Η Ελένη Μανουσάκη κάνει καθημερινά εκπομπή στον ΗΙΤ 88,9, 7-10 το πρωί. Είναι ένα κορίτσι που αγαπά τη μουσική, το καλοκαίρι, το τρέξιμο και τους φίλους της. Σήμερα, σου συστήνει ένα διαφορετικό βιβλίο γι’ αυτό το καλοκαίρι, περιγράφοντας τη γνωριμία της μαζί του και τον κεραυνοβόλο… έρωτα τους.

Βιβλίο… το πιο όμορφο δώρο ψυχής που μπορείς να λάβεις! Πάνε αρκετά χρόνια που στο στούντιο του Love Radio ήρθε ένας φάκελος, που είχε δώρο ταξιδιάρικο από μια ακροάτρια. Ένα βιβλίο που θα διάβαζε τις σκέψεις μου και θα αποτύπωνε και τα δικά μου συναισθήματα. Η αφιέρωση της ακροάτριας ήταν συγκλονιστική. Το παρεάκι που κάναμε κάθε πρωί, είχε μετατραπεί σε ουσιαστική επικοινωνία.

“ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΑΖΙ “της Κικής Δημουλά το βιβλίο… το ταξίδι… η περιπέτεια των λέξεων… και των ποιημάτων.

Μου αρέσει που διαβάζω το καλοκαίρι. Θέλω ησυχία. Απαιτεί η ψυχή μου θάλασσα και καλοκαίρι στην Τήνο! Ένα νησί που αγαπώ και που είναι ευλογημένο. Εκεί γαληνεύω. Με βοηθάει στις πιο βαθιές μου αποδράσεις!
Επισκέφθηκα το χωριό Πύργος. Μεσημεράκι, ησυχία, ηρεμία, γαλήνη! Κάθισα σε ένα μικρό, γραφικό καφενεδάκι και ξεκίνησα το “ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΑΖΙ”.

Ούτε που κατάλαβα πώς το ένα λεπτό μπορεί να έχει μέσα του ώρες διάρκεια..
Είναι όμορφο που το κάθε βιβλίο να έχει τη δική του ιερή στιγμή, το δικό του ιερό μέρος – νησί!
Η ματιά της Κικής Δημουλά συνάντησε τα δικά μου μάτια. Τα 30 υπέροχα ποιήματα που βρήκα σε αυτό το βιβλίο με ανακάλυψαν, με ξεκλείδωσαν και με οδήγησαν στο νησί της δικής μου ελευθερίας. Είναι ωραίο να “φεύγεις”…μένοντας στις γραμμές ενός ποιήματος.

Απόσπασμα από το ποίημα “Μητέρα του κάτω ορόφου”

“Το νόμιζες ακίνδυνο το πειρατικό πλέιμομπίλ καράβι
σα να μην ήξερες πως το’ χουνε παιχνίδι να φεύγουνε τα οικεία
σα να μην είχαν κι άλλοτε βροντήξει με παιδική
συναρμολογούμενη ευκολία κανόνια και πλόες
υπό ενήλικη σημαία.

Μην το αποκλείεις. Κι άλλες φορές κουρέλι η αντοχή
κι όμως αποκαλύφθηκε υπεράνθρωπος. “

“Ενός λεπτού μαζί” Κική Δημουλά
Εκδόσεις Ιανός

Σε φιλώ και σου εύχομαι το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου
Ελένη Μανουσάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.