αναρωτιόμουν αν θα την γνώριζα ποτέ.

Όταν έμαθα ότι έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο workshop δεν γινόταν να μην πάω.
Ο λόγος για την Kino MacGregor που είναι από τις κορυφαίες δασκάλες Ashtanga Yoga παγκοσμίως.

Η επαφή μου με τη yoga μετράει περίπου τρία χρόνια κάνοντας ένα μάθημα την εβδομάδα με τη δασκάλα μου (που την είχα δίπλα μου όλο το τριήμερο) και, ίσως, και μια φορά την εβδομάδα προσωπικής πρακτικής.

Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία για το σώμα μου. Με τις συμβουλές της Κinο εντόπισα σημεία που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, έμαθα ότι μπορώ να τεντωθώ ακόμα περισσότερο, να αναπνεύσω ακόμα πιο βαθιά.

Στο workshop έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, έκπληκτη κάθε στιγμή που αντέχω λίγο παραπάνω ενώ μια φωνή σπάραζε μέσα μου λέγοντας «παράτα τα και πέσε κάτω τώρα».

Προφανώς δεν είμαι ακόμα σε θέση να κάνω όλες τις στάσεις τέλεια (μεγάλο πλήγμα για μένα που θέλω όλα να τα κάνω τέλεια) όμως αυτό ούτε με εμπόδισε ούτε με ώθησε σε επικίνδυνα άκρα για το σώμα μου. Το σώμα και το μυαλό συνεργάστηκαν άψογα και βρήκαν τη χρυσή τομή.

Το σεμινάριο ήταν χωρισμένο σε 3 μέρες με 5 θεματικά δίωρα. Το κόστος για την πλήρη παρακολούθηση ήταν 200 ευρώ ενώ υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένης ενότητας με κόστος 50 ευρώ. Προσωπικά, επέλεξα να το παρακολουθήσω ολόκληρο.

Κι αν το σώμα έμαθε κάποια πράγματα ακόμα περισσότερα έμαθαν το μυαλό και η ψυχή.
Η Kino ήρθε για να μου θυμίσει ότι η yoga υπάρχει για να με μάθει πολλά περισσότερα από δύσκολες asanas.

Πρώτα απ’ όλα ήρθε για να με μάθει να παρατηρώ. Να παρατηρώ συνεχώς χωρίς να κρίνω, να συγκρίνω, να συγκρίνομαι ή να ελέγχω. Και καθώς παρατηρώ, να αποδέχομαι. Να αποδέχομαι το σώμα μου με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του και εντέλει και τον εαυτό μου!

Κι όταν αποδεχτώ τα πράγματα ως έχουν και θελήσω να πάω ένα βήμα πιο πέρα, να έχω υπομονή, επιμονή και πειθαρχία μέχρι τον τελικό στόχο χωρίς να χάνομαι στην προσπάθεια αλλά απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και κάθε μάθημα σε όλο το ταξίδι.

Η Κinο είναι για μένα παράδειγμα ανθρώπου που έχει κατακτήσει όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό μπορεί και να τα μεταδώσει.

 

Παρατηρώντας τη βλέπεις ένα σώμα με «ατέλειες»:

κοντούλα, με μπουτάκια, με λίγη κυτταρίτιδα, χωρίς επίπεδη κοιλιά. Δεν ήταν ποτέ ακροβάτιδα ή αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής.

Παρόλα αυτά κατάφερε να είναι σήμερα αυτή που είναι και να κάνει όλα όσα κάνει.

Όλα όσα έχω καταφέρει στη yoga τα κατάφερα γιατί η ελεγχόμενη αναπνοή μαζί με μια… ενοχλητική για το σώμα θέση  άνοιξαν την πόρτα στο υποσυνείδητο ώστε να έρθει στο φως, μαζί με τα συναισθήματα που κουβαλάει, για να του ρίξω μια ματιά!

Απλά παρατηρώντας πώς νιώθει το σώμα σε κάθε στάση ήδη έχεις μπει σε διαδικασία αλλαγής και θεραπείας χωρίς καμία παραπάνω προσπάθεια. Μάλλον αυτός είναι ο σκοπός της yoga για εμένα: να προσθέσει λίγη χαρά παραπάνω και να πάρει κομματάκια απ’ τη μιζέρια της ζωής.

Υ.Γ.: Όσους θαυμάζετε και μπορείτε να τους συναντήσετε, να το κάνετε. Σίγουρα έχουν κάτι ενδιαφέρον να σας πουν!

Love and Light
Ελένη Φωτοπούλου

Την Kino MacGregor μπορείς να τη βρεις στο instagram ως Kinoyoga πατώντας εδώ! 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα